A Valtra traktorok hazai forgalmazási feladatainak ellátására létrejött cég a tavalyi év októberétől a teljes Krone gépsorral bővítette a kínálatát. A talajművelő gépek közül kedveltek a Vogel-Noot és Lemke termékei, a tavaszi magágy-készítésben pedig a Kongskilde kombinátorok. Bár a terményszállítási szezon még messze van, máris az ország több pontján dolgoznak az igen strapabíró osztrák Maraton pótkocsik. Értékesítésre került az első Inuma permetező, és a beüzemelt Rauch műtrágyaszórók is bizonyították, hogy az esetlegesen magasabb kezdeti beruházási költség már az üzemeltetés első évében megtérül. Az április elején megrendezésre került Valkon Nyílt Napok rendezvényen az érdeklődők a francia Lucas bálabontóit és -kiosztóit is kipróbálhatták.
 
Mit sem ér azonban a korszerű és megbízható gépekből álló paletta gyors alkatrészellátás és szakszerű szervizháttér nélkül! A gazdák tisztában vannak azzal, hogy a géppel együtt partnert is választ, akivel 5-7 évet együtt kell dolgozni. A Valkon szervizcsapatának létszáma folyamatosan bővül, így 2008 tavaszára Kádi Nándor szervizmérnök vezetésével az ország teljes területén tudnak szervizellátást biztosítani az általuk forgalmazott gépekhez. Kecskeméten jól felszerelt műhely áll rendelkezésre, itt lehetőség van teljes felújítások elvégzésére is.
 
A műhely-, és mobilszervizesek a téli időszakban több szakmai képzésen is részt vettek. A Krone gépek magyarországi szervizellátásának kiépítésének utolsó lépéseként kiemelkedő jelentőségű volt a március közepén Németországban megtartott, szezonra felkészítő Krone tanfolyam. Gyár szakemberei segítségével, a legmagasabb szintű szakmai ismeretek elsajátítására nyílt lehetőség. A Krone erre a célra létesített oktatóközpontjában megtartott tanfolyamon a valkonos kollégák valamennyi Krone terméket (körbálázók, nagybálázó, járvaszecskázó, zöldsorgépek) alaposan megismerhettek.
 
A Krone gyár szervizesei megosztották saját tapasztalataikat, melyeket az elmúlt években szerte Európában szereztek.
 
A tananyag továbbá kiterjedt a gépek:
  • felépítésére,
  • szerkezetére,
  • működésmódjával kapcsolatos ismeretek elmélyítésére,
  • beállítások, kalibrálások gyakorlásával,
  • hidraulikus és elektromos kapcsolások megismerésével, hibakereséssel.
Az oktatáson lehetőség nyílt a saját tapasztalatok megbeszélésére, a hibák elemzésére, konzultációra.
A Valkon Kft. szervize 2008-tól felkészülten várja a régi, és az új Krone géptulajdonosokat!
 
Valkon 2007. Kft.
H-6000 Kecskemét
Mindszenti krt. 55.
 
Alkatrészüzlet:
Koszorus Mihály boltvezető
koszorusm@valkon.hu
+36306974227
 
Szerviz:
Kádi Nándor szervizmérnök
kadin@valkon.hu
+36306974238