Különböző megközelítésben, elméletben lemodellezett forgatókönyvek alapján a következő jövőkép tárult elénk:

  • -50 éves távlaton belül Európa lakossága ugyan csökken, de minden más kontinensen jelentősen nő a lakosok száma, ennek hatására a földön élő emberek száma drasztikus léptékekkel emelkedni fog.
  • - Az emberiség kőolaj készleteiből kifogy, emiatt alternatív energia források után kell nézni
  • - Más energia forrásokra való átállás folyamatos lesz, a jelenleg benzinnel és gázolajjal működő gépek, közlekedési eszközök új energia meghajtásra térnek át.
  • -A globális felmelegedés miatt emelkedni fog a tengerszint. Emiatt számos nagy tengerparti város, országrész, terület víz alá kerül.

Ezek miatt a teljes mezőgazdaság, a mezőgazdasági termelés átalakul. A felhasznált energiával spórolni kell, a használatban levő gépeknek új energia forrásokkal és energia hatékonyan kell majd működniük.
A Valtra már most azon munkálkodik, hogy ezekre a később felmerülő kérdésekre a lehető leghamarabb válaszokkal álljon majd készen. Bemutatták tanulmány modelljüket, amit ANTS névre kereszteltek. Ez most még csak egy elméleti síkon futó megoldási tervezet, de lehet hogy később ez lesz a megoldás.


Az előadások után a meghívottak fogadásra voltak  hivatalosak. A rendezvényterembe vezető folyosó mellett az eddig gyártott Valtra modellek kerültek kiállításra, mint egy múzeumban. A  400 importőr, újságíró, beszállító előtt a Valtra és az AGCO vezetői adtak számot eredményeikről. Megköszönték a 60 éves fennállás alatt kiemelkedőt alkotó munkatársak tevékenységét. Ezután látványos előadást mutattak be, ami a jövőbe kalauzolta el hallgatóságát. Az előadás végső akkordjaként a mennyezet rejtekéből leengedték az ANTS tanulmány modellt.

A rendezvény második napján a Suolahti falucska mellett található gyárban bemutatták az újdonságokat. A gyártósor tavaly új elemmel bővült. Traktorgyárak közül a Valtra egyedülállóként vevői megrendelés alapján gyártja termékeit. Megkönnyítendő ezt a bonyolult metódust az alkatrész raktárból az adott legyártandó traktorhoz az alkatrész raktárból láncpályán függő asztal szállítja az összeszerelő sorra a traktorhoz szükséges alkatrészeket. Ezzel a megoldással még nagyobb pontossággal végezhetik az összeszerelők a munkájukat.