Az új Tempo típus kétféle konfigurációban rendelhető, a nyolcsoros Tempo V 8 700, 750, 762, valamint 800 mm, míg a tizenkétsoros Tempo V 12450, 500 és 508 mm sortávolsággal rendelhető. A 12 soros modell gyorsan átépíthető 8 sorossá, ha például cukorrépa után kukorica vetésére állunk át. A vetőgép tárcsás műtrágyacsoroszlyával szerelhető fel, így a vetéssel egy időben műtrágya is kijuttatható a traktorra helyezett fronttartály segítségével.

Väderstad vetőgép

A merev vázas Tempo R család két új modellje, a Tempo R 4 és R 6, megkapta a T típusokról már ismert 1200 literes központi műtrágyatartályt. A 4 soros változat 700, 750, 762, 800, míg a 6 soros 450 és 500 mm sortávval és 3 méteres vázszélességgel rendelhető.

Az új évi modellek legfőbb fejlesztése a bevált Gilstring magadagolóhoz fűződik, amelynek háza ezentúl alumíniumöntvényből készül majd. Ez nem csak minőségi előrelépést, hanem még nagyobb pontosságot is eredményez. Az adagolóbelső kialakítása megváltozott, ráadásul új maglesodrót is kapott,amely további finom beállítást tesz lehetővé.

Väderstad vetőgép

Az új magadagolóhoz tartozó további fejlesztés egy, a tartály leürítését megkönnyítőnyílás, mely gyors átállást tesz lehetővé a növényfajok és fajták között.

A – gyakorlatilag ma már minden sortávolsághoz elérhető – műtrágyacsoroszlya újfajta kialakítása minimálisra csökkenti a nagy vetési sebesség miatt fellépő intenzív talajbolygatást, ráadásul még könnyebb és pontosabb beállítást tesz lehetővé. A műtrágya akár 10 cm mélyre is lehelyezhető, amely különösen nagymagvú növények vetése és/vagy száraz talajkörülmények esetén bír nagy fontossággal. Az új és a már üzemben lévő Tempo vetőgépekhez egyaránt megrendelhető a nagymagvú növények (tök, bab, szója, étkezési napraforgó) vetéséhez továbbfejlesztett átalakító szett, amely 22 mm átmérőjű magvezető csőből, csoroszlyából és újfajta érzékelőből áll.

Väderstad vetőgépAz egységgel jó minőségben vethető a piacon oly sok vetőgépnek problémát jelentő „mogyis” napraforgó is. A vetőtárcsa ezután 4 mm vastag kialakítású lesz (14%-kal több anyag) és a kiváló minőségű, V55 svédacélból készül. Ráadásul új,erősebb csapágyazást is kap.

A függesztett, 6 soros kivitelben rendelhető Tempo T 6 sortávolsága ezentúl 500 és 800 mm között változtatható, így a szemenkénti repcevetés szerelmeseinek is megfelelő választást jelent.

Väderstad vetőgépKattintson IDE a Väderstad új Tempo vetőgépekről szerzett felhasználói tapasztalatokért!