"A Vaderstad következő évre szóló újdonságai közül a legtöbb a Tempo vetőgépcsaládhoz kapcsolódik." - nyilatkozta az Agroinform forgatócsoportjának Kalmár Tibor, a Vaderstad Kft. ügyvezetője, a hannoveri Agritechnika kiállításon.

A függesztett kivitelű, merev vázas, 9 méter munkaszélességet meghaladó Tempo- R új modellváltozaton kívül, más érdekes újításra is felhívta a gazdák figyelmét a szakember.

A két gerendelyes, négy kapasorral ellátott Swift kultivátor teljesen új gépépítési koncepciót képviselt az elmúlt években. Az eszköz kapái vibráló, rugós egységek, amelyekkel kiváló keverő hatást ér el a tarlóhántó gép – és lóerő igénye is kisebb a korábbi kivitelekhez képest.

A legnagyobb szenzációt talán mégis a Tempo vetőgépek vezérléséhez használható, új szolgáltatás jelentette. Az újdonság abban rejlik, hogy 2014-től az Apple iPad készülékekről vezérelhetők lesznek a Tempo vetőgépek. A rendszer - a vetőgépek tekintetében teljesen egyedülálló módon- vezeték nélküli kapcsolatot jelent a kezelő felület és a munkagép között.

A fejlesztés részleteiről - és az ehhez kapcsolódó, új E-services szolgáltatásról - bővebben is tájékozódhatnak a cikkbe ágyazott videónk megtekintésével!

A Tempo vetőgépekhez kapcsolódó új szolgáltatást, -valamint a munkagépek újdonságait hamarosan hazánkban is szemügyre vehetik a magyar gazdák - a közelgő AGROmashExpo alkalmával.