Gátfalvi Gábor területén forgattuk a legújabb videónkat 2015.08.11-én, Drávaszabolcs határában.

A gazda büszke tulajdonosa egy OMIKRON ORS – 6/3 MEV típusú rugóskapával ellátott 6 soros hidraulikusan csukható sorközművelő kultivátornak, amely 700kg-os műtrágyaszóróval és elektrohidraulikus vezérléssel van felszerelve.

Az eszközt a termelő 2013.06.17-én vásárolta és azóta, - az elmúlt három szezonban - a gép 1500 hektárt művelt meg problémamentesen a tulajdonos legnagyobb megelégedésére.

A most bemutatott felvételeink másodvetésű kukorica állományban készültek, érdemes részletesebben szemügyre venni a gép munkáját.

A OMIKRON ORS – 6/3 MEV sorközművelő kultivátor működési elve:

A kamera által felvett képet a számítógépen futó képfeldolgozó algoritmus értékeli ki, amely először kiszűri a zavaró tényezőket, (rázkódás, fényhatások, földfelszín színének változása stb.) elkülöníti a kultúrnövényeket a gyomoktól, majd megállapítja a növényi sorok relatív helyzetét a kamerához képest. Az észlelt eltérés, és annak dinamikája alapján egy vezérlő algoritmus hoz döntést a kultivátor elmozdításának szükségességéről.

A kultivátort oldalirányban hidraulikus munkahengerek mozgatják, amelyek útváltó szelepeken keresztül a traktor hidraulikus egységétől kapják az elmozduláshoz szükséges olajat.

További információkért és részletesebb tájékoztatásért kattintson az OMIKRON Kft. honlapjára és érdeklődjön a gyártó szakembereitől!