Az elmúlt hét gépészeti híreit nem a gépújdonságok határozták meg leginkább, hanem a gyártásban forgalmazásban történő változások hírei. A 250-dik "Gépítélet" közzétételével egy csokorba gyűjtöttünk néhányat az elmúlt 2-3 év legtartalmasabb bejegyzéseiből, és nem csak a pozitívokból válogattunk.

CLAAS-Liebherr házasság: Új SCORPION rakodók születnek
undefinedA nemzetközi, vezető mezőgazdaságigép-gyártó CLAAS és a Kramer-Werke, a Wacker Neuson Group tagja közös megegyezéssel arra jutottak, hogy 2018-tól kezdődően már nem dolgoznak együtt a mezőgazdasági teleszkópos rakodók gyártásán. A megegyezés szerint a vevők szerviz- és alkatrészellátása hosszútávon biztosított marad. A CLAAS ezen a piaci területen a jövőben a Liebherrel működik majd együtt. Az új SCORPION modellek a Liebherr gyártásában 2018 januárjától lesznek elérhetők.

Gépítélet: "Ahol az MTZ elakad, ott ez vígan elmegy!"
A 250-dik "Gépítélet" közzétételével egy csokorba gyűjtöttünk néhányat az elmúlt 2-3 év legtartalmasabb bejegyzéseiből. Elsőként az ezredforduló után gyártott traktorokról szóló véleményekből mazsoláztunk, de nem maradtak ki a nagy "öregek" sem.

Új rendképző a Pöttingertől

Az új Pöttinger TOP 842 C rendképző, a középre dolgozó modellek legfelső tagjaként jelenik meg a gyártó kínálatában. A 7,7-8,4 m munkaszélességben elérhető rendképző nagy területteljesítménnyel és kiváló talajkövetéssel garantálja a professzionális munkát minden körülmények között. Fejlesztéseket hajtottak végre a rotor meghajtásnál, és a rendképző karok csatlakoztatásánál is.

Agrokerti Party – Több, mint 1000 lóerővel!
Az Agroker Holding Zrt. több, mint 1000 lóerő és 200 gazda részvételével rendezte meg remek hangulatú gépbemutatóját Fehérgyarmaton. A kertészetek tápanyag-utánpótlását felölelő előadássorozat után az ország legnagyobb mozgó kertészeti gépbemutatóját nézhették meg a résztvevők.

AGROTEC Magyarország Kft. területi központ nyílt FüzesabonybanHivatalosan is megnyitotta kapuit az AGROTEC Magyarország Kft. füzesabonyi területi központja. A több, mint hat és félezer négyzetméteren elterülő telekre elsősorban az előnyös fekvése miatt esett a cég vezetésének a választása, hiszen az M3-as autópálya, valamint a 33-as főút is a központ közvetlen közelében található.

Állandóan meggyűlik a baja a régi hengerével?
undefinedNéha jó lenne gyorsan kiemelni, vagy összecsukni a gépet? Nedvesebb talajon gyakran beragad, eltömődik a gépe, gyakran kell kitisztítani? Kiszáradt talajon nem töri össze kellőképpen a nagyobb rögöket, még több menetben sem? Egy Güttler® hengerrel elfelejtheti ezeket a problémákat.

Magyar KUBOTA siker - nemzetközi mezőnyben!Félévente jelenik meg a Kubota Times névre hallgató kiadvány, amelyben minden alkalommal kiválasztanak egy ígéretes Kubota kereskedőt és felkérik arra, hogy mutassa be a cégét, tevékenységét, és azt, hogy miért lett Kubota importőr. A 102. számban a Két-Kata Kft. lett a nemzetközi Kubota Times magazin kiválasztottja.

Összeállította: Farkas Imre