A IX. Axiál Veterán Traktormajális az év egyik legjobb hangulatú és legélvezetesebb mezőgazdasági eseményévé nőtte ki magát. Festői dombok ölelésében, közel száz veterán működő traktorral, több mint háromezer látogatóval, minden várakozást felülmúlt a rendezvény sikere.

A szervezők egyik büszkesége ez a működő gőzgép volt

Az érdeklődők már út közben ráhangolódhattak a program egyedi stílusára a külön rádiós frekvencián fogható Bokori Traktorrádión keresztül. Az élő, ustream közvetítés segítségével azok is egész nap követhették az eseményeket, akik nem tudtak személyesen résztvenni a rendezvényen.

Dömsödi Gábor, - Bokor polgármestere - ünnepélyes megnyitója után feldübörögtek a motorok és mindenki felkészítette gépét a nagy veterán traktorfelvonulásra.


Dömsödi Gábor az Agroinform csapatának elmondta, hogy a kilencedik traktormajális nagy küzdelmek árán tudott ilyen színvonalas programsorozattá fejlődni.

A veterán traktormajális ötlete először Ocskay Zoltán, a Veterán Autó Motor lap főszerkesztőjének - mint bokori lakosnak - a fejében született meg és a polgármester is minden erejével a rendezvény fennmaradása és fejlesztése mellé állt. A korábban anyagi nehézséggel küzdő traktormajálist az Axiál Kft. 2012-től támogatja, így nekik is köszönhető az elért siker.

Az idei több ezer látogatót új helyszínen fogadták.

A páratlan szépségű völgyben az év többi napján a bokori sajtüzemet ellátó juhnyáj legel - a veterán traktornapon azonban a 30 évnél idősebb vasak birtokolták a lankákat. - A látványért bizony érdemes volt megmászni a dombokat, ahonnan a rendezvény összes eseménye egyszerre tárult az érdekődők szeme elé.

A színpad közelében felállított "BOKOR" táblasor is tükrözte a majális felhőtlenül humoros hangulatát és sokan fényképezkedtek a felirat alatt - ami a nevezetes szombaton többet jelentett a jelenlévőknek, mintha Hollywood-ban jártak volna!

 

A fotók többet mondanak minden szónál, lássuk a programokat - képekben!

A száz veterán traktor és veterán álló motor felvonulása és bemutatása...

Ügyességi verseny a ringben...

A traktorhúzó verseny volt a nap fénypontja...

... a Dutrák pedig a nap sztárjai!

 

A rendezvény zárásaként több kategóriában is értékes díjakat osztottak.

Dömsödi Gábor polgármester megígérte, hogy lesz X. Traktormajális, így a versenyzők és a résztvevők máris készülhetnek a jövő évre!

Az Agroinform stábja addig is meglepetéssel készül: Hamarosan fergeteges videót mutatunk a rendezvényről!

Még több fotóért kattintsanak az Agroinform.hu Facebook oldalára!