Egyes térségekben évszázadok óta fogyasztanak rovarokat, férgeket. Fenntarthatósági szakértők szerint előbb-utóbb a fejlett világban is elkerülhetetlen lesz, hogy a fehérjebevitel egy részét rovarok fogyasztásával oldjuk meg. A rovarfehérje előállítása ugyanis mind a szükséges víz, mind a termőterület, mind a tevékenységgel járó szén-dioxid kibocsátás tekintetében verhetetlen alternatívát jelent. Mások úgy vélik, több növényi fehérje felhasználásával a rovarok étrendbe való beemelése nélkül is mérsékelhető az élelmiszeripar környezeti terhelése.

Mindenesetre az EU 2050-es klímasemlegességi célkitűzéseinek keretében a rovarfogyasztást is hangsúlyosabbá igyekszik tenni. A kérdés, hogy ezt az eddigi étkezési kultúránktól teljesen idegen fehérjeforrást sikerülhet-e széles körben bevezetni?

Ebben a témában is kíváncsiak vagyunk a véleményedre. Kérjük, töltsd ki a rövid kérdőívünet.