A Landasin - Agrogazda Kft. egyedi márkát hozott létre saját fejlesztésű GPS-ei számára. Az LD-Agro sorvezetők rövid időn belül ismertté váltak, így az LD-Agro márkanév mára annyit jelent: GPS-es sorvezető kínálat, amely professzionális megoldást nyújt megfizethető áron, magyar gyártótól.

...De milyen indíttatásból is kezd valaki sorvezetők gyártásába Magyarországon? Varga Gábort, a Landasin - Agrogazda Kft. ügyvezető igazgatóját kérdeztük erről.

-Az elmúlt tíz évben körülbelül tucatnyi sorvezető márkát értékesítettem - és minden gyártónál ugyanazzal a visszatérő problémával találkoztam: Nehézkes volt a szállítás, nagyon lassan dolgozott a szerviz és a drága alkatrész árak nehezítették a vásárlók dolgát. Sok gyártónál előfordult, hogy egy kábelért is elkértek nyolcvan- százezer forintot, amit irreálisnak tartottam. A tapasztalatok azt sugallták, hogy itt az ideje saját fejlesztésű, minőségi sorvezetők gyártásába kezdeni, ezért - négy évvel ezelőtt - megalkottuk LD-Agro márkát.

Mennyivel tudnak többet az LD-Agro sorvezetők, más konkurens termékekhez képest?

-Az LD-Agro sorvezetők fejlesztése és forgalmazása során minden a partnerek körül forog! A konkurens termékekhez képest itt más minőséget és értékrendet képvisel a cég: Minden problémára személyre szabott, azonnali megoldással szolgálunk a gazdák számára.

-Vásárlóink örülnek, hogy hektáronként sok felesleges költséget tudtak megtakarítani műtrágyából, permetezőszerből, munkaidőből és üzemanyagból az LD-Agro sorvezetők használatának köszönhetően. A gyors és legtöbbször azonnali szervizszolgáltatás, valamint a cserekészülék biztosítása is a termelők érdekeit szolgálja.

Mi a gyors szerviz szolgáltatás titka?

-Teljes egészében magyarországi cég vagyunk. A termékek összeszerelése, gyártása és szervízlése is Magyarországon történik. Mindig van alkatrészünk raktáron, illetve kész berendezéseket is szép számban tartalékolunk, - így sem a szervizzel, sem a szállítással nincsenek problémáink.

Melyek a vezértermékek, mit kell tudni az LD-AGRO sorvezetőkről, bővebben?

-Az első és legsikeresebb készülék az LD-Agro sorvezetők kínálatából az Mg Navigátor V1-es készülék, amely tökéletesen működik műtrágyaszóráshoz, permetezéshez, ahol elegendő a 30-40 centiméteres pontosság. A sorvezetésen kívül az Mg Navigátor V1-es területet mér, hektárt számlál. A munka végeztével a tábla adatait akár egy számítógépre is át lehet vinni és a Google Earth- vagy a szintén saját fejlesztésű LD-Agro Map programunkban is meg lehet tekinteni, tovább lehet szerkeszteni vagy akár üzemi térképet is létre lehet hozni.

-Az LD-Agro Map program teljesen ingyenes a vásárlóink számára, minden LD-Agro sorvezető készülék mellé ajándékba adjuk.

-Az Mg Navigátor V2-es készülékhez már egy olyan GPS vevő tartozik, mely másodperecenként nem csak egy, hanem öt jelet vesz. Így ez megfelelő gyorsaságot biztosít a fordulókban, valamint az átlagos pontosság 20-25 cm között mozog. A készülék számszerűen is kijelzi az átfedett és kihagyott területek mértékét, valamint lehetőséget nyújt jelkorrekcióra is, amivel még pontosabban tud dolgozni.

-A LineGuide 300-ast és - a termékcsalád legnagyobb tagjaként ismert, - 800-ast már fejleszthető automata szakaszoló egységgel láttuk el, így a permetezés még gazdaságosabbá tehető. A LineGuide 800-as sorvezető rendelkezik a legnagyobb 8"-os, érintőképernyős képátlóval, valamint a legerősebb GPS vevővel. A JohnDeere 300-as GPS vevő másodpercenként 10 jelet vesz. Ezzel a sorcsatlakozási pontosság átlagosan 15 cm alatt tartható.

Elegendő vajon 15 cm-es pontosság a gazdák számára? Szükségesek fizetős korrekciós jelek?

-Elterjedt egy félreértés Magyarországon, miszerint ha a sorvezetőkhöz előfizetéses jelet rakunk, nagyobb lesz a munkavégzés pontossága. Ez nem igaz, hiszen ha a GPS jel pontosabb, attól még a traktorokat, önjáró permetezőket képtelenség 15 centiméternél pontosabban vezetni. Gondoljunk csak bele abba, hogy a traktorkerék önmagában 40-50 cm széles! A kerék csúszik a földön, a kormánykeréknek is van holtjátéka és az emberi reakció miatt sem lehet megvalósítani ennél pontosabb kormányzást. Az előfizetéses jeleknek csak az automata kormányzással szerelt gépek esetében van jelentőségük.

-Természetesen a Landasin-Agrogazda Kft. az automata kormányzásra és az 1-2 centiméteres pontosságra is kínál megoldást.

Milyen kedvezményes ajánlatokat kínálnak a gazdáknak? Hol lehet megvásárolni a magyar sorvezetőket?

-Minden mezőgazdasági kiállításon akcióval várjuk a gazdálkodókat, ami azt jelenti, hogy termékeinkhez a listaár alatt lehet hozzájutni. Az LD-Agro sorvezetők egész évben megrendelhetőek az elérhetőségeinken keresztül és a viszonteladóinknál is megvásárolhatóak.

IDE KATTINTVA még több információt olvashat a GPS sorvezetőkről!