A bajai székhelyű vállalkozás 2011-ben indította el telephely-fejlesztési programját, amely idén jelentős mérföldkőhöz érkezett, három év után egy újabb AXIÁL Pontot hozott létre. Az országos hálózat kiépítésével nem csupán üzletek, hanem szolgáltató központok létrehozása a vállalat célja.

Axiál

Az ünnepélyes szalagátvágás pillanata – fotó: Axiál Kft.

A Hódmezővásárhelyen megnyitott új térségi műszaki bázisukkal a Csongrád megyei partnereiket sokkal gyorsabban tudják kiszolgálni a jövőben. Eddig ezt a feladatot a dél-békési Orosházán található telephelyük látta el, hiszen ez volt a legközelebb a megye gazdálkodóihoz. Mint ahogy Harsányi Zsolt tulajdonos-ügyvezető megnyitó beszédében elmondta: elsődleges céljuk a partnereik igényeinek minél gyorsabban és magas színvonalon történő kiszolgálása. Ebből a célból határozták el, hogy közelebb hozzák a kiszolgálást a Csongrád megyei gazdák számára.

Harsányi Zsolt

Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos ügyvezetője köszönti a vendégeket – fotó: Agroinform.hu

A Hód-Mezőgazda Zrt-től bérelt régi növénytermesztési géptárolót teljes mértékben átalakították, ebből

egy 500 m2-es alkatrészraktárat és egy 82 m2-es eladóteret hoztak létre.

A szervizt egyelőre mobilformában, illetve a Hód-Mezőgazda Zrt. műhelykapacitását igénybe véve oldják meg, de az következő évek feladatai között szerepel, hogy itt is egy új műhelyet hozzanak létre, akárcsak Orosházán.

A hódmezővásárhelyi telephely megnyitása újrarajzolta a területeket, átszervezést, ésszerűsítést tett lehetővé, amely a kollégák és a partnerek mindennapjait is megkönnyíti. A beruházási programjuk következő állomása Tatabánya, ahol egy felújított telephelyet adnak majd át.

Almási István

Almási István, Hódmezővásárhely város polgármestere – fotó: Agroinform.hu

Almási István, a város polgármestere beszédében kiemelte, hogy Hódmezővásárhely és környékén jelentős az agrárvállalkozások száma, így fontos, hogy azok a lehető legoptimálisabb gazdálkodási feltételek mellett tudják végezni tevékenységüket, hiszen ezen nagyban múlik versenyképességük is. A városvezetés kiemelten fontosnak tartja az olyan beruházásokat, amelyek a hódmezővásárhelyi és a környékbeli gazdálkodók mindennapi munkájában nyújtanak segítséget szolgáltatásaikkal. Felhívta a figyelmet arra, hogy

az AXIÁL Kft. megalakulása egy igazi sikertörténet, de ebben nagyon sok kemény munka van, a siker nem magától jött.

telephely

Az új, hódmezővásárhelyi telephely – fotó: Agroinform.hu

Cornelia Horsch, a HORSCH Maschinen GmbH. marketing igazgatója is megtisztelte jelenlétével az 19. telephely ünnepélyes átadását, és külön megköszönte az AXIÁL Kft. munkáját, melynek köszönhetően egyre jelentősebb piaci pozíciót érnek el a HORSCH termékekkel a magyar piacon. Előadásában bemutatta a német vállalkozás beruházásait, párhuzamot vonva az AXIÁL telephely-fejlesztési programjával.

Cornelia Horsch

Cornelia Horsch, a HORSCH Maschinen GmbH. marketing igazgatója – fotó: Agroinform.hu

Reményét fejezte ki, hogy az eddig együtt elért célokat egyre magasabb értékesítési eredményekkel koronázhatják meg a jövőben is. A Horsch és az AXIÁL együttműködése 2017-ben ér 10 éves jubileumához, amely alkalomból azt tervezik, hogy megduplázzak a hazai gépbemutatók számát, ahol a nagy munkaszélességű eszközeikre, mint például a 8-12 méteres TIGER 8 MT, TERRANO 10 FM, CRUISER 12 XL és a LEEB LT, GS, valamint PT permetezőgépekre fektetnek nagy hangsúlyt.