Az olasz FAE Group S.p.A. erdészeti, mezőgazdasági, valamint építőipari célú tereprendező és talaj-előkészítő, valamint szárzúzó gépekre szakosodott, amelyekkel a kitermelt erdők helyét lehet előkészíteni újratelepítésre, vagy a szántóföldeket előkészíteni betakarítást követően, vagy beépítésre szánt területet előkészíteni, megtisztítani a kivitelezéshez.

Mulcsozás akár 15 cm átmérőig, 55 fokos lejtőn

A FAE új RCU-75 távirányítású lánctalpas hordozógépe akár 15 centi átmérőjű növényzetet is képes mulcsozni és akár 55 fokos lejtőkön is felkapaszkodni.

Az RCU-75 típusú eszközhordozóval és a BL2/RCU mulcsozóberendezéssel együtt a nehezen megközelíthető területek és nehéz terepviszonyok esetén, például dombos, erdős területek, vasúti töltések mentén, elektromos távvezetékek alatt, gáz- és olajvezetékek mentén, közutak árokpartjain, valamint csatornák partja és ártéri területek biztonságos tisztítására használható.

A FAE szerint a BL2/RCU mulcsozó fix fogazású rotorja és a Bite Limiter-technológia az alacsony teljesítményfelvétel miatt kevesebb lóerővel is nagyobb termelékenységet biztosít.

A gépet egy 74 lóerős Kohler közös nyomócsöves, elektronikus üzemanyag-befecskendezéses motor hajtja. Nagy teherbírású járóművének nyomtávja fokozatmentesen, hidraulikusan állítható, és automatikus hevederfeszítő rendszerrel rendelkezik.

A motorhoz kettős hidrosztatikus erőátvitel párosul, amely a FAE szerint nagyobb vonóerőt és a munkagép precíz irányíthatóságát biztosítja. Az elektronikusan vezérelt dugattyús szivattyúk egy külön vezérlőegységet kaptak.

A mély profilú gumihevederek, az oszcilláló görgők és a háromkarimás feszítőkerekek lehetővé teszik, hogy nehéz terepviszonyok közepette is magabiztosan dolgozzon, de acél lánctalpas járművel szintén rendelhető.

Az RCU-75 távirányítója 3,5 hüvelykes kijelzővel és testre szabható funkciógombokkal rendelkezik, a 2,4 GHz-es átviteli frekvencia megbízható kommunikációt biztosít. Az RCU termékcsalád 2023-ban kerül piaci bevezetésre.

RCU-75 alapfelszereltség:

- DOC utánkezelő rendszer (TIER 4F) & DOC/DPF utánkezelő rendszer (STAGE V)
- Hidrosztatikus járóműmeghajtás
- Hidrosztatikus eszközmeghajtás
- Terhelésfüggő vezérlőfunkció
- LCD színes 3,5"-os kijelző a távirányítón
- LCD színes 7"-os kijelző a gépen
- Motor KOHLER KDI 2504 turbófeltöltős, levegő-visszahűtéses
- Talajkövető eszközfunkció
- Fokozatmentesen, hidraulikusan állítható nyomtáv
- Kiegészítő hidraulikus kör a munkaeszközökhöz
- Mély profilú gumihevederek és talajkövető futógörgők
- Kombinált, alumíniumból készült, eltömődésgátló kialakítású hűtőlamellák
- Hűtésigényhez igazodó és megfordítható irányú hűtőventilátor hidraulikus hajtással
- Ergonomikus joystickvezérlés
- Távirányító dupla akkumulátorral és fedélzeti akkumulátortöltő a gépen
- LED-es munkalámpa
- Dönthető eszközalaplap gyorscsatlakozóval

Forrás: www.equipmentworld.com