A Challenger MT 800E széria minden tagjához, így a zászlóshajó MT 875 E típushoz is opcióként rendelhető az új elforduló vonórész. Talajműveléskor és állományban történő haladáskor is a kezelő nagy segítségére van az új rendszer. A hátsó differenciálmű házához képest 118 mm-es oldalmozgást tesz lehetővé a hidraulikusan vezérelt munkahengerek révén. Az eredmény nagy pontossággal behatárolható vízszintes irányú elmozdulás.
A csuklásponttól 389 mm-re  ( a C szériánál ez 219 mm volt) becsatlakoztatott munkahengerek már 109,249 Nm-es elfordítási nyomatékot adnak ( 20%-kal nőtt a C szériához képest.)

Két működtetési mód közül választhatunk a TMC terminálon. A manuális mód lezárt kormányzási módot ad, az úszó mód esetén a munkagépről fellépő oldalirányú erőhatás vezérli az elfordítás mértékét.

Nagymértékben javul a manőverező képesség, talajkövetés. Az előnyök révén csökken a gépek károsodásának esélye, 25%-kal csökken a fordulókör, csökken a fordulásenergia igénye, csökkentjük a talaj szerkezetének rombolását.

Luca Cattani a Challenger hevederes és törzscsuklós traktorok marketing osztályának vezetője elragadtatva beszélt az elismerésről: “Az elforduló függesztőszerkezet és vonórész nagyon közkedvelt a felhasználók körében Dél- Afrikától Közép-Európáig. Ügyfeleink megértették és már gyakorlatban tapasztalták mit jelent jelmondatunk: A Challenger traktorok 100%-ban a szántóföldekre lettek teremtve.”

www.challenger-ag.com
www.valkon.hu