A cseh OPaLL-AGRI ajánlata ebben a kategóriában a NEPTUN eszközhordozóval kombinált SATURN IV kompaktor, amely elérhető 8 és 10 méteres munkaszélességben.

Neptun

NEPTUN eszközhordozó és SATURN kompaktor 8 méteres munkaszélességben

A NEPTUN eszközhordozó univerzálisan alkalmazható a nagy munkaszélességű kompaktorokhoz, rövidtárcsákhoz vagy szántóföldi kultivátorokhoz is. A közelgő tavaszi szezon a SATURN kompaktorral történő kombinációt és az így elérhető hatékony magágykészítést helyezi előtérbe.

A SATURN IV precíziós magágykészítőn az elmunkáló elemek több sorban helyezkednek el a tökéletes eredmény eléréséért. A teljes elmunkálósor több fajta lehet és akár hét részből is állhat: simító, henger, simító, 2 vagy 3 soros kapaszekciók, henger, simító és Crosskill henger.

A tökéletes talajkövetés a munkagép kialakításánál fogva garantált.

A gép 1,5 és 2 méteres tagokból áll, amelyekre az elmunkáló eszközök paralelogramma felfüggesztéssel kapcsoltak. Ezzel a módszerrel elérhető a mindig pontos mélységtartás és az aprómagok részére optimális magágyfrakció kialakítása.

kép

A teljes elmunkálósor több fajta lehet és akár hét részből is állhat

A gépen az alapfelszereltséghez tartozó, elől és hátul elhelyezett, 330 mm átmérőjű, szélespálcás hengerek garantálják az igen pontos mélységtartást. A teljesen zárt csapágyazással rendelkező hengerek a mélységvezetés mellett a megfelelő aprításért és a tömörítésért is felelősek.

Az első sor henger után következik a kapaszekció. A SATURN kompaktorra négy különböző kialakítású kapa érhető el merev, illetve különböző rugós biztosítású és felfüggesztésű kapaszárral. Az alapfelszereltség a kétsoros, sekély munkavégzésre ajánlott nyírócsavaros kapakialakítás lúdtalp kapával. Igény esetén a kapabiztosítás lehet rugós is, illetve elérhető a legfinomabb magágy készítésére előnyös 3-soros rugós kapaszekció is.

Mivel a kapatagok könnyen cserélhetőek, sokszor kettő különböző kapakialakítással rendelik a kompaktort. Például nyírócsavaros biztosítással a durvább területekre sekély munkavégzéshez és 3-soros rugós kapával a kora tavaszi munkákhoz, amikor el szeretnénk kerülni a nedves talajréteg felszínre hozását. A kapasorok mélysége fokozatmentesen egy orsóval állítható.

szállítás

Könnyű szállítás

A kapaszekciót 330 mm átmérőjű henger és simító kombináció követi, garantálva a precíz mélységtartást. A tökéletes lezárást a leghátsó sorban lévő, 400 mm átmérőjű Crosskill henger teszi teljessé,

így megfelelő mélységben tömör, de felül aprómorzsás magágy érhető el.

Az adott munkavégzésnek megfelelően a hátsó kettő henger helyzete egymáshoz képest egy orsóval könnyen beállítható.

magágykészítő

A hátsó hengerek egymáshoz viszonyított helyzete állítható

A legelső sorba elérhető cserélhető kopórészű, csipkézett simító is. A csipkézett kialakítás elősegíti a heterogén hantelmunkálást és megkönnyíti a durvább szántáson is a precíz munkát. Az elmunkáló elemeken túl a gép munkáját rugós biztosítású traktorkerék nyomlazítók segítik, amelyek helyzete és intenzitása könnyen beállítható minden traktortípushoz.

magágykészítő

Csipkézett simító az első sorban

A magágykészítés során a földáram munkaszélességen belül tartása az állítható helyzetű oldalsó terelőlemez feladata.

A NEPTUN-SATURN magágykészítő kombináció egy igazán megbízható és jól kihasználható páros. Igény esetén a NEPTUN eszközhordozóra egyéb tárcsa vagy grubber is szerelhető, így még jobb kihasználtsággal tudjuk alkalmazni az OPaLL-AGRI ezen munkagépét.

Bővebb információért keresse a QUIVOGNE Magarország Kft. képviselőjét vagy kiemelt kereskedelmi partnereiket.

Gazsi Zsolt / tel: 06 30 558 4918 / www.opall-agri.cz/hu