Az öntözésfejlesztés a mezőgazdasági termelés biztonságának fenntartásában, a magas hozzáadott értékű növényi kultúrák termesztésében mára meghatározó jelentőségűvé vált a megváltozott klimatikus viszonyok között.

Az Agrárminisztérium több mint száz újabb gazdálkodói öntözésfejlesztési projekthez biztosít most forrást – közölte Nagy István agrárminiszter.

traktor

A felhívás keretében összesen 1.181 öntözési projekt rendelkezik támogatói okirattal – fotó: pixabay.com

Nagy István tájékoztatása szerint a Vidékfejlesztési Program öntözésfejlesztést támogató pályázati felhívásának keretében újabb 102 darab, mezőgazdasági termelők által megvalósítani kívánt projekt került támogatásra több mint 41,4 milliárd forint értékben.

A támogatás révén öntözési közösségek, mezőgazdasági vállalkozások fejlesztik többek között öntözési infrastruktúrájukat és a kapcsolódó műtárgyaikat, újítják meg meglévő, korszerűtlen berendezéseiket vagy állítanak be új öntözőberendezéseket.

A támogatói okiratokat a kedvezményezettek hamarosan kézhez vehetik.

mezőgazdasági vízfelhasználás

Mezőgazdasági vízfelhasználás – forrás: MTI


Ismertette, hogy a felhívás keretében így már összesen 1.181 öntözési projekt rendelkezik támogatói okirattal, valósult meg vagy és áll megvalósítás alatt, 141,6 milliárd forint összegben.

Magyarország Kormánya gazdabarát agrárpolitikát folytat, ezért minden lehetséges eszközzel segíti a magyar vidéket – hangsúlyozta az agrárminiszter.