Míg a 2012-es évben a Fendt traktorgyártás és értékesítés 14.588 darabot tett ki, addig 2013-ra 18. 000 darabra kerekítik a korábbi mennyiséget, ami új rekordot jelent.

Ez a teljesítmény jól példázza a Fendt üzem hatékonyságának növekedését. A továbbiakban is várható gyártásnövekedést az aktuális iparági kilátások is megerősítik, amelyek szolid és pozitív növekedést vetítenek előre.

Francia- és Németországban a Fendt először lesz képes kétszámjegyű piaci részesedést elérni, az olasz piac visszafogott, de a szőlő- és gyümölcstermelőktől pozitív visszajelzések érkeznek. Bár Angliában és Ausztriában a mezőgazdasági bevételek jelentős visszaesése figyelhető meg, ennek ellenére a Fendt itt is növelni tudta az eladott darabszámokat.

A Közép-Európai piacokat továbbra is nagy kilengések jellemzik. Terméshozamok, árak és a piacoktól függően jelentkező vagy épp elmaradó támogatások pozitívan vagy negatívan befolyásolják a traktorpiacot. Mindenesetre Magyarországon is fejlődést mutatkozik és Romániában is jelentős növekedést értek el.

Az USA-ban és Kanadában tovább erősítik, illetve kiépíti a Fendt a kereskedelmi hálózatát. Az eladott darabszámok további növekedésére számítanak a kifejezetten amerikai igények alapján felszerelt új 700/800 Vario, illetve a 900 Vario modellekkel.

"Összefoglalva rögzíthetjük, hogy a további növekedésre jól felkészültünk. Ennek megfelelően megerősítjük a kereskedelmi és marketingtevékenységünket valamennyi említett országban és világszerte további új piacokat vonunk be a célpiacaink közé. Célunk, hogy a Fendt technológiát valamennyi régióban biztosítsuk a modern mezőgazdaság számára. A következő három-öt év alatt 20. 000 darab Fendt traktort akarunk gyártani és a piacon elhelyezni" – foglalta össze a Fendt kereskedelmi stratégiáját Peter-Josef Paffen az AGCO/Fendt cégvezetés vezetője a nemzetközi sajtótájékoztatón.

Háttér a Fendtről

Fendt az AGCO-konszern vezető High-Tech márkája, a legigényesebb vevők számára. A Fendt traktorok és betakarítógépek a világ számos pontján a legkülönbözőbb körülmények között dolgoznak nap, mint nap a mezőgazdaságban és más különleges területeken.

A mezőgazdasági technika területén a Fendt több területen piacvezető és iránymutató a technológiai újításait tekintve. Ez által a Fendt vásárolók gyorsabban profitálhatnak a legújabb technológiákból emelve ezzel a teljesítményüket, hatékonyságukat és gazdaságosságukat a saját gazdaságukban is.

A gyár telephelyein (Marktoberdorf és Asbach-Bäumenheim /Bajorország/) az AGCO Fendt kereken 4100 dolgozót foglalkoztat a kutatás, fejlesztés, értékesítés és marketing területén illetve a gyártás, vevőszolgálat illetve az igazgatás területén.

További információ:www.fendt.com, www.fendt.tv

Háttér az AGCO-ról

Az 1990-ben alapított cég az AGCO (NYSE: AGCO) (www.agcocorp.com) egy világméretű mezőgazdasági gép- és alkatrészgyártó. AGCO („Your Agriculture Company”) az amerikai Fortune gazdasági lap 500-as listáján szereplő vállalkozás, amely egy teljes traktor-, kombájn, zöldsor- és permetezőgép palettát kínál ugyanúgy, ahogy megtalálhatók a kínálatában a takarmánytermesztés- és talajmegmunkálás gépei is.
140 országban több mint 3150 független kereskedőn keresztül értékesíti a termékeit a következő márkanevek alatt: ChallengerŸ, FendtŸ, Massey FergusonŸ és a ValtraŸ.

Profi vevők számára pénzügyi szolgáltatásokat is kínálnak: AGCO Finance név alatt.

A konszern központja Duluth, amely az USA-beli Georgia államban található és 2012-es éves forgalma meghaladta a 10 milliárd USD-t. Bővebb információ: www.AGCOcorp.com