Hírek, agrárhírek, mezőgazdasági hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
Az Agroinform Hírek rovatában mindig megtalálod a legfrissebb mezőgazdasági híreket és szakcikkeket. Olvass agrárhíreket gépészet, haszonállat, kertészet, termőföld, gazdaság, pályázat és időjárás témákban.
 • Most érdemes ALGAFIX-et használni a gabonákban (+Videó)

  2013. május 06., hétfő 06:57 Szántóföld Hirdetés

  A lenti képet Bácsbokod határában (Bács-Kiskun megye) készítette Dudás György területi képviselő, amelyen Drobits Sándor gazdálkodó 10 hektáros búzatáblájának egy részlete látható. A BactoFil termékeket már sikeresen használó termelő - bölcs gazda módjára - egy 2 hektáros területet próbaképpen lekezelt Algafix mikrobiológiai...

 • Gazdálkodás környezetkímélő módon

  2013. május 05., 15:46 Környezetvédelem

  Számunkra is követendő példa lehet, hogy az agrár-környezetvédelmi programban Németországban egyre több gazda vesz részt, akik mintegy ötéves időtartamra kötelezik magukat a környezet és természet védelmét szolgáló mezőgazdasági gyakorlat alkalmazására.

 • DON-csökkentés fölső fokon

  2013. május 03., péntek 18:26 Gazdaság Hirdetés

  DON. A búzatermesztők jól tudják, hogy e három nagybetűből álló rövid szócska nem más, mint a fuzáriumgombák által termelt leggyakoribb méreganyag, a deoxinivalenol rövidítése. Ez a toxikus vegyület az emberre és a melegvérű állatokra nézve is veszélyes, ezért ügyelnünk kell rá, hogy az élelmiszerekbe és a takarmányba minél kevesebb...

 • “Kukorica Király” az idei DuPont Pioneer Farmer Klubon

  2013. május 03., péntek 18:26 Szántóföld Hirdetés

  A tavalyi nagy siker után 2013-ban folytatódik a DuPont Pioneer Farmer Klub, mellyel a magyar termelőknek megteremtettük azt a lehetőséget, hogy a legmagasabb agronómiai szolgáltatást nyújtsuk, hatékonyabbá téve gazdaságukat! Ezt a célt szem előtt tartva, a DuPont Pioneer Farmer Klub keretein belül meghívtuk klubtagjainkhoz a legnevesebb...

 • Itt az Axiál legfrissebb kínálata! Látta már?

  2013. május 02., csütörtök 16:47 Gazdaság Hirdetés

  Gépek, alkatrészek, szerszámok és eszközök mellett javítási, felújítási munkákról is szól az Axiál legfrissebb katalógusa. Bő árukínálat, kedvező árak! Lapozzon bele Ön is!

 • Tárolás alatt is egészséges marad az alma

  2013. május 02., csütörtök 13:31 Kertészet és szőlészet Hirdetés

  Az alma és körte az a két gyümölcsünk, amelyet betakarítás után hosszú időre be lehet tárolni, így egészen a következő tavasz végéig – nyár elejéig fogyaszthatóak. A termelők számára a betárolt gyümölcs értékesítése folyamatos jövedelmet, magasabb gyümölcsárakat jelent. Ezért nagy jelentősége van annak, hogy a tárolás alatt...

 • A fiataloké a jövő: Szentes Gábor gazdasága bemutatkozik (+ Képek)

  2013. május 01., szerda 16:55 Gazdaság

  Szentes Gábor 2008-ban az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához pályázatot nyert. Gábor az Agroinform portálon tesz eleget a pályázatában vállalt nyilvánosság biztosításának, ezért most bemutatjuk, hogyan is megy a munka a Szentes-birtokon.

 • Minden új MF traktor, kombájn félártól elérhető 0% kamattal! (+Video)

  2013. május 01., szerda 09:32 Gépészet Hirdetés

  Újra nagy MF finanszírozási akció! Traktorok 69-től 370 LE-ig, 5-6-8 ládás, rotoros és hibrid kombájnok 50% befizetésétől kamatmentes hitelre elérhetők! További konstrukciók már akár 20% önerőtől. Azonnal érdeklődőm: 0630-530-55-65

 • Affirm – mérföldkő a hernyókártevők elleni küzdelemben!

  2013. április 30., kedd 16:43 Kertészet és szőlészet Hirdetés

  Az Affirm 095 SG a kertészeti kultúrák lepkekártevői ellen kifejlesztett új, természetes eredetű hatóanyagot tartalmazó, kiváló hatékonyságú rovarölő szer. Egyedülálló hatásmódjának köszönhetően, a hagyományos készítményekkel szemben kialakuló rezisztencia elkerülésében kulcsfontosságú. Alacsony hatóanyag-dózisának használata biztonságot...

