AGRICOLA PK-20 6/8 soros VARIO 45-75 cm fokozatmentes sortávállítással szemenkénti vetőgép
Szemenkénti vetés: fő szempont a vetéspontosság, mélység, az egyszerű kezelhetőség. Soros kivitelben, természetesen nemcsak mechanikus, hanem elektromos ISOBUS-alkalmas hajtásrendszerrel, mely elsősorban az ipari növények – kukorica, szója, napraforgó, repce, lóbab stb. – vetésénél hoz új és páratlan műszaki megoldásokat a szemenkéntivetőgép-gyártók piacán.

Az AGRICOLA úgy ismert a nemzetközi piacon, mint az egyik legjobb precíziós szemenkénti aprómagvetőgép-innovatőr és -gyártó. Termékei egyedülállóak a vetéspontosság és sokoldalú alkalmazhatóság területén. Kijelenthetjük, speciális zöldségvető gépeivel főként a sárgarépa, hagyma és más precíziós vetést igénylő növények vetésében a gazdálkodók legnagyobb elismerése mellett hazánkban is piacvezető ezen a területen.

Az évtizedek alatt megszerzett tapasztalataikat felhasználva alkották meg a szántóföldi ipari növények vetésére alkalmas új PK-20 szemenkénti vetőgép típuscsaládot.

Az első PK-20 vetőgép sikeresen bemutatkozott a hazai piacon is, az első 6-soros VARIO vázas gép a 45-75 cm-ig terjedő fokozatmentes sortávállítással kiválóan teljesített a 2021-es tavaszi szezonban, nagyon jó referenciát teremtve.

Az AGRICOLA PK-20-as gépének fő jellemzői: kompakt konstrukció, a gép súlypontja nagyon közel van a traktorhoz, nagyon alacsony, 108 cm-es tartályfeltöltési magasság, páratlan vetéspontosság mind a tőtáv, mind az egyenletes vetésmélység vonatkozásában még a 10 km/ó fölötti vetési sebességeknél is, és ami még nagyon fontos, a gép beállítása gyakorlatilag szerszámok és segédeszközök nélkül könnyen és gyorsan elvégezhető.

A csapágyazások a KOYO és SKF-től származnak, a legmagasabb minőségi szintmélységállító kerekek OTICO gyártmányúak, a legmagasabb minőségi szintcsoroszlyanyomás 215 kg, mulcs- és No Till-alkalmas!

Fő műszaki adatok:
Váz: választható merev vagy VARIO teleszkópos kivitel.
Sortáv: a merev kivitelnél 70-75 cm.
Sortáv: a VARIO teleszkópvázas kivitelnél 45-75 cm, FOKOZATMENTESEN állítható!
Sorok száma: 4, 6 és 8 soros kivitel.
Magtartály térfogata: 55 liter.
Micro tartály térfogata: 14 liter.
Műtrágyatartály térfogata: központi 900 liter saválló kivitel, fokozatmentes hidromotoros hajtással é elektrohidraulikus vezérléssel a traktorkabinból monitorral.
Műtrágyatartály térfogata: STANDARD 4/6 sornál 2x150 liter műanyag, 8/12 sornál 4x150 liter műanyag.
Hajtásrendszer választható: mechanikus lánchajtás olajfürdős kapcsolóhajtóművel.
Hajtásrendszer választható: elektromos GPS, ISOBUS-vezérléssel.

vetőgép

Amazone vetőgép
A D9 függesztett vetőgépeket önállóan vagy valamennyi talajművelő eszközzel kombinálva lehet direkt- vagy mulcsvetéshez használni. Ezért ezeket a vetőgépeket választható módon WS-csoroszlyákkal vagy RoTeC-Control csoroszlyákkal lehet felszerelni.

A D9 Special munkagépet közepes és kis üzemek számára 2,5 és 3,0 m munkaszélességben gyártjuk. Ez a kedvező árú, belépő szintű sorozat a kis üzemek számára és a mellékfoglalkozásként gazdálkodó számára is lehetővé teszi az AMAZONE-minőséggel történő munkavégzést. Ez azt jelenti, hogy nincs kompromisszum az adagolási pontosságot és a vetésminőséget tekintve! A 3 m széles D9 Special típus esetében a tartálytérfogat 450 l-től max. 850 l-ig növelhető a 400 literes magasító használatával.

