Robbanás előtt a mezőgazdasági drónos monitoring

A mezőgazdasági drónok használata önmagában nem növeli a terméshozamot, azonban a szoftver és az adatok elemzése segít a jó döntések meghozásában, és választ adhat a gazdálkodók legfontosabb kérdéseire.

Hosszú előkészítés után 2020 tavaszán elindult az első magyar fejlesztésű, mezőgazdasági monitoring drónok adatait feldolgozó szoftver, az AGRONmaps.

Újdonságok és gépelőrendelés Köckerling gépekre!

Érdemes a gépelőrendelési akció keretében megrendelnie Köckerling munkagépét vagy vetőgépét a KITE Zrt.-től 2020. október 1. és 2020. december 15. közötti időszakban, hiszen az akció keretében kedvezőbb áron vásárolhatja meg 2021-re a kiszemelt eszközét. Íme, néhány fontosabb újdonság a Köckerling háza tájáról.

A Köckerling Classic-T család fejlesztéseit a nagyobb szármaradványok esetében és kötött talajokon magágy-előkészítéskor is ki tudjuk használni  – fotó: KITE Zrt.

Megint okosabbak lettünk: még mindig a természet parancsol

A jó termést megalapozó idei csapadékos időjárás ráirányította a figyelmet a talajtaposás csökkentésére, a gyors, alacsony veszteségű, optimális időben történő betakarítás eredményjavító hatására.

Az aratási hatékonyság akár 30%-kal növelhető az ULW átrakó kocsival, hiszen a kombájnnak nincs állásideje.

Műtrágyázás felsőfokon: intelligens adagolórendszert fejlesztett az Amazone

Már 2001 óta gyártanak mérő- és adagolórendszerrel kombinált, függesztett műtrágyaszóró berendezéseket, azonban a legkorszerűbb már az oldalirányú dőléseket is felismeri, és ennek megfelelően módosítja a kijuttatott mennyiséget.

A dőlésérzékelő biztosítja az optimális kijuttatást lejtőn történő munkavégzés esetén is.

Virtuális határszemle 9. – A PGR-alkalmazások a KITE applikációban is elérhetők

Annak érdekében, hogy partnerei számára az idei évben bevezetett PGR-rendszer PrecZone alkalmazásai még könnyebben elérhetők legyenek, a KITE Zrt. újabb fejlesztésbe kezdett, melynek keretében első körben három alkalmazáshoz – PrecMet, Növényvédelem és Tudásbázis – elkészült a mobil modul. A PrecZone immáron tehát mobilról is elérhető!

Az állomás ikonjára kattintva érhetjük el az állomáson lévő szenzorok historikus adatait.

Krone kasza kiváló szársértési minőséggel – már hengeres szársértővel is

A Krone a nagy teljesítményű, szársértős Big M kaszáit a jól bevált acél verőujjas szársértő (CV) mellett mostantól hengeres szársértővel felszerelve is kínálja, ami kiválóan alkalmas a pillangósokban (pl. lucerna) történő munkavégzésre. Választhatunk a profilozott műanyag hengerek és az új M profilú acélhengerek között.

Az új, robusztus, M profilú acélhengeres CR szársértő különösen extrém körülmények között ajánlott.

Utolsó darabok az akciós John Deere-készletből – Csak a leggyorsabbaknak!

Készletkisöprési akciónk keretein belül takarítson meg akár több millió forintot gépvásárlásakor! Készleten levő John Deere traktorainkat hihetetlen áron vásárolhatja meg. Nézze meg minél előbb akciós gépeinket, nehogy lemaradjon az Önnek legmegfelelőbbről.

Tekintse meg a KÉSZLETKISÖPRÉSI AKCIÓ teljes kínálatát!

Új New Holland T6 traktor: A fogyasztásától és az automata váltóműtől leesik az állad!

Nemcsak egy új modellel bővült a New Holland T6-os traktorszéria, amikor a gyártó bemutatta T6.160 Dynamic Command erőgépét. A jól bevált konstrukciók mellett innovatív megoldásokkal is segíti az új széria a hatékony gazdálkodást.

Két új teljesítménylépcső, amely jól bevált műszaki alapokon nyugszik – fotó: gyártói felvétel

JCB: Nem ott az erő, ahol a füst! – KÉPEK!

Izgalmas JCB-kínálat, elektromos kivitelben – kifejezetten GAZDÁLKODÓK számára!

JCB 525-6E munkában – fotó: JCB gyártói felvétel