Az AJG tartálykocsik mind tervezésüket, mind pedig gyártásukat tekintve több évtizedes múltra tekintenek vissza. Fejlesztéskor és előállításkor a legfőbb meghatározók: a jó minőség, a hosszú élettartam és a megfelelő ár-érték arány.

A gyártmányok mindegyikét a felhasználói igényekhez messzemenően alkalmazkodó funkcionális kialakítás, a hosszú évek tapasztalatai alapján alkotott konstrukció és a minőségi anyagok felhasználásából, valamint a precíz gyártási technológiából adódó magas minőség jellemzi.

A gyomosodás megakadályozása, és a talaj-nedvességtartalom megtartása miatt az aratással szinte párhuzamos elkezdődnek a tarlóhántási műveletek és ezzel egyidőben kijuttatják a különböző talajoltó anyagokat a szántóföldekre. Az Invest Gépkereskedelmi Kft. kínálatában több megoldást is találunk a hígtrágya-kijuttatáshoz szükséges tartálykocsikra és kiegészítőikre, melyekkel a kijuttatni kívánt anyagot szabályozottan tudjuk felhasználni, hogy minél kevesebb hatóanyag-veszteséggel járjon az injektálás.

Tartálykocsik szépen, csatasorban – fotó: Invest Gépkereskedelmi Kft.

Az AJG által gyártott DETK típusjelzésű szippantó- és kiszóró-tartálykocsik alkalmasak a legfeljebb 15 százalék szárazanyag-tartalmú hígtrágya, egyéb, nem aktívan korrozív folyadékok, víz, és vízzel egyenértékű anyagok felszívására, szállítására és ürítésére.

Hígtrágya injektálás – fotó: Invest Gépkereskedelmi Kft.

Ha pedig a szállításon túl a talajba injektálás is fontos szempont, akkor erre alkalmasak a hígtrágyaszállító-, locsoló- és injektáló-tartálykocsik, melyek gondoskodnak a kívánt anyag talajfelszínre és a talajszint alá történő juttatásáról. A tartálykocsik kiválóan hasznosíthatóak a talajerő-utánpótlás gépeiként, méreteiket tekintve pedig a szippantó és kiszóró kivitel 2,6 m3-től, egészen 20­­ m3-es, míg a talajba injektáló és locsoló-tartálykocsik 5 m3-től, 12,5­­ m3-es kivitelig érhetők el.

Takarmányszállító tartálykocsi – fotó: Invest Gépkereskedelmi Kft.

A tartálykocsik persze nemcsak szippantó és kiszóró jellegűek lehetnek, hiszen az Invest kínálatában találhatunk AJG gyártmányú DETK 143, 146, 1416 típusjelzésűeket, melyek alkalmasak őrölt takarmányok, lisztek, és egyéb porszerű anyagok gazdaságos telepi és közúti szállítására, valamint annak fluid ürítésére, 3,75 m3-es térfogattól egészen a 16­­ m3-es kivitelig. A búza alacsony árát tekintve, az ilyen felépítményű tartálykocsik jelenleg nemcsak a szállításban, de a tárolásban is nagy szolgálatot tehetnek.

A veszélyes üzem, gázolajszállító tartálykocsi – fotó: Invest Gépkereskedelmi Kft.

Ha pedig azt vesszük alapul, hogy a gázolajárak folyamatosan változnak, és ezt szeretnénk kihasználni, akkor a szállításon túl akár raktározási céljaink is lehetnek a DETK-225G gázolajszállító tartálykocsival. Az 5 m3-es traktorvontatású kéttengelyes szállító- és kimérőkocsi legfeljebb 60°C lobbanáspontú gázolaj, dízelüzemanyag és a könnyű fűtőolajok külső szivattyúval való feltöltésére, szállítására és gravitációs vagy kimérő órán keresztüli ürítésére alkalmas.

Bármilyen típusú tartálykocsiról is legyen szó, az Invest Gépkereskedelmi Kft. kínálatában biztosan megtaláljuk a számunkra megfelelőt. A jó minőség, a hosszú élettartam és a megfelelő ár-érték arány mindenképpen csábító tulajdonságok, de az AJG tartálykocsik mellett szól a széles térfogatválaszték, a csavarorsós támkerék, az igény szerinti festett vagy horganyzott kivitel, valamint a műszaki vizsgáztatás.

További információkért keresse az Invest Gépkereskedelmi Kft. munkatársát:
Farkasdi Márk: +36-30/552-0197, mark.farkasdi@investkft.hu