A D9 Super típust a közepes és nagyüzemek számára kínáljuk 3, 3,5, és 4 munkaszélességben. Felkapcsolható keretben a D9 Super 9 és 12 m munkaszélességben is elérhető. A stabil szerkezet a 3 m széles D9 Super esetében lehetővé teszi a 600 literes vetőmagtartálynak a magasítóval történő növelését akár 1000 literre is.

SK-6 DF 6 soros tárcsás szemenkénti vetőgép kedvező áron
SK-6 DF 6 soros műtrágyaszórós tárcsás szemenkénti vetőgép kedvező áron, garanciával! EU-adószámmal rendelkezőknek akár áfamentes számlára! Díjmentes házhoz szállítás az ország egész területére! Keressen bennünket kocsordi telephelyünkön, és kérje ajánlatunkat!

vetőgép

TopCorn 6 soros vetőgép
Új 6 soros TopCorn vetőgép teleszkópos vázzal, vetésellenőrzővel, 1000 literes műtrágyatartállyal, 45 literes vetőmagtartállyal, 2 db 30 literes mikrogranulátum-tartállyal eladó. Kukorica- és napraforgó-vetőtárcsával. Tömeg: 1450 kg. Ingyenes kiszállítás az ország területén!

vetőgép

6 soros, F típusú teleszkópos pneumatikus vetőgép VPKT-DG6
Műszaki adatok: gyártó: ÖZDÖKEN, típus: VPKT-DG6, sortávolság: 45-75 cm, munkaszélesség: 450 cm, vetőegység: tárcsás, műtrágyatartály: 1000 l, fém, dupla tárcsás műtrágyanyitó, dupla hidraulikus nyomjelző, 3 garnitúra vetőtárcsával (kukorica, napraforgó, gyapot), mikrogranulátum-szóró, maglenyomó kerék: gumi, közúti csomag, standard barázdanyitó, szín: piros. 1 év garancia!

vetőgép

Özdöken - Milenyum-24 direktvető gép
Műszaki adatok: Munkaszélesség: 370 cm. Sorok száma: 24. Sortávolság: 14 cm. Teljes szélesség: 466 cm. Tömeg: 2900 kg. Magtartály: 370 liter. Műtrágyatartály: 370 liter. Szükséges traktorteljesítmény: 110–120 LE. Kerékméret: 10.0/75-15.3. Alapfelszereltség: szimpla tárcsa. Soronkénti fém maglenyomó kerekek. Hektáronkénti 30–400 kg magkijuttatás. Mag- és műtrágyatartállyal szerelve. Mennyiségmérővel. Vontatott kivitel. Hidraulikus mélységállítás. Betöltő platform. Dupla, hidraulikus nyomjelző. Rugós pálcás magtakaró.

vetőgép

Gaspardo NINA 400 mechanikus gabonavető gép
33 soros, 650 l magtartály, magasítóval (+350 l). Munkaszélesség: 4 m. Corex (dupla) tárcsás csoroszlya. Fellépő. Hidraulikus nyomjelző. TSH monitor + művelőút funkció. Dupla magtakaró pálcasor.

vetőgép

Multiva Cerex 300/400 gabonavető gép
A Multiva Cerex egy megbízható és tartós gabonavető gép hagyományos és min-till művelési rendszerekhez. Felépítésében azonos a Forte FX no-till vetőgéppel, csak a csoroszlya kialakítása különbözik. A Cerex gondozásmentes csoroszlyái kimagasló pontossággal és megbízhatósággal dolgoznak.

Kombi vetőgép vetőmag és műtrágya egyidejű kijuttatására: gyors és erőteljes kezdeti gyökérfejlődést biztosít, ezáltal igen hatékony tápanyag- és vízhasznosulást eredményez.

Dupla tárcsás csoroszlya és nagy méretű járókerekek a minimális vonóerőigény, így a gazdaságos működtetés érdekében.

