Claas4D-tisztítás az új LEXION 700-assal
A keresztirányú dőlésből adódó probléma kompenzálását ezidáig a 3D-tisztítórendszer volt hivatott orvosolni a CLAAS kombájnoknál. Segítségével egy aktív vezérlésen keresztül csökken a felsőrostán a termés oldalirányú torlódása. Az új 4D-tisztítás egy kezelői asszisztensrendszer az új LEXION 700 Hybrid modellekben, amivel a kereszt- és hosszirányú dőlés esetén is a teljes teljesítmény- és tisztítási kapacitás kihozható a gépből. Ez a rendszer olyan gépek alternatívája lehet, melyek a híd mozgatásával egyenlítik ki a dőléseket, mint amilyen a MONTANA is.

Így domboldalakban is képesek leszünk a talajkímélés érdekében gumihevederes géppel végezni a betakarítást. A 4D-tisztítás már a másodlagos leválasztásnál beavatkozik, így tehermentesítve a tisztítórendszert. Két komponensből: az automatikus rotor-takarólemez vezérlésből és az automatikus szelelő fordulatszám-állításból áll. Az új LEXION 700-as kombájnokról ITT olvashat bővebben.

CLAAS

Automatikus anyagáramfelügyelet az új LEXION 700-asban
Az automatikus anyagáram felügyelésével egy új asszisztensrendszer áll rendelkezésre az új 700-as LEXION kombájnoknál, amely a vágóasztaltól a szecskázóig ellenőrzi az anyagáramot. Az egyensúly kívánt és maximális teljesítmény között, valamint a kritikus teljesítménycsúcs elérésének aggodalma az automatikus anyagáram-felügyelettel lényegesen enyhíthető. A rendszer segíti a gépkezelőt abban, hogy a beállítási hibákat és/vagy anyagáram problémákat korán észlelje, valamint támogatja a pilótát abban, hogy optimális teljesítményen dolgozhasson a géppel.

Ehhez a rendszer folyamatosan megfigyeli és összehasonlítja a motor, az APS cséplőrendszer és a ROTO PLUS másodlagos leválasztás-fordulatszámát. Amint fennáll a kritikus helyzet veszélye, a ferdefelhordó, a vágóasztal és a magtartály-ürítés automatikusan leáll, a vágóasztalfék bekapcsol, mindez azért, hogy a gép ne essen ki hosszabb időre a termelésből.
CLAASCLAAS MULTI CROP CRACKER MCC MAX szemroppantó az új JAGUAR számára
Az MCC MAX új szemroppantó egy újabb terményfeltárási rendszer a silókukoricához a JAGUAR önjáró szecskázóban. Az MCC MAX szemroppantó fő alkalmazási tartománya silókukoricában a 7-től 22 mm-es szecskahossz. A szemroppantó hengerek egy fűrészfogprofilú, egyenként 30 gyűrűből álló szegmenssel lettek kialakítva. A gyűrűszegmensek elhelyezkedése és a speciális geometriájuk gondoskodnak arról, hogy a szecskázott anyag ne csak súrlódáson keresztül, hanem vágás és nyíróerő által is megdolgozásra kerüljön.

Ez lehetővé teszi a szemek intenzív, továbbá a szárrostokra történő feltárását. Az MCC MAX alkalmazási lehetőségei a hagyományos szemroppantóhoz képest egy lényegesen szélesebb szecskázási hossz- és szárazanyag-tartalom tartományra terjed ki, továbbá egy jó minőségű terményfeltárást eredményez. Az intenzívebb szemfeltárás megnöveli a silókukorica keményítőtartalmának emészthetőségét. Az így készült silóval magasabb tejhozamot lehet elérni, valamint csökkenthető a kiegészítő takarmányok használata.

CLAAS

Automatikus nyomásszabályzás – újdonság a CLAAS QUADRANT bálázókban
Az APC (AUTOMATIC PRESSURE CONTROL) automatikus nyomásszabályzásnak köszönhetően az új QUADRANT 5200 és 4200 szögletes bálázók esetén már a tapasztalatlan gépkezelők is elérhetik a gép maximális teljesítményét, valamint a befolyásoló tényezőktől függetlenül mindig elérhető, hogy a bálák egyenletes nyomással készüljenek el. Összehasonlítva az eddig ismert nyomásszabályzó rendszerrel, most már a gépkihasználás mellett elsősorban a zsineg minőségét veszi figyelembe a gép, mint kiegészítő-szabályzó paraméter.

Az optimális présnyomás szabályzásra a gépterheléstől és a zsinegminőségtől függően kerül sor. Amint a rendszer érzékeli, hogy a megadott maximális zsinegterhelés túl lett lépve vagy a váz túlterhelt, a préselési nyomás automatikusan és fokozatosan csökkentésre kerül, addig, amíg a jelentkező túlterhelés meg nem szűnik. Ezután a rendszer automatikusan visszaáll a megadott értékekre. A minőséget (m/kg) és ezzel a használt zsineg maximális terhelhetőségét a gépkezelő adja meg a terminálban. Így a használt zsinegminőségnek megfelelően egy időben adott a maximális présnyomás. A megújult CLAAS QUADRANT bálázókról IDE kattintva olvashat bővebben.

CLAAS

CLAAS szántóföldi útvonal-optimalizálás – hat százalékkal kevesebb munkaidő a földeken
A szántóföldek megművelése eddig leggyakrabban a gépkezelők több éves tapasztalatai vagy szokásai alapján történtek, a tábla hosszirányának és/vagy az egyenes földhatároknak megfelelően. A CLAAS szántóföldi útvonal-optimalizálás segítségével mostmár lehetséges minden egyes terület nyomvonalának és szükséges időigényének az optimális és pontos meghatározása. Amennyiben optimalizálható a folyamat, a szoftvermodul a területet részterületekre osztja.

A számítási eredmények megadják a földterület megmunkálásához szükséges időt. „Az időráfordítás átlagosan 6 %-kal csökken” – magyarázza Josef Maier a CLAAS E-System-től. „Ez egy új fejezetet jelent a hatékonyság növelésében: mind a terület, mind a napi teendők beosztásban minden üzemvezetőnek.” Az útvonalak ábrázolása bármilyen szabvány-PC-n, mobiltelefonon, táblagépen szemléltethető, de akár nyomtatott formában is kiadható.