A foodingredienstfirst.com portál egy érdekes felfedezésről számolt be, miszerint a holland Scelta Inside vállalat az Mbio-val együttműködve felfedezte, hogy a csiperke gombák nem csak élelmiszer alapanyagot képeznek, hanem vitaminok és gyógyhatású, illetve egészségmegőrző termékek forrásai is lehetnek.

A két vállalat közös erőfeszítéssel – a gombák iránti szenvedélyre alapozva – kifejlesztett egy eljárást, amellyel termesztett gombákból teljes értékű természetes vitaminokat lehet kivonni, amelyek étrendkiegészítőkhöz és táplálékkiegészítőkhöz, vagy ételek és italok dúsítására használhatók, különösen a vegetáriánus fogyasztók esetében.


Az együttműködés keretében a két cég olyan új vitaminkészítményeket kíván a felhasználók rendelkezésére bocsátani, amelyek a szintetikus úton előállított vitaminoknál magasabb minőségi értéket képviselnek.

Az előállítandó készítmények közül különös jelentőséggel bír a D-vitamin, amely a szervezetben csak a napfény hatására jön létre, ugyanakkor pótolhatatlan szerepet játszik a szervezet, immunitásának és a szív működésének egyensúlyban tartásában.

Indexkép: Pixabay