Harmadik alkalommal tartotta meg a Dorker Kft. szántóföldi gépbemutatóját Felsőszentivánon. A Deutz-Fahr traktorok és kombájnok mellett a Pronar pótkocsik is kiemelt szerepet kaptak a cirkuszi attrakciókkal és lélegzet-elállító mutatványokkal tarkított programok között.

Roman Wyszkowski-t, a Pronar anyavállalat értékesítési igazgatóját is meginvitálta a Dorker Kft. a rendezvényére, amely meghívásnak boldogan tett eleget a lengyel szakember.

"Nagy örömmel tölt el, hogy ilyen színvonalas programokon vehettem részt és hogy meghívott a rendezvényre a Dorker Kft. A Pronar vállalat és a Dorker sikeres együttműködése már több évtizedre tekint vissza, így a közöttünk fennálló jó szakmai- és üzleti kapcsolat is komoly múlttal rendelkezik. Nagyon jól éreztük magunkat a színes programokon és külön örömmel tölt el, hogy a magyar gazdálkodókkal közösen- és a Pronar termékek mellett tölthettem el ezt a vidám napot." – nyilatkozta Roman Wyszkowski.

A Dorker Kft. nagyszabású rendezvényén a társaság több mint 10 forgalmazott gépmárkája mellett olyan erőpróbák is helyet kaptak a porondon, mint a Deutz-Fahr traktor- és kombájnpaletta látványos felvonulása, triálbemutató, lovasfogatok – kontra erőgépek versenye, valamint a közönség-kedvencnek bizonyult sáros traktorverseny.

A kisfilmünkben bemutatott, lehengerlő zenés felvonuláson tíz mozgó traktor eszközökkel felszerelve –  és további húsz álló munkagép is részt vett. A látványos koreográfiában az alábbi gépkapcsolatok kaptak kiemelt szerepet:

Deutz-Fahr 9340 – NARDI 5+1 fejes eke
és Deutz-Fahr 6165 – NARDI 3+1 fejes eke.

Nem véletlen a választás, amiért két erőgép is NARDI ekével vonult a bemutatón. A NARDI olasz gyártó rendelkezik az egyik legszélesebb termékpalettával a piacon a mezőgazdasági munkagépgyártó cégek között. A NARDI kínálata magában foglalja a talajelőkészítés, talajművelés és vetés gépeit; ekék, kultivátorok, boronák, tárcsák, a szőlő- és gyümölcstermesztés gépeit, valamint mechanikus és pneumatikus vetőgépek gyártását.

Deutz-Fahr 7250  – NARDI Fast kombinált tarlóhántó

Fontos kiemelni a közelmúltban napvilágot látott FAST kombinált kultivátorok családját, amely kifejlesztése során a megfelelő talajelőkészítés mellett a megmunkálási költségek csökkentése is elsődleges célként szerepelt.

Deutz-Fahr 7210 – Hardi Navigator 4000/27 DDZ
Deutz-Fahr 6140 – Hardi Commander
Deutz-Fahr 5100C – LC4 homlokrakodó kanállal – Hardi Master

A három felvonuló Hardi permetezőgép közül vitathatatlanul a Hardi NAVIGATOR a legnépszerűbb vontatott szántóföldi permetező a gazdák körében. A növényvédelemben elengedhetetlen megbízhatóság és precizitás mellett a Hardi egyedi kezelőbarát megoldásai és fejlesztései teszik a NAVIGATOR permetezőgépeket hazánkban is az egyik legkedveltebb géppé a növényvédelem területén.

A rendezvény szórakoztató programjai után szakmai megmérettetésre is sor került és a Deutz-Fahr traktorok több munkagépkapcsolatban, a  szántóföldön is bemutatták a tudásukat. A mozgó szántóföldi gépbemutatón a technológiai sorban következő aktuális gépek vettek részt – így dolgozott a Nardi 5+1 fejes és 3+1 fejes ekéje, a NARDI Fast kombinált tarlóhántó és a Hardi Navigator 4000/27 DDZ permetezőgép is próbaszórást végzett.