A Megant 602R osztozik a korábbi 600-as modell funkcionalitásán, de félszélességű elzárással rendelkezik, és egy további SH 1120-as, 110 literes tartály is rendelhető hozzá, hogy két terményt lehessen egy munkamenetben elvetni. Könnyű kialakításának köszönhetően a Megant már 150 lóerős traktorokkal is használható.

Háromféle csoroszlyát lehet rendelni, köztük a megfordítható előremenő, az egyenes és az új keskeny, 12 mm-es egyenes kivitelűt, amely a jobb behatolás révén csökkenti a talaj elmozdulását, és a karbidbevonatú pontoknak köszönhetően csökken a kopás is.

Az új VT 30 terminálnak köszönhetően a Megant alkalmas ISOBUS-szal rendelkező és ISOBUS nélküli traktorokhoz is. A nagyméretű gombok, az ütésálló burkolat és az ergonomikus kialakítás megkönnyíti a terminál kezelését, és hosszú élettartamú.

Kuhn vetőgép

KUHN Megant 602R – fotó: www.kuhn.com

A KUHN CC1 800-1200 és más ISOBUS terminálokkal való kompatibilitás minden felhasználó számára elérhetőbbé teszi a Megantot, és gazdaságos megoldást jelent, mivel a már kompatibilis modellel felszerelt traktorokhoz nem kell második vezérlőterminált vásárolni.

A 602R örökölt néhány funkciót a nagyobb ESPRO vetőgépektől, beleértve a rugós, folyamatos sorfedőket és a száraz körülményekhez jobban illeszkedő oldaljelzőket. A korábbi modell szegecselt tartályát egy új, hegesztett 1800 literes tartály váltja fel, amely 1200 kilogramm búza befogadására és napi 60 hektár vetésére alkalmas. Az új tartály belső lépcsővel is rendelkezik, amely megkönnyíti az elosztófejhez való hozzáférést.

A továbbfejlesztett tartály osztóajtóval rendelkezik, amely lehetővé teszi a kezelők számára a két rekesz elkülönítését. Ez elősegíti az adagolóegység beállítását, amikor a tartály megtelt, valamint segít megakadályozni, hogy vonulás közben a vetőmag leülepedjen az adagolóegységben.

A Megant a KUHN VISTAFLOW szelepeivel van felszerelve, amelyek a terminálról konfigurálhatók és vezérelhetők. Ez lehetővé teszi a kezelők számára a vetőmag áramlásának programozását a beállítások későbbi használatra történő elmentésének lehetőségével. A VISTAFLOW rögzíti a menetvonal-konfigurációkat is, például a munkaszélességet és a keréknyomot, hogy lehetővé tegye a permetezőgépek és műtrágyaszórók pontosabb használatát, ami segít csökkenteni a ráfordítási költségeket.

Forrás: www.agrimachinerynews.com