 • Kertészeti tápoldatozás – hatékony megoldás

  2013. április 30., kedd 11:29 Kertészet és szőlészet Hirdetés

  A kertészeti kultúrákban kulcsszerepet játszik a tápoldatozás, melyhez a Yara mono műtrágyái tökéletes választásnak bizonyulhatnak. Bár ritkán ejtünk szót róluk, mégis jelentős hatást gyakorolnak a különböző kultúrákban. Ezek a műtrágyák a legérzékenyebb növények esetében is kiválóan alkalmazhatóak, hiszen nagy tisztaságú, klór, nátrium...

 • Stresszkezelés kukoricában

  2013. április 30., kedd 08:58 Szántóföld Hirdetés

  A hőmérséklet gyors emelkedése sok helyen kiszárította a talaj felső rétegét, ezért a gazdák egyre mélyebbre vetnek, ami nem kedvez a kukorica kezdeti fejlődésének, ezáltal a hozamot is nagyban befolyásolja.

 • Nic-It és kombinációi biztos partnerek a kukorica posztemergens gyomirtásában!

  2013. április 29., hétfő 21:42 Szántóföld Hirdetés

  A kukorica zavartalan fejlődése érdekében szükséges a gyomkonkurencia mielőbbi kikapcsolása. Erre a vetés után és még kelés előtt végzett permetezés vagy pedig a korai posztemergens megoldás a célravezető.

 • A legjobb siló hibrid az LG 34.90 – Magyar Termékdíj

  2013. április 29., hétfő 09:31 Szántóföld Hirdetés

  Rangos elismerést kapott a Limagrain a "Termékdíj Pályázat 2013" díjkiosztóján árpilis 9-én. A XX. Alföldi Állattenyésztési Napok Szakkiállítás és Vásár előprogramjaként megtartott ünnepségen a Limagrain a „Magyar Növénytermesztésért Termékdíj Pályázat 2013” kategóriában II. helyezést ért el a "Az LG 34.90 A tejfakasztó...

 • Megnyílt a XX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

  2013. április 26., péntek 12:15 Gazdaság

  „A húszévesekre nem öregekként gondolunk” – hangzott el dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében a XX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok megnyitóján.

 • Hetet egy csapásra! Voliam Targo - Új megoldás a zöldséghajtatás rovarkártevői ellen!

  2013. április 25., csütörtök 22:35 Kertészet és szőlészet Hirdetés

  Mindenki jól ismeri a régi mesét az egyszerű szabólegényről, aki egyetlen csapásával hét kellemetlenkedő léggyel is végzett, ezzel félelmetes hírnevet szerezve magának. A Voliam Targo, amely két hatóanyag kombinációja, legalább ennyi, vagy még többféle kártevő ellen ad védelmet.

 • Venyigekezelés?! Az Auditker gyakorlati gépbemutatóval válaszolt a tokaji szőlősgazdáknak (+ Képek)

  2013. április 25., csütörtök 15:08 Gépészet

  Gyakorlati gépbemutató sorozatot indított útjára idén az Auditker Kft. A Tokaji Gépbemutatón a környékbeli gazdák vettek részt és - több hasznos munkaművelet közül - a venyigekezelésről is sok minden kiderült.

 • Bócsán az út mellől árulták a lopott traktorokat

  2013. április 24., szerda 22:10 Gazdaélet

  Újabb fejlemények vannak a hazánkat is érintő traktorlopások ügyében. A kunszentmiklósi nyomozók a Bács-Kiskun megyei Bócsa településen bukkantak egy újabb, lopott traktorokra szakosodott csoportra, akik egész egyszerűen az út mellől árulták a gépeket.

 • Kicsi, de erős: SRH 9800

  2013. április 24., szerda 20:12 Gépészet Hirdetés

  Hidrosztatikus hajtású, megfordítható kormány-ülés rendszerű, törzscsuklós, keskeny nyomtávú traktor - ezért is lett az “INTERVITIS INTERFRUCTA INNOVATION 2013” díj jelöltje.

 • TKP – kerámia betétes, ütközőlapos fúvóka a Geoline kínálatában

  2013. április 24., szerda 12:06 Gépészet Hirdetés

  A szántóföldi növénytermesztésben széleskörben alkalmazott folyékony műtrágyák kijuttatására alkalmas ütközőlapos fúvóka megjelent a Geoline termékei között is. A fúvóka kerámia betétes, tehát azonos minőségű műtrágya szuszpenziót feltételezve négyszer hosszabb ideig használható a műanyag kivitelű fúvókákhoz képest.

 • A nagy kaszálás – JÖN!

  2013. április 24., szerda 11:32 Gépészet Hirdetés

  Májusi piknikre és zöldtakarmány betakarító gép bemutatóra várja az Invest Kft. a gazdálkodókat. Gyakorlatban is debütál a Farmall traktor, bemutatkoznak a Pöttinger kaszák, rendterítők, rendsodrók és bálázók. A zöldtakarmány betakarítás után bálarakódó verseny színesíti majd a programot.

