A Massey Ferguson a 80-100 LE-s traktorszegmensben Magyarországon 2013 óta forgalmazza 5600-as traktorcsaládját. Az MF 5600-osok SISU motorokkal, Dyna-4 (16/16-os) fél-powershift hajtóművel, nagytraktor fülkével és lejtős motorháztető kialakítással léptek a hazai piacra.

massey ferguson

SISU motorok – étvágytalan ERŐforrások

Az MF mára az összes traktormodelljében SISU (új nevén AGCO Power) motorokat használ. Nincs ez másképp az 5600-nál sem, melybe háromhengeres common rail erőforrást szerel a finn motorgyártó. És itt kérem álljunk meg egy szóra! Akik nem olvasnák tovább a cikket a három henger miatt, kérjük nyugodtan folytassák! Ez az erőforrás nem új fejlesztés: a sokat megélt hathengeres 6.6 l SISU motor van gyakorlatilag „kettévágva”, tehát az élettartam garantált. A teljesítmény sem csökkent, ezek a motorok annyi lóerőt és nyomatékot tudnak, mint négyhengeres társaik. Amennyiben megnézzük a hengerűrtartalmat, látjuk, hogy számos versenytárs 4 hengerrel 3.2 l-es motort kínál, míg a SISU erőforrás 3.3 l-es. Az erő és a teljesítmény pedig nem a hengerszámból, hanem a hengerűrtartalomból ered. A motoroknál a „downsizing” (lefelé történő bővítés) általános folyamat: gondoljunk csak bele, hogy 25 évvel ezelőtt minden 100 LE-s traktor hathengeres volt. Utána jöttek a négyhengeresek és gyanítható, hogy öt év múlva a legtöbb 80-100 LE-s gép háromhengeres lesz. (Csakúgy, mint az SCR esetében: 2009-ben még eretnekségnek számított, most pedig már minden gyártó ezt használja). Hazánkban is bizonyítottak már az erőforrások: több mint 70 gazdálkodó használja megelégedetten ezeket a háromhengeres motorokat.

Továbbá a megszokotthoz képest egyel kevesebb hengerszám kevesebb kopó és forgó alkatrészt, kisebb meghibásodási arányt és alacsonyabb karbantartási költségeket jelent. A fogyasztásra is kedvezően hat a három henger: akár 20% is lehet a megtakarítás egy négyhengeressel szemben.Massey Ferguson

Dyna hajtóművek –  teljes kontroll egy kézzel, kuplung nélkül

A traktor második nagy előnye a Dyna-4-es 16/16-os hajtómű. A rendszer rendelkezik a Power Control irányváltó karral, amellyel nemcsak – hagyományosan- a menetirányt tudjuk váltani, hanem a főcsoportokon belül a fokozatokat is (4 fokozatot főcsoportonként). Így a kormány bal oldalán található karról, egy ujjal, kuplungpedál használata nélkül tudjuk a fokozatokat váltani munka közben. Amennyiben ez nem elég számunkra, a váltót fel lehet szerelni AutoDrive rendszerrel is, amely közúton szállítás közben magától váltja mind a 16 fokozatot az előre beállított motorfordulatszám tartományok között. Így gyakorlatilag egy automatikus váltóművek kapunk. Szántóföldi munkában a főcsoportokon belüli 4 fokozatot kapcsolja a hajtómű automatikusan az előre kijelölt alsó és felső fordulatszám korlát között.

massey fergusonNagytraktor fülke kiváló kilátással

A traktorok a nagytestvér MF 7600-as fülkéjével rendelkeznek (140-280 LE) a 80-100 LE-s kategóriában. Így a kezelő egy nagytraktor kényelmét és felszereltségét élvezheti ebben az univerzális traktorszegmensben. A Panorama üvegfelületek a kitűnő körköröst kilátást garantálják. A traktor érdekessége a lejtős motorháztető kialakítás, amely csak előnyökkel rendelkezik. Tökéletes a kilátás előre és a tengelyekre, ami frontrakodós, fronthidraulikás munkavégzésnél jelent nagy előnyt.  A traktor hátulját illetően elérhető a 100 l/perces hidraulika rendszer, mellyel minden mai modern hidromotorral szerelt, becsukódó, nagy teljesítmény igényű munkaeszköz biztonságosan működtethető.

Pályázattal kombinálható kamatmentes finanszírozás

Az 5600-as sorozat univerzálisan használható traktor, amely egyszerű kezelésével, kényelmes fülkéjével, takarékos háromhengeres motorjával és megbízható hajtóművével jelent megoldást a gazdálkodói igényekre. A gépek a 2015-ös kertészeti pályázatban is elérhetők akár egyedülálló finanszírozással is. A 4 részletes konstrukció (4 x 25%) kombinálható pályázattal is!

MF 5608

MF 5609

MF 5610

Max teljesítmény (LE/kW)

85/63,5

95/71

100/74.5

Max nyomaték (Nm)

1600 F/p-en leadva

363

405

413

Sebességváltó típusa

Dyna-4 (16/16)

Dyna-4 (16/16)

Dyna-4 (16/16)

Motortípus

AGCO POWER (SISU)

AGCO POWER (SISU)

AGCO POWER (SISU)

ÉRDEKLŐDŐM A TRAKTOROK IRÁNT: kérjük, hívja a +36/30-530-5565-at vagy keresse fel helyi Massey Ferguson kereskedőjét

Referencia cikk három hazai gazdálkodóval ITT!