A Finn Sampo-Rosenlew Oy a Deere & Companyval egyeztetve úgy döntött, hogy felmondják a jelenlegi disztribúciós partnerséget. Ennek értelmében a finn gépgyártó termékei az EU 27 tagállamában immár saját márkanév alatt jelennek meg, és a John Deere W330 és W440 modellek ezzel párhuzamosan a Deere & Company kínálatából fokozatosan kivonulnak.

A továbbiakban már csak Sampo-Rosenlew-színekben hódítanak majd – fotó: deere.com és sampo-rosenlew.fi

Idén újra kiállított Hannoverben a Busa Bt. – az Agroinform.hu portál csapata pedig örömmel látogatta meg a magyar fejlesztőket a német vásárvárosban. Az Agritechnica kiállításon épített standunk idén már több mint kétszer akkora méretű, mint két évvel ezelőtt volt, és igyekeztünk a legjellegzetesebb BUSA eszközöket bemutatni itt.

A Busa Bt. forgókapás technológiája magyar talajon.

A francia Terrateck cég olyan innovatív megoldásokkal segíti a kertészeti termesztésben dolgozókat, melyek nagyban meg tudják könnyíteni egy-egy munkafolyamat elvégzését. Gépeikkel nem csupán időt és pénzt lehet megtakarítani, a precíz tervezésüknek köszönhetően pontos és szép munkát végezhetünk pillanatok alatt.

35 lóerős Terrateck Cultitrack munka közben szabadföldi zöldségtermesztésben.

A Kubota M7000-es traktorszéria harmadik és egyben legújabb generációja is az idei Agritechnica kiállításon került bemutatásra a nagyközönség előtt. Ennek a szériának a különlegessége, hogy a gyártó az egyes országok területi képviselőin keresztül megkérdezte a gazdálkodók véleményét.

A hannoveri kiállításon alig lehetett az új Kubota traktor közelébe férkőzni a temérdek érdeklődőtől – fotó: Agroinform.hu

Január 22-25. között ismét várja Önt hazánk legnagyobb agráripari találkozópontja a HUNGEXPO-n! Mezőgazdasági gépek, szolgáltatások, inputanyagok, díjnyertes termékek, technikai innovációk és színvonalas szakmai programok egy helyen. A 2020-as kiállításon kiemelten fontos, hogy előre, online vásárolja meg belépőjegyét, ezzel elkerülheti a hosszadalmas sorban állást a pénztáraknál.

A nagy, nemzetközi gépmárkák mellett a hazai gyártók is bemutatják újdonságaikat.

A Minos Agri 1959 óta résztvevője a mezőgazdaságigép-gyártásnak. Kis török cégként kezdték meg működésüket, mára pedig a talaj-előkészítéstől a vetésen át a betakarításig kínál megoldásokat szántóföldi és kertészeti kultúrákba és állattartó telepeknek egyaránt. Gépeiket a megbízhatóság, gondosan átgondolt kialakítás, strapabíróság és személyre szabási lehetőség jellemzi.

Metszési hulladékból értékes szerves anyag, pillanatok alatt.

A Big Data kifejezést sokan használják, de talán kevesek ismerik vagy értik igazán. A Big Data tulajdonképpen döntési szabályok gyűjteménye és alkalmazása – az adatfeldolgozás egy olyan módja, ahol nagy mennyiségű, sokrétű és strukturálatlan adat tárolásáról és feldolgozásáról van szó.

Ha rendelkezünk a megfelelő eszközökkel, akkor értékes tudásra tehetünk szert – fotó: Pexels

A Vineland”s robotics cég a közelmúltban egy automata robotot fejlesztett, amely a betakarítást a növények és a termés megsértése nélkül, azaz a szedőmunkásoknál nagyobb gondossággal és nagyobb munkasebességgel elvégzi – írja a hortidaily.com.

Kanadában is keresik a megoldást a munkaerő kiváltására a kertészetek.

Gyors nedvességmérő műszereknél egy kis nedvességtartalom-különbség is nagy vezetőképesség-változást eredményez. Hátrányuk az infrás nedvességmérőkkel szemben, hogy minden egyes anyagra, terményre külön skálát, ún. kalibrációt igényelnek.

Magyarország egyik meghatározó mezőgazdaságigép-forgalmazó vállalkozása, az AXIÁL Kft. ismét ott lesz a 2020. január 22. és 25. között megrendezésre kerülő AgrárgépShow rendezvényen, melynek a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ ad otthont. Az AXIÁL Kft. a rendezvény legnagyobb kiállítójaként a D pavilon területén rendezi be standját, mutatja be termékeit és szolgáltatásait, melyek között számos világmárka is megjelenik.

Itt a rendszámreform első lépcsője. Bő egy év, és búcsút inthetünk a ma széleskörűen alkalmazott "M" kezdetű, zöld karakterszínű mezőgazdasági, illetve a két évtizede bevezetett "Y" kezdetű, piros karakterű lassújármű-rendszámoktól.

Bő egy év, és ezektől a rendszámoktól búcsúzhatunk – fotó: Agroinform.hu

Az idei évben a MEGFOSZ által szervezett Legyél Te is mezőgépész! Országos Bajnokság 2019/2020-as tavaszi fordulójára 20 csapat jelentkezett, akik közül 4 csapat jutott be a III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow Mezőfafalva rendezvényen megtartott döntőbe. A nyertes csapat a piliscsabai „Suttyók” lett, akik a Pap-Agro Kft. által felajánlott céglátogatást nyerték meg.

A program során a diákok is feltehették a kérdéseiket, így egy interaktív előadás részesei lehettek – fotó: MEGFOSZ