Az időjárási anomáliák rávilágítottak arra, hogy már nem lehet sokáig a régi, hagyományos módszerekkel boldogulni a mezőgazdaságban - különösen a szántóföldi növénytermesztés egyik kulcsfontosságú kultúrájában, a repcében.

A Valkon- KWS - Bayer Közös szakmai bemutatója azoknak a termelőknek szólt, akik hisznek a változásban - és abban, hogy korszerű módszerekkel, gazdaságosan lehet - és kell termelni.


Újdonságot is láthattak a szántóföldi bemutatósorozat résztvevői a Valkon Kft. termékkínálatában!

2014-től a Valkon Kft látja el a Hagie önjáró permetezők magyarországi képviseletét!

Három éve mutatta be először a Valkon Kft. a csökkentett menetszámú repcevetést, ahol a talajelőkészítés egy menetben történik a vetéssel.

Ezt a technológiát - valamint a tavalyi évben már bizonyított ikersoros kukoricavetőgép munkáját is megnézhették az érdeklődők a szántóföldi bemutatón.


A BayerCropScience magyarországi szakemberei azért álltak a csökkentett menetszámú talajelőkészítés és a széles sortávú vetéstechnológia mellé, mert ezt a  - jövő egyik lehetséges útjának tekinthető - technológiát tökéletesen ki tudják szolgálni növényvédelmi megoldásaikkal.

Az a szakmai együttműködés, amely kialakult a Valkon - Bayer és KWS között, olyan komplett segítséget nyújt a termelőknek, ami biztonságot nyújt a viszonylag magas önköltségű repcetermesztéshez. A Bayer folyamatos fejlesztéseken keresztül újabbnál újabb hatóanyagokat és készítményeket hoz a piacra.

A Bayer szakértői három kulcsfontosságú tényezőre hívják fel a figyelmet a sikeres termesztés érdekében: - Előrejelzésre alapozott – pontos időben történő kijuttatás, - ami megfelelő hatóanyagválasztással történik.

A KWS Magyarország Kft. 2006 óta állít be olyan kísérleteket, amelyek eredményei elősegítették, hogy az alacsony tőszámú kivetett repce technológiát még hatásosabban tudják adaptálni hazai körülmények közé.

A KWS is hozott újdonságot a bemutatóra:

A társaság munkatársai örömmel mutatták be a nagyközönség előtt is, a világon egyedülálló minőségű, új, drazsírozott repce vetőmagjaikat.