A Väderstad svéd vállalat 52 éve készít innovatív, magas hozzáadott értékű mezőgazdasági munkagépeket. Kizárólag talajművelő gépekre és vetőgépekre szakosodott a társaság, - a gépeket pedig több mint fél évszázada változatlanul Svédországban, páratlan minőségű svéd acél alapanyagokból gyártja.

Kalmár Tibor, a Vaderstad Kft. ügyvezetője interjúnkban elmondta, hogy jelenleg Magyarországon a Väderstad kínálatából 16 termékcsalád közel száz terméke érhető el a gazdálkodók számára.

A Väderstad nem csak napjainkban halad lépéselőnnyel az innovatív mezőgazdasági technológiák kifejlesztésében, hiszen olyan munkagépeket mutatott be elsőként a piacon, mint például a rugós szárú simító - amit Crossboard márkanéven ismert meg a szakma.

A 2000-es évek elején szintén áttörésként jelent meg Carrier rövidtárcsa. Ezt követve pedig a nagy sebbességű vetésre alkalmas magágyelőkészítő vetőgépeket is - Rapid, és Spirit néven -  Väderstad mutatta be először Európában.

A kultivátoros technológiában korszerű és szakszerű tarlóápolási feladatokat rövidtárcsákra, síktárcsás porhanyítókra, vagy pedig rugósszárú kultivátorokra bízhatjuk. - A Väderstad technológiáján belül ezekre a célokra a Carrier vagy a Swift nevű munkagépeket használhatjuk.