Minden csoroszlya egyedi mélységhatárolóval rendelkezik a maximális pontosságért.

A Multiva Cerex gabonavető gép 3 és 4 méter munkaszélességgel kapható.

ÚJ AGRO-MASZ SALVIS Z 3800 direktvető gép
A Royal Traktor cégcsoport mint Közép-Európa egyik legnagyobb mezőgazdaságigép-kereskedése széles választékban, a legkedvezőbb áron kínálja termékeit:

•Garancia
•Országos szervizhálózat
•Garantált alkatrész-utánpótlás
•Szállítás (opcionális)

Műszaki adatok:
- Munkaszélessége: 300 cm
- Súly: 5200 kg
- Teljesítményigény: 160-230 LE
- Tárcsás csoroszlyák száma: 24 db
- Maximális munkamélység: 15 cm

Felszereltsége:
- 3800 l űrtartalom (2050 l vetőmagtartály, 1750 lműtrágyatartály)
- hidraulikus motor által hajtott pneumatikus fúvó
- vetőelemek elektromos meghajtása
- számítógépes magkezelő rendszer
- első gumiabroncs
- karbantartás nélküli tárcsalapok
- talajművelő henger
- fokozat nélküli hidraulikus csoroszlyanyomás
- szorosan zárt műtrágya- és vetőmagtartály
- műtrágyatartály és magtartály saválló acélból
- 560 mm tárcsalap, szakasz hidraulikus védelemmel és beállítással
- kettős tárcsás csoroszlyák csiszoló- és másológörgőkkel


Lemken Saphir 7 gabonavető gép
Saphir mechanikus vetőgépek: a nagy munkacsúcsok elkerülhetetlenek mind a közepes mezőgazdasági cégeknél, mind a nagyok esetében. De az ilyen munkacsúcsok leküzdhetőek hatékony vetési technológiával, mint amilyet a LEMKEN Saphir mechanikus vetőgép kínál. Mind hidraulikusan munkagépre függesztve, vagy hárompontra kapcsolva (mint a Saphir AutoLoad) a Saphir vetőgép mindkét változatban rövid és kompakt. És igazi mindenes, például olyan munkagépekkel kapcsoltan, mint a Zirkon forgóborona, vagy a Quartz kultivátor. A nagy magtartály és a pontos munkamélység garantálja a nagy területteljesítményt és az egyenletes növényállományt.

A LEMKEN Saphir szerelhető dupla tárcsás csoroszlyákkal, gumi-mélységhatároló kerékkel, csoroszlyákkal. A csoroszlya típusától és a talaj felszínétől függően tartozékként elmunkáló borona is rendelhető. A kettős tárcsás csoroszlya kiváló munkát végez mind mulcsvetésben, mind hagyományos művelésben. A kettős tárcsák egymáshoz képest eltoltan helyezkednek el az eltömődés elkerülése végett. A mélységhatároló kerék lehetővé teszi a nagy munkasebesség és a pontos vetési mélységpárosítást minden talajtípuson és körülmények között – az optimális kelés érdekében.

Bárki, aki hagyományos művelésről minimum művelésre vált, számíthat a LEMKEN Saphir nyújtotta további költségcsökkentési lehetőségekre.

Sokoldalú meghajtási koncepció. A Saphir 7 vetőgép mechanikus vetőtengely-meghajtással szerelt. A magadagolót egy meghajtó tengelyen keresztül talajkerék hajtja meg. A vetőmag mennyisége egy olajfürdős fokozatmentesen állítható hajtóművön keresztül szabályozható.

A vetőmag adagolása egyszerű és pontos. Az Easytronic vetésellenőrző számítógép ellenőrzi és nyomon követi a vetés folyamatát, adatokat szolgáltat, mint egy hektárszámláló, valamint művelőút-vezérlő funkciója is. A Saphir 8 esetében a sebesség mérése elektronikusan történik, és a vetőtengely elektromos hajtású. Ez lehetővé teszi a legváltozatosabb vetőmagok megbízható és pontos adagolását.

