A Fella széles rendképző kínálata jelenleg az egy rotoros 3,4 méter munkaszélességű típustól a 4 rotoros 12,5 m munkaszélességű változatig terjed. A közelmúltban két újabb típussal, a TS 7850 és TS 7850 Pro változattal bővült melyek először a 2013-as Agritechnica szakkiállításon mutatkoztak be.undefined

A maximum 8,4 méter munkaszélességgel rendelkező két rotoros oldalra rendképzők közül a Pro változathoz egy plusz kezelő terminált is szállít a gyártó mellyel a különböző funkciók, mint például a rotorok magasságának állítása, a táblavégi fordulóknál a rotorok kiemelése, illetve a szállítási helyzetbe való összecsukása mind-mind a vezetőülésből kényelmesen gombnyomásra történik, a SmartControl elektronikus vezérlő monitor segítségével. A féligfüggesztett Fella rendképzők közös egyedi jellemzője a szabadalmaztatott SteerGuard kormányzási rendszer, mely nagyon pontos és egyenletes kormányzást biztosít.

undefinedA vázkeretbe a kormánytengely védve van a külső behatásoktól, és a kívül futó rudazatokkal ellentétben csak kettő forgató ponttal rendelkezik. Ez a megoldás sokéves használat után is a tökéletes manőverezést biztosít. A kormánymozdulatokat a kormánytengely az állítható kormányösszekötőkön és az irányítókarokon keresztül juttatja el a kerekekhez. A precíziós illesztésű kúpos gömbfejekkel szerelt kormányösszekötők a közúti járműipar területéről származnak, ahol már sok millió km-en át bizonyítottak.

A rendképző mindig pontosan a traktor kerék nyomaiban halad és ezáltal rendkívül fordulékony. Magasabb szállítási sebesség mellett is nagyon stabil és nyugodt a járása, ezért akár 50 km/h sebességgel is biztonságosan vonulhatunk vele közúton.

Landwirt.com - Fordította: Farkas Imre