A fogyasztói szokások változása, a cukorfogyasztás csökkenő tendenciája miatt azonban csökkenhet a várható hiány, olvasható a fxempire.com-on.

A testület korábban erre a szezonra 3,85 milliós globális cukorhiányt jelzett előre.

A Nemzetközi Cukorszervezet negyedéves piaci előrejelzése szerint a globális fogyasztás 2021/2022-ben 173,03 millió tonnára tehető, ami 1,44 millióval kevesebb az előző, augusztusi előrejelzéséhez képest, bár 1,2%-kal több, mint az előző szezonban.

„A kormányok által jelentett nemzeti fogyasztási összérték lefelé történő módosítása tükröződik ezekben a legutóbbi adatokban, amihez hozzájárult az alacsonyabb turizmus, a belföldi zavarok és a változó fogyasztási szokások" – mondta az ISO.

2021/22-ben a globális cukortermelés 185 000 tonnával 170,47 millió tonnára csökkent, míg a szezon végén a készletek 93,25 millió tonnát tettek ki az egy évvel korábbi 96,74 millió tonnához képest.

A magyar és az EU-s cukortermelés helyzetéről, illetve a fehércukor árának alakulásáról korábban ITT írtunk.

Indexkép: pixabay