Egy kalibrálással az adott vetőmag mennyisége beállítható. Az elektromos motor és a feladatvezérlő számítógép a vetőgépen védett helyen van felszerelve. A vetőgép könnyen kezelhető a traktor vezetőüléséből a Solitronic kijelző használatával. A vetőmag mennyisége a fülkéből állítható a táblán menet közben – amihez csak egy gombnyomás szükséges.

A LEMKEN Saphir AutoLoad közvetlenül a traktor hárompontjára kapcsolható, vagy kombinációban talajművelő géppel, például forgóboronával is üzemeltethető. Ha forgóboronára vagy kultivátorra kapcsoljuk, a mélységhatároló henger tartja a vetőgépet a megfelelő magasságban. Ugyanezt a feladatot látják el a traktor függesztő karjai, amikor kultivátort nem használunk. Így nincs szükség támasztókerekekre a vetőgépen, mint korábban, ezzel elkerülhetőek az elvetett növényállományban a további keréknyomok.

Minden csoroszlya egyformán előkészített magágyban fut. Nincs szükség további nyomlazítókra a külső csoroszlyák előtt. Minden csoroszlya egyforma mélységben dolgozik, anélkül, hogy a szélsőket más talajnyomással kellene járatni, így a vetőmagot is egyenletesen helyezik le.

Függesztett Saphir
A klasszikus Saphir a talajművelő gép hengerére támaszkodik. Az egész vetőgép rögtön a henger elé szerelt. Ez azt jelenti, hogy a forgóborona könnyebben ki tudja kerülni az akadályokat. A Saphir fejlett kapcsolási rendszerének köszönhetően a vetőgép egyszerre emelhető fel és mozdítható előre. Ez csökkenti az emelési igényt, és lehetővé teszi a tábla egyes részeinek vetés nélküli megművelését. Mindezt anélkül, hogy le kellene kapcsolni a vetőgépet.

Nagy magtartály
A Saphir nagy magtartálya 1050 liter befogadóképességű, amely növeli a területteljesítményt, és csökkenti a kieső időt. A tartály porszórásos elemei szegeccsel vannak egymáshoz rögzítve. A tartály falai és az alsó része meredek kiképzésű. Ez azt jelenti, hogy még az apró vetőmag esetén is alig van visszamaradó magmennyiség. A tartály gyorsan és könnyen kitisztítható.

Erős töltőállás
Az alapkivitelben szállított töltőállás széles és erős. Bal oldalról, lépcsőkön lehet megközelíteni. A jobb oldalon lévő másik lépcső kiküszöböli a magtartály és a pótkocsi magasságbeli különbségeit. Egyszerűen mellé kell állni a pótkocsival, és már tölthető is a vetőgép. A távolságok és a feltöltési idő minimálisra csökkenthető. A feltöltési magasság mindössze 70 cm a fellépőtől mérve. A korlát biztonságos munkavégzést garantál.

Pontos adagolás „Conti Plus" kombinált adagolókerék
A Conti Plus adagolókerék egy aprómagcellás kerék és egy nagyobb cellás kerék kombinációjából áll össze. A vetőmagot folyamatosan adagolja a vetőcsövekbe. A két rész együtt forog a nagy vetőmagok adagolásakor. Az adagolókerék keskeny része magában forog aprómag-adagoláskor, például repce vetésekor. A különálló adagolókerékfelek egyszerűen be- és kikapcsolhatóak egy csavarhúzó segítségével a könnyen hozzáférhető piros gomb segítségével.

Nagy sebesség. Kettős tárcsás csoroszlyák. A gumi mélységhatároló kerekekkel együtt a kettős tárcsás csoroszlyák pontos vetési mélységet garantálnak, még egyenetlen talajokon is. A munkasebességtől függetlenül a vetésmélység állandó marad. A mélységhatároló kerék megtömöríti a talajt a mag körül, ami jó mag-talaj kapcsolatot eredményez. A vízmegtartás és a csírázás feltételei ideálisak lesznek. A növények gyors növekedésnek indulnak, és még különösen száraz körülmények között is egyenletes lesz a kelés nagy kelési százalékkal.

