TLT meghajtású, három pont függesztésű áramfejlesztő

Egy állattenyésztéssel foglalkozó gazdaságban számtalanszor fordul elő, hogy a majorban valahol a munkánkhoz elektromos hálózatra, illetve elektromos áramra lenne szükségünk. Főleg külterületen lévő telepeken az is sokszor előforduló szituáció, hogy valamilyen műszaki probléma vagy szélsőséges időjárás miatt az áramszolgáltatás szünetel. A hárompont függesztésű, a traktor TLT tengelyéről hajtható FOGO AV 18 típusú áramfejlesztő az ilyen esetek gyors és hatékony megoldását kínálja.
A 18,8 kW teljesítményű aggregátor a hagyományos 230 V feszültségű hálózat mellett a 400 V-os három fázisú, úgynevezett ipari áram szolgáltatására is képes. Mivel az aggregátormeghajtó fordulatigénye mindössze 430 f/min, így egy hagyományos 50-60 LE teljesítményű, 540 f/min fordulatszámú erőleadó tengellyel rendelkező könnyű univerzális traktorral gazdaságosan üzemeltethető. Az áramfejlesztő kettő darab 230 V 16A IP44-es, és egy darab 400 V 32A IP 44 csatlakoztatással tudja továbbítani az elektromos energiával működő berendezések felé az áramot. Az egyszerű, de mégis hasznos eszközt külön rendelésre még földelő készlettel és kardántengellyel is ellátják.

Teagle "Tomahawk" 505M bálabontó szecskázó, aprító

Jelen esetben a "Tomahawk" fantázianév nem az észak-amerikai indiánok hajítófegyverére, de vágásban és távolra röpítésben nem marad el névadójától. A Teagle "Tomahawk" 505M bálabontó szecskázó, aprító bármilyen szögletes, vagy maximum 150 cm átmérőjű hengeres nagybála aprítására alkalmas. Az egyszerű, masszív felépítésű eszköz a kül- és beltéri almozás mellett a karámokba kihelyezett etetők feltöltésére is kiválóan alkalmas.
A kiegyensúlyozott forgórésznek és az ideális súlyelosztásnak köszönhetően a függesztett 780 kg tömegű eszköz egy 70 LE teljesítményű, könnyű univerzális traktorral gazdaságosan üzemeltethető. A szálas anyagot 12,5 cm hosszúságú darabokra aprítja fel és percenkénti 1000-es fordulatnál egészen 12 méter távolságig képes kiszórni, teríteni. Az könnyű kezelésű eszközből már számtalan dolgozik a hazai állattartó gazdaságukban.

Tejtaxi

A Milk Taxi alkalmazásával elbúcsúzhat "tejesvödrök" cipelésének időigényes terhétől. Bekeveri és itatási hőmérsékletre melegíti a tejport, majd könnyen mozgatható kerekekkel szerelt váz segítségével könnyedén tudja kijuttatni a tejet a ketrecekig. A bekeverést előre beprogramozhatja az eszközön és míg alszik, a MilkTaxi akár az éjszaka közepén hozzálát a folyamathoz.
Az akkumulátoros adagolórendszer biztosítja a pontos mennyiségek kijuttatását az itató vödrökbe, miközben a hőmérséklet folyamatosan ellenőrizhető és tartható. A négy féle 80/120/200/250 literes tartálykapacitással elérhető ötletes eszköz erőteljes keverővel rendelkezik, mely melegítés alatt szabályos időközönként keveri fel a tejet. A 120 és 200 literes változatokhoz opcióban rendelhető EL-AN elektromos hajtássegítővel még könnyebbé tehető az eszköz mozgatása, melynél egyetlen gombnyomással választhatunk a 2 előre-, és 2 hátrameneti fokozat közül.

Hippo Gold Master ló alomrázó

Az egyszerű felépítésű Hippo Gold Master ló alomrázó használatával 50%-os alom megtakarítást érhető el. Lényegében egy talicska és egy rázóasztal kombinációjából tevődik össze. A rozsdamentes acélból készült összecsukható, egyszerűen kezelhető eszköz rázóasztalára a lócitrommal összekeveredett almot feltesszük, amely akkumulátorral működő rázó a vibrációnak köszönhetően átengedi a rostáján az almot, és a lócitrom a puttonyba esik bele.
Az ismét tiszta alom lepereg a rázó alá, amit ismét szét tudunk teríteni a boxban. Egy 10 egyedes lóistállóban történő alkalmazás esetében már 1 év alatt megtérül a Hippo Gold Master költsége.