Ne játsszunk a tűzzel aratáskor se!
tűz Nagyon kevés gazdaságban veszik a fáradságot arra, hogy betakarítás előtt egy egységes gépszemlén ellenőrizzék le a betakarításban résztvevő kombájnok szállító járművek és bálázó gépek tűzrendészeti szempontból való felkészítettségét. Az elmúlt időszak jogszabályváltózásai is kötelezővé tették az ötnél több mezőgazdasági járművet alkalmazó betakarítási munka megkezdését megelőző műszaki ellenőrzést, melynek tervezett időpontját 10 nappal előbb írásban a tűzvédelmi hatóságnak be kell jelenteni.

Ne költse a pénzét bírságokra!Müthing szárzúzóAz aratási időszak kezdete egyet jelent azzal is, hogy nincs idő a táblaszéleken, útszéleken, árokpartokon a gyommentesítésre. A Müthing szárzúzói kiváló megoldást nyújtanak ezekre a problémákra. 60 LE-től 180 LE-ig, mindenki megtalálja a számára megfelelő, legideálisabb megoldást a gyomok eltüntetésére.

Case IH Axial-Flow kombájnok – Rendkívüli cséplő- és csúcsteljesítmény
Case IH Axial-Flow kombájn A CASE IH Axial-Flow betakarító kombájnok évek óta bizonyítják képességeiket a megnövekedett szemestermény-hozam tekintetében, nem utolsó sorban azért, mert kíméletesen csépelnek, emiatt igen kevéssé sérülnek a szemek. A fentiek bizonyítása céljából, a CASE IH Axial-Flow betakarító kombájnok alkalmasságát 2014. szeptemberében gyakorlati cséplőnap keretében bizonyították a vásárlóknak, melyen részt vettek a vetőmag beszállító, a Saatbau Linz munkatársai is.

Megjelent a JCB 536-70 alacsony kabinos változata
JCB Az idei évtől már hazánkban is elérhető az 536-70 modell alacsony kabinos változata. A JCB az új modellnél, de az 531-70, 535-95, 536-60, 541-70, és 550-80 típusoknál is minden központi elemet, a motort, a hajtásláncot, a tengelyeket, a munkahengereket és a fülkét is saját maga gyártja és építi be a gépekbe, garantálva ezzel a tőle már jól megszokott minőséget. Az 536-70 típust három specifikációs szinten: Agri, Agri Plus és Agri Super változatban kínálja.

Új kiegészítők segítik a talajelőkészítést és a vetésttalajelőkészítés Új hengertípust kínál a Väderstad a TopDown nehézkultivátoraihoz. Az ún. SoilRunner egy új, U profilú gyűrűkből álló dupla hengersor, mely nagyobb érintkezési felülete révén csökkenti a vonóerőigényt. A Spirit vetőgépeknél Az új kialakítású követőborona érhetőel, mely a még szélesebb körű használhatóságot szolgálja. A borona szöge könnyedén állítható, így mindig igazodhat az adott talaj és időjárási körülményekhez. Ugyan csak a Spirit továbbfejlesztéseihez tartozik a hidraulikusan terhelhető középső kerékkialakítás, mely lehetővé teszi, hogy mindig az adott talajkörülményeknek megfelelően terheljük a traktor kerekei között dolgozó tömörítő kerekeket.

Steyr Multi traktorok: vissza a gyökerekhez
Steyr Multi traktor Kijelenthetjük, hogy a STEYR MULTI a St. Valentini traktorgyár leghíresebb, legfontosabb és egyben a legtöbb számban eladott 9000 MT szériájának méltó utódjaként került a mezőgazdasági traktorok porondjára. A MULTI, egy olyan új, több funkciós traktor, mely tökéletesen illik a mai igényekhez, igazodva az állattartás területén és a vegyes gazdálkodásban támasztott magas követelményekhez. Mindezek mellet megfelelő kiegészítőkkel a kommunális és az erdészeti ágazatban is sokoldalúan használható.

Ilyen lesz az új Sokoró rendsodró
Sokoró rendsodróJelenleg is folyik a műszaki fejlesztése az új, SVR-14 névre keresztelt SOKORÓ V-rendsodrónak, mely kialakításának köszönhetően elődjéhez képest ugyanakkora területen nagyobb területteljesítményt tesz lehetővé, jelentős költségmegtakarítást megvalósítva. A 8,5 méter munkaszélességű rendsodró szállítási szélessége nem haladja meg a három métert.

Tekintélyt parancsolnak a Terrion traktorokTerrion traktorA német-orosz kooperációban készülő Terrion ATM erőgépcsalád zászlóshajói a 7360 és 7400 modellek, melyekben DEUTZ TCD 2013 L06 4V típusú német dízelmotorok szolgálnak erőforrásul 362, illetve 410 maximális teljesítményt nyújtva. Az erőátvitelről egy ZF ECCOM 5.0 fokozatmentes CVT váltó gondoskodik, mellyel a traktornak megrendeléstől és előírásoktól függően 40, illetve 50 km/h maximális sebességet biztosít.