John Deere 7280

Az "F" pavilonban kiállított 7280-as önjáró silózó előtömörítő rendszerében az erősített acél behordó hengerek tömören tartják a terményszőnyeget a precíz aprítás érdekében. A rendkívül érzékeny fémdetektor rendszer a másodperc tört része alatt kikapcsolja a behordó hengerek hajtását. A DuraDrum szecskázó dob automata ellenkés beállító rendszernek köszönhetően a szárak aprítása éles, hatékony és kisebb teljesítményt igényel. Mivel a különféle konfigurációkban kombinálható a behordó hengerek típusa és a fordulatszám arányok, a szemroppantó hengerek bármilyen termény fogadására képesek. Beszerelhetők kukorica, gabona, vagy speciális termény, mint pl. a cirok roppantására alkalmas szemroppantó hengerek. A 7080-as sorozaton a szecskázó kések megélezése gombnyomásra a vezetőfülkéből indítható. A szecskázó dob a késélezés során hátrafelé forog, így a fenőkővel először a kések sarka érintkezik. A 7080-as önjárósilózó család vezetőfülkéje akadálytalan kilátást biztosít minden irányban. A vezetőülés magasság állítás, a kormányoszlop dőlésszög szabályozás ind mind az ergonómikus kezelői pozíciót szolgálják. A kezelőszervek használata ennél már nem is lehet könnyebb. Egy vezérlő kar az előremenethez, a megálláshoz és a hátramenethez, valamint egy sor kapcsoló a fő funkciókhoz, az adapter vezérléshez, az ellenkés beállításhoz, a kidobó torony irányításához és a szecskahossz szabályozásához. A 7080-as önjáró szecskázókban Cummins QSK diesel motorok biztosítják a meghajtást, a kiállított 7280-as típus pl. 440 LE maximális teljesítményű. A bemutatott silózó Kemper-345 típusú 4,5 méter munkaszélességű sorfüggetlen silókukorica betakarító adapterrel látható a kiállításon.
CLAAS JAGUAR 850

A "D" kiállítói csarnokban bemutatkozó JAGUAR 850 önjáró silózó 4 darab behordó hengerrel szerelt előtömörítő rendszerének fémdetektorja szabályozható érzékenységű. A 1200 min-1 fordulatú, V Claasic szecskázó dob 4-17 mm között ötféle szecskahosszúságban aprítja a silótakarmányt. A 24 darab V elrendezésű szecskázó kések élezését, és az állókés állítását a vezetőfülkéből végezhetjük. A 196 mm átmérőjű, 100 fogas CLAAS MULTICROP CRACKER aktív szemroppantó hézag állítása is a vezetőfülkéből történik. Az anyagtovábbításról egy 680 mm széles, 540 mm átmérőjű dobóventillátor gondoskodik amely egy 225 fokban forgatható kidobó tornyon keresztül juttatja a szállító járműre a silót. A betakarítógép bevált VISTA CAB vezetőfülkéje légrugós vezető üléssel, digitális klímaberendezéssel, CEBIS központi informatikai egységgel járul hozzá a vezető kényelméhez, a CLAAS AUTOPILOT rendszer, a központi zsírzóberendezés, és a AUTOFILL szállítójármű töltő rendszer pedig jelentősen megkönnyíti a gépkezelő munkáját. A JAGUAR meghajtásáról egy Daimler Chrysler OM460LA típusú, hat hengeres, 455 LE teljesítményű diesel motor gondoskodik mely kielégíti a Tier4i káros anyag kibocsátási előírásokat. A silózó gép ötféle betakarító adapterrel szerelhető fel melyek közül a kiállításra látogató érdeklődők a PU 300 HD rendfelszedő adapterrel láthatják.
KRONE BIG X 700

Az "A" pavilonban kiállított KRONE BIG X 700 önjáró silózóban egy 775 LE teljesítményű, 8 hengeres, V elrendezésű M.A.N. V8 D2868 típusú diesel motor szolgál erőforrásul. A BiG X motorjának optimális hőmérséklet-tartományban való üzemeltetéséhez a gépet ellátták egy, a hőmérséklet függvényében működő, hidrosztatikus ventillátor hajtással. A ventillátor alacsony fordulatszáma esetén a járvaszecskázó kevesebb üzemanyagot fogyaszt, és a zajszint is alacsonyabb marad. A hidraulikus meghajtású 6 darab behúzó előtömörítő henger 4,6 tonnás nyomóerővel megfelelően előkészíti és a tökéletes vágás érdekében hatékonyan előtömöríti a levágott takarmánynövényt.
Az aprító berendezéshez tartozó VariStream rendszer a szecskázódob alatti és a kidobó ventillátor mögötti rugózott lemez segítségével még egyenetlen anyagellátás esetén is gondoskodik az eltömődés mentes anyagtovábbításról. A BIG X silózók adapterei a 3 illetve 3,8 méter  munkaszélességű rendfelszedő adapter, a 6,2 méteres X-Disc direktvágóasztal. Az EasyCollect sorfüggetlen adapterek 6, 8, 10, 12 és 14 soros változatban állnak rendelkezésre.