Lemken

A Saphir 9 vetőgép egy mechanikus gabonavetőgép, míg a Solitair 9+ pedig egy pneumatikus változat. Mindkét modell függesztett verzióban, 3-tól 4 méteres kivitelben érhető el. A Lemkennél már megszokott módon a vetőgépek kombinálhatóak forgóboronával.

Lemken vetőgép

Új generációs Solitair 9+ vetőgép új funkciókkal

A Lemken Zirkon forgóboronák egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak Magyarországon is, hiszen láttjuk, hogy a szélsőséges időjárás miatt egyre szűkebb az az idősáv, ami optimális munkavégzésre alkalmas. Továbbá kizárólag a forgóboronák tudják garantálni, hogy egyenletes mélységű, és homogén vetőágyat készítsünk.

Lemken forgóborona

Homogén, visszatömörített magágy garantálja az egyenletes, robbanásszerű kelést.

Ez lesz az alapja az egyenletes kelésnek, és a homogén növényállománynak. A Zirkon forgóboronák kialakítása egyedi, hiszen méterenként 4 rotort helyezett el a gyártó a gépen. Ez a kialakítás garantálja a kompromisszummentes munkavégzést akár kötött, nehezen művelhető talajokon is.

Lemken

Méterenként 4 rotor miatt tökéletes aprómorzsás talajszerkezet érhető el.

A Lemken Zirkon forgóboronák további előnye, hogy opciósan gyorskés-csere eszközzel szereltek a rotorok. Így a karbantartás, a kések cseréje pillanatok alatt elvégzhető.

Lemken kopóalkatrész

28-38 cm-es késekkel minden igényt kielégít a Lemken kopóelem kínálata.

Mind a Saphir 9, mind a Solitair 9+ vetőgépek esetében dupla tárcsás vetőcsoroszlyák garantálják a megfelelő magárok megnyitását. A vetőcsoroszlyák csapágyazása zárt, teljesen karbantartásmentes. A megfelelő por-, és vízvédelem miatt extrém körülmények mellett is hosszú élettartamot garantálnak. Jó hír azoknak, akik kötött, nehéz művelésű talajokon gazdálkodnak, hogy mindkét vetőgép esetén a vetőcsoroszlyák nyomása egy duplarugós megoldással 60 kg-ra növelhető. Sőt, akár vetőelemenként változtatható is (pl traktor keréknyomokban magasabb érték állítható be).

A csoroszlyák beállítása

A paralelogramma-függesztésű kettős tárcsás csoroszlyák lehetővé teszik a csoroszlyanyomás és a vetési mélység külön történő állítását. A tárcsák hosszú élettartamú, gondozásmentes golyóscsapágyakkal szereltek, amelyek védettek a rögzített fedeleknek köszönhetően. Egy takaróelem teljesen beburkolja a két tárcsa közötti nyílást, így kövek vagy más idegen anyagok nem gátolhatják a Saphir működését.

A kettős tárcsás csoroszlyák eltolt elhelyezése az eltömődést is megakadályozza, ott, ahol nagy mennyiségű tarlómaradvány van a felszínen.

vetőgép

A pontos vetési mélységet a paralelogramma felfüggesztésű vetőelemek garantálják.

A magtartály méretei is növekedtek, mely hosszabb hasznos munkaidőt, kevesebb állást eredményez (Saphir 9: 860/1160 liter, Solitair 9+: 1.450/1850 liter). A Saphir 9 vetőgépek mechanikus vetőtengely meghajtással, míg a Solitair 9+ vetőgépek pedig elektromosan meghajtott vetőtengellyel rendelkeznek.

Lemken Saphir 9

Lemken Saphir 9: emelt magtartálykapacitás miatt hosszabb hasznos munkaidő.

A kiadagolt vetőmag mennyisége fokozatmentesen 0,5-500 kg között állítható. A fejlesztés során fontos szempont volt a kezelőbarát kialakítás, így mind a leforgatás, mind a karbantartás funkciói jóval egyszerűbbé váltak. Az új generációs LET-40, LVT-50 monitorok használata sem okoz gondot, hiszen egyszerűen piktogramok segítségével könnyedén ellenőrizhetőek, illetve beállíthatóak az egyes funkciók.

Lemken vetőgép

A kezelés sokat egyszerűsödött. A beállítások piktogramok segítségével könnyedén elvégezhetőek.

Mindkét vetőgép esetében sokat változott a dizájn. A vetőmagtartályok alacsonyabbak, viszont szélesebbek lettek. A betöltési nyílás sokkal szélesebb tágasabb. Így a feltöltések is egyszerűbben kivitelezhetőek akár big-bag zsákos vetőmagot használva is. A Solitair 9+ vetőgépek új ventilátora kisebb olajáram igénnyel bír, sőt a Solitair 9+ egy újfajta porleválasztóval lett kiegészítve.

Ha a Lemken vetőgépei felkeltették az érdeklődését, akkor kérem, keresse a Lemken Hungária Kft. munkatársait:

Szrnka Péter: Kelet-Magyarország
+36/30-852-5787

Póczik Balázs: Nyugat-Magyarország
+36/30-748-5380

Bővebb információ: lemken.com/hu