A vetési mélység beállítása DS kivitelnél
A kettős tárcsás csoroszlyák vetési mélysége fokozatmentesen állítható egy orsó segítségével a vetőgép közepénél. A vetőelemek gerendelyének elforgatásával változik a mélységhatároló kerekek helyzete a kettős tárcsás csoroszlyákhoz képest, így a vetési mélység is. A vetési mélységtől külön állítható a csoroszlyanyomás, amely különösen változó talajviszonyok esetén pontos vetésmélységet eredményez.

Pontos magtakaró borona
A két részből álló S-borona a kettős tárcsás csoroszlyák mögé szerelhető fel. A borona nyomása és munkájának intenzitása szerszám nélkül állítható. A két sorban elhelyezett húzott fogak jó egyengetést és magtakarást biztosítanak.

Kívánságra az S-borona hidraulikus kiemeléssel is rendelhető. Ez lehetővé teszi a munkát magtakaró boronával és nélküle is.

Átfogó funkcióellenőrzés. Magtartály-érzékelő. Szükség esetén a fedélzeti számítógép vizuális és akusztikus riasztással is felszerelhető alacsony tartályszint esetére. A tartályban elhelyezett érzékelő elmozdítható fel és le, és bármikor jelzi a megmaradt mennyiséget. Lejtőkön egy másik szenzor időben érzékeli, ha a mag elfogy az egyik oldalon.

Kelés előtti nyomjelző
Minden LEMKEN Saphir vetőgép felszerelhető kelés előtti nyomjelzővel. A két nyomjelző tárcsát a fedélzeti számítógép vezérli a művelőutakkal. Hidraulikus működtetésűek, és erőteljesen a talajba hatolnak. Az általuk létrehozott nyom tisztán látható még kötött talajokon vagy minimum művelésben is.vetőgép

Lemken Azurit 9 szemenkénti vetőgép kedvező feltételekkel
A LEMKEN innovatív vetéstechnológiai gyártóként a szemenkénti vetéstechnika területén is aktív. A szemenkénti vetéstechnika területén került kifejlesztésre a DeltaRow-eljárás. Ennek lényege a szántóföldre kivetett növények tőtávjának optimalizálása. Az eljárásnak köszönhetően több fény, levegő és tápanyag gondoskodhat a hozam növeléséről.

Az Azurit 9 szemenkénti vetőgép 4-, 6- és 8-soros, 75 cm-es sortávolságú kivitelben kapható.

A siker további előfeltétele a műveletek helyes sorrendje. A növényeket egy központi gyökérszint alatti trágyázó táplálja a DeltaRow-n belül. A trágyát egy duplatárcsás csoroszlyarendszer helyezi a vetéssor alá. Ezt követően a vetendő sorok előtömörítésre kerülnek sor a trapézhengerelemekkel, végül pedig a vetőmagot a jól bevált LEMKEN kettős tárcsás csoroszlyarendszer helyezi el a talajban.

Az Azurit erőssége az innovatív technológia mellett a kombinációs lehetőségeiben rejlik. Akár 3-pontos felfüggesztésre is lehetőség van a fronttartállyal kombinálva, de vontatott eszközként is párosítható a Solitair 25 KA vagy a Compact-Solitair 9 vetőgépekkel. Minden körülményhez megvan a megfelelő koncepció.

Az istállótrágya alkalmazása manapság különösen az állattenyésztésben erősebb régiókban fontos téma. Az Azurit művelőnyom-kapcsolást tesz lehetővé. Ez előfeltétele az istállótrágya optimális kijuttatásának, talajkímélő gumik használatával. Az állomány sűrűsége azonban a művelőnyom létrehozásával megmarad.

Rabe Combi Speed T602L direktvető gép
Rabe Combi Speed T602L pneumatikus direktvető gép, 1999-es, 6 m munkaszélesség, elöl simító, két kapasor, tarajos henger, 48 db egytárcsás csoroszlya, vető csoroszlyák után magnyomó kerék, majd pálcás borona. Kb. 2000 literes magtartály.

vetőgép

Tudtad, hogy az Agroinform.hu Piactér rovatába 3 db hirdetést ingyen adhatsz fel?