A nyárnak és ezzel együtt a medence melletti lángos majszolásnak lassan vége, de hétvégi programból így is találhatunk igazán izgalmasat. Például a lóerők, a driftelés és a Halálos iramban című film szerelmeseinek tökéletes időtöltést kínál össze erre a hétvégére az AXIÁL Kft., a Totalcar és a Hód-Mezőgazda Zrt. A projekt a Hódmezőrület nevet kapta, és hagyományteremtő céllal mutatja be a mezőgazdasággal jócskán megfűszerezett driftelés szépségét és izgalmait.

Van, aki több mint 500 lóerős vassal vág neki a 400 kg-os szalmabálákkal, és több milliós mezőgazdasági gépekkel díszített pályának, és egy ilyen környezetben egyértelmű, hogy a vezetési technikáé lesz a főszerep.

Maga a drift szó annyit jelent: csúsztatás, sodródás, vagyis rúgjuk keresztbe a gépet, és füstölő gumikkal, visító hangorkán közepette csússzunk, amíg nem szikrázik a sodrony. Viszont egy ilyen megpróbáltatáshoz már némi jim khana tudás is szükséges, ami pedig a drift egyfajta technikai elemekkel tarkított, ügyességi változata, és mindazonáltal, hogy kiváló vezetési tudást igényel. Elképesztően látványos!

Aki pedig szeretné átélni a száguldás ilyen formáját, szeptember 10-én díjmentes belépés után, némi egyezkedés a pilótákkal, és máris az anyósülésen üvölthet teli torokból.