Masszív francia ekék az Agroázisnál

eke

Az Eurotechnics Agri csoport 2009 tavaszán jelent meg hazánkban jelenlegi formájában. A három, igen nagy múltú, több évtizedes tapasztalattal rendelkező franciaországi gyárat felölelő, nemrégiben egyesült cégcsoprt termékei viszont nem ismeretlenek náluk sem. A paletta igen széles. Cégünk az idei év nyarán vette fel a kapcsolatot az Eurotechnics Agri cégcsoporttal. Azon belül első sorban a Goizon márkájú váltvaforgató ekéire koncentrálunk.

Egy korszerűbb magyar élelmiszer-termelésért a Lindab innovatív megoldásaival

Lindab

A For-Tész Szövetkezet harmadik hűtőházát építette fel az Akasztó és Kiskőrös közötti területen. A projekthez a Lindab Kft.-től rendeltek magas profilú tetőlemezeket, alacsony bordás tetőlemezeket, sinus hullámlemezeket és szendvicspaneleket. Pohánkovics Andrást, a cég vezetőjét arról kérdeztük, miért a Lindabot választották a félmilliárdos beruházás egyik beszállítójaként.

Erős "szembe szélben" lehet majd csak drónt reptetni

drón

Gőzerővel készül a hazai szabályozás, egyelőre úgy néz ki, megvenni a drónokat sokkal egyszerűbb lesz, mint üzemeltetni. A parlament a drónok, vagyis a pilóta nélküli, távirányított repülő eszközök használatát készül szabályozni. A mezőgazdaság, a filmipar már jó ideje dolgozik ilyen repülő eszközökkel, de várhatóan egyre több civil, hobbista is reptetni akar.

A Digitroll BlackEye névre keresztelt innovációja a "Maschine Of The Year", azaz az "Év gépe" megmérettetésen elektronika kategóriában vívta ki a győzelmet a nemzetközi szakmai zsűri előtt, – a Väderstad SeedEye vetéstechnológia részeként. A SeedEye – többek között – egy speciális, a Digitroll Kft. által fejlesztett szenzorból és egy iPad alkalmazásból áll, amelynek segítségével magszám alapján vezérelt vetés valósítható meg.

ARBOS – Ellenállhatatlan a feltámasztott olasz traktormárka

traktor
Az új fejlesztésű erőgépek igazán megnyerő, igazi olaszos formavilággal debütáltak a nagyközönség előtt.

Közel két évtizedes szünet után az idei évben támadt fel a nagy múltú olasz márka az ARBOS a Lovol Europe Engineering srl.-nek köszönhetően. Az idei AGRITECHNICA-n került sor a nagy nemzetközi premierre, ahol az egykori traktor- és kombájnmárka a régi portfóliót követve ismét erőgépekkel jelentkezett. Az új ARBOS 5000 traktorsorozatukban 3,4 literes, TIER 4 Final emissziós besorolású, SCR füstgázkezelést alkalmazó, KOHLER TCR diesel motorok szolgálnak erőforrásul, 100-130 LE teljesítmény között.

Önjáró permetezőgép-vásárlás vagy bérmunka?

permetezés

A légi permetezés háttérbe szorulásával egyre nagyobb az önjáró permetezőgépek térhódítása. A megfelelő időpontban és kiváló minőségben végzett növényvédelmi munkával nem csak az előállított termény minősége óvható meg, de a jelentős terméskiesés is elkerülhető. A probléma adott, a feladatot pedig meg kell oldani.

Épület energiahatékonyság – központban a Swedsteel-Metecno szendvicspanelek

Swedsteel-Metecno
Az épületek energiahatékonyságáról szóló Európai Uniós irányelvnek való megfelelés érdekében a hazai épületenergetikai rendeletek is fokozatosan változnak, szigorodnak. Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról és tanúsításáról, a követelményértékekről szóló hatályos rendeletek és módosítások között nem egyszerű eligazodni még a szakembereknek sem, nemhogy a témában általában kevésbé jártas építtetőknek.