 • Új időpontban a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok

  2013. április 24., szerda 10:17 Gazdaság Hirdetés

  Ebben az évben májusban nyitja meg kapuit a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok kiállítás. A házigazda Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. május 22-25. között a vetés után, de még az aratás megkezdése előtt várja nagy szeretettel az érdeklődőket Bábolnára. A legrégebbi szakkiállítás immár 28. alkalommal kerül megrendezésre.

 • Kertészeti támogatásra vár? Segítünk dönteni!

  2013. április 23., kedd 11:10 Gépészet Hirdetés

  Jöjjön el az IKR gépbemutatójára, ahol a New Holland szűkített nyomtávú erőgépeit, a speciális szőlészeti munkagépeket működés közben is tanulmányozhatja!

 • Kódolt jövőnk – a QR-kód

  2013. április 22., hétfő 21:57 Gazdaság Hirdetés

  Szelíden hullámzó dombok, békésen legelésző tehenek – idilli francia tájkép. Ám egyszer csak feltűnik a színen egy városiasan öltözött férfi, aki mobiltelefonját fényképezésre készen maga előtt tartva ólálkodik a jószágok körül. Egy újabb városlakó, aki most lát életében először tehenet? Az adóhivatal képviselője, aki épp leltárt...

 • Termékdíj a talaj termékenységének javításáért

  2013. április 22., hétfő 16:41 Gazdaság Hirdetés

  Amikor már csak napok választanak el a XX. Alföldi Állattenyésztési Napok Szakkiállítás és Vásár megnyitásától izgalmas újra átgondolni a Termékdíjban részesültek listáját, hisz a hétvége során rájuk különösen fontos figyelnünk.

 • A BASF online szőlővédelmi előrejelző rendszere: tapasztalatok és tervek

  2013. április 22., hétfő 13:28 Kertészet és szőlészet

  Második szezonját kezdi a www.szolo­elo­rejelzes.basf.hu web­­oldal. A BASF szőlő­védelmi előrejelző rend­szere 2013-ban további borvidékekkel kibővülve, új, felhasználóbarát szolgáltatásokkal várja mindazon szőlőtermesztőket és növényvédő szakembereket, akik minőségi információkra kívánják alapozni munkájukat idén is.

 • Az év rovara 2013: a citromlepke

  2013. április 22., hétfő 13:17 Szántóföld

  A citromlepke gyakori, feltűnő rovarunk, amely különösen tavasszal, a színek nélküli erdőszéleken, tisztásokon gyönyörködteti reptével a természetjáró embereket. 1. ábra. A citromlepke (Gonepteryx rhamni) hímje oldott ásványi anyagokat szívogat Fotó: Sáfián Szabolcs

 • Megoldások precíziós gazdálkodáshoz az AMAZONE-tól

  2013. április 22., hétfő 12:15 Gépészet Hirdetés

  Manapság egyre több gazdálkodó tér át a precízen kezelhető, GPS-vezérléses terminállal felügyelhető munkagépek használatára. Ezt figyelembe véve az Amazone folyamatosan abba az irányba fejleszti kezelőtermináljait, hogy a gazdálkodóknak a legmodernebb, naprakész technikát tudja kínálni.

 • SignumŸ WG – professzionális védelem számos új kultúrában

  2013. április 22., hétfő 10:44 Szántóföld Hirdetés

  A csonthéjas gyümölcsök termelői között már jól ismert és kedvelt termék a Signum WG gombaölő szerünk, amellyel nagy hatékonysággal léphetünk fel a moníliás virág- és hajtáspusztulás és blumeriellás levélfoltosság ellen. Az eddig csak csonthéjas kultúrában engedélyezett, széles körben elismert tudású termékünk 2013-tól már a zöldségfélék,...

 • ROUNDUP MEGA a korai gyomosodás ellen

  2013. április 22., hétfő 08:36 Szántóföld Hirdetés

  Az elmúlt tél folyamán bőséges csapadék mennyiség hullott az egész országban, ezért kedvezőnek mutatkoznak a körülmények a szántóföldi növénytermesztés számára. Az utóbbi években jellemzően gyors felmelegedéssel jön a tavasz, ami a talaj magas nedvességtartalmával együtt elősegítheti a gyomok tömeges korai megjelenését.

 • Komplex kukorica gyomirtási technológia - Euralis hibridekkel egy csomagban!

  2013. április 22., hétfő 08:35 Szántóföld Hirdetés

  Vásároljon most kiváló genetikájú ES Flato vagy ES Sensor kukorica vetőmagot partnereinktől a KITE Zrt-től!

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE


Minden, ami precíziós: KITE Zrt.

Hirdetés

[bezárás x]