A Multiva komoly arculatváltáson esett át, melynek következtében a zöld-sárga színkombinációt felváltotta a szürke-sárga párosítás. Aki a hannoveri Agritechnica kiállításon belépett a finn gyártó standjára, azt valószínűleg átjárta a statikus dinamizmus érzése, mert a gépek ugyan álltak, de a modern formavilág és a megújult külső szinte kézzelfogható lendülettel ruházta fel a berendezéseket.

Vetőgépek a tekintetek középpontjában – fotó: Agroinform.hu

A Fliegl számára rendkívül fontos az Agritechnica kiállítás, hiszen itt van lehetőség bemutatni a legújabb fejlesztéseket a nagyközönségnek, amely összetétele az elmúlt évek során sokat változott, hiszen egyre több hazai gazdálkodó látogat ki Hannoverbe.

Már külsőre is tetszetős... tudása pedig lenyűgöző – fotó: Agroinform.hu

Továbbra is bővül a mezőgazdasági gépek piaca Magyarországon: az egyéni gazdaságok és a társas vállalkozások az első három negyedévben mintegy 134 milliárd forint értékben vásároltak új gépeket, ami 3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit – derül ki az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) összeállításából.

A vevők nagy része bankhitel segítségével vásárol gépet – fotó: Agroinform.hu

2018-ban nem csupán 190 éves évfordulóját ünnepelte a KUHN, de piacra dobta az újgenerációs KUHN Maxima 3 vetőgépét is. Ennél a vetőgépnél nemcsak szerkezeti, hanem több technológiai újítást is bevezetett a világ legnagyobb munkagépgyártója.

Az újgenerációs KUHN Maxima 3 vetőgép elérhető a hagyományos, lánchajtásos vetőkocsi-meghajtással és elektromos vetőkocsi-meghajtással is – fotó: Kuhn

Verőné Dr. Wojtaszek Małgorzatával, az Óbudai Egyetem docensével beszélgettünk arról, hogyan látja a precíziós gazdálkodás hazai helyzetét, milyen üzemmérettől tartja kifizetődőnek a precíziós technológiák alkalmazását, hogyan fejleszthető a gazdálkodók tudása az adatok értelmezése, használata szempontjából.

A precíziós technológiát alkalmazó gazdaságok száma világszerte növekszik – fotó: AXIÁL Kft.

A John Deere feltámasztott régi kombájnmodelljét is bemutattuk, amelyet Közép-Ázsia egyes területein, döntően a független, egykori volt szovjet déli tagállamokban kínálnak a gazdaságoknak.

Mintha visszarepültünk volna az időben, pedig a kombájn vadonatúj, és a kép idén nyáron készült Mongóliában – fotó: MSM Group LLC

A siófoki Farkas Szerviztechnika Kft. Magyarország legnagyobb raktárkészletével rendelkezik gázolajtartályok, kimérők és szállítható gázolajtartályok tekintetében. Számos termék, köztük a szállítható és telepített tartályok és a saját fejlesztésű Farkas Tank System tankoló automata is akciós áron vásárolható meg december 31-ig.

A CARRYTANKOK hosszú élettartamúak és könnyen mozgathatók.

Új, kombinált zsáktöltő mérlegről, acélcsarnokokról is olvashattak, és arról is beszámoltunk, hogy az Axiál díjat nyert az Év honlapja pályázaton!

Ahhoz, hogy minőségi magyar élelmiszerhez juthassanak a fogyasztók, minőségi gyártásra és tárolásra van szükség.