Hírek - Mezőgazdasági hírek, szakcikkek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Magyarországon is bemutatták a megújult lengyel URSUS-traktorokat

  2013. augusztus 19., hétfő 11:05 Gépészet

  Magyarországon a debreceni Farmer Expón mutatják be először a hazai gazdáknak a 120 éves gyártási hagyománnyal rendelkező, megújult lengyel URSUS traktorokat és munkagépeket - közölte Andrzej Zarajczyk, a cég vezérigazgatója az expón tartott szombati sajtótájékoztatóján.

 • Augusztus 20. - Agrártörténeti géptalálkozó Tiszavasváriban

  2013. augusztus 19., hétfő 10:40 Gazdaság

  A régi mezőgazdasági erő- és munkagépek térségi agrártörténeti találkozóját rendezik meg augusztus 20-án Tiszavasváriban.

 • Jól jönne egy Weidemann rakodó egy hétre? Megnyerheti! (+Videó!)

  2013. augusztus 18., 19:35 Gépészet

  Újabb nyereményt sorsolunk az új szakmai hírlevélre feliratkozók között! Weidemann teleszkópos kompakt rakodót nyerhetnek egy hétre! Regisztráljon mihamarabb!

 • Augusztus 20. - Ötven tonna búza érkezhet a magyarok kenyeréhez

  2013. augusztus 18., 12:00 Gazdaság

  A tavalyi mennyiség több mint kétszerese, mintegy ötven tonna búza érkezhet Baranyába a magyarok kenyere jótékonysági akció keretében - mondta el a kezdeményezés ötletgazdája egy pécsi sajtótájékoztatón csütörtökön.

 • Támogatást kapnak a mangalicatenyésztők

  2013. augusztus 17., szombat 15:56 Támogatások - pályázatok

  A Vidékfejlesztési Minisztérium 110 millió forinttal támogatja a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületét (MOE) - közölte Horváth István, sertésstratégiáért felelős miniszteri biztos szombaton a debreceni Farmer Expón tartott sajtótájékoztatóján.

 • Megnyílt a debreceni Farmer Expo

  2013. augusztus 17., szombat 15:24 Gazdaság

  A debreceni agrárcentrumban megnyílt szombaton a XXII. Farmer Expo; Kelet-Magyarország legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari szakkiállításán 300 kiállító 17 ezer négyzetméteren mutatja be termékeit és szolgáltatásait.

 • Nyerjen FarmGép permetezőt az Agroinformmal!

  2013. augusztus 17., szombat 06:08 Gazdaság

  Iratkozzon fel az új, szakmai hírleveleinkre és nyerjen FarmGép permetezőt! Megmutatjuk, hogyan tud legegyszerűbben regisztrálni!

 • V. Németh Zsolt: a közvetlen értékesítés külön ágazattá válhat

  2013. augusztus 16., péntek 20:24 Gazdaság

  A helyi élelmiszerben és a rövid ellátási láncban nagy tartalék van, ezt jelzi az is, hogy Európában a közvetlen értékesítés már nem csupán piaci rés, hanem külön ágazattá kezd válni - mondta V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár pénteken Balatonkenesén az MTI-nek.

 • Indul a paprikát népszerűsítő kampány: a fogyasztás növelése a cél

  2013. augusztus 16., péntek 19:29 Kertészet és szőlészet

  „A magyar konyha elképzelhetetlen magyar paprika nélkül”, a most kezdődő, a magyar paprikát népszerűsítő kampány célja a fogyasztás növelése - jelentette ki Fazekas Sándor pénteken Budaörsön, egy bevásárlóközpontban.

 • Kertészeti géptámogatás - 12 milliárd forint egy nap alatt

  2013. augusztus 16., péntek 18:44 Gazdaság

  Egy nappal a kertészeti géptámogatási jogcím megnyitása után a rendelkezésre álló keret 50 százalékára, azaz 12 milliárd forintra nyújtottak be kérelmet a gazdálkodók a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) - közölte a hivatal pénteken az MTI-vel.

 • Háromszáz millió forintból épült piaccsarnokot avattak Abonyban

  2013. augusztus 16., péntek 18:39 Gazdaság

  Európai uniós támogatással, több mint 300 millió forintból épült piaccsarnokot és fedett piacteret avattak pénteken Abonyban. A Pest megyei városban elkészült beruházás átadásán a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára örömteli ténynek nevezte, hogy a nemzeti gondolkodás és a becsületes munka eredményeként...

 • Az eddigi legalacsonyabbnál is kisebb vízállásra számítanak a Zagyván

  2013. augusztus 16., péntek 17:46 Gazdaság

  A hosszan tartó meleg és a csapadékhiány miatt a Zagyván várhatóan megdől a vízállás negatív rekordja. A vízhozam csökkenése miatt máris több intézkedést kellett megtenni a folyó élővilágának védelméért - közölte a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) műszaki igazgató-helyettese pénteken az MTI-vel.

 • II. Hajdúsági Expo - Végre elkezdődött! (+Képek!)

  2013. augusztus 16., péntek 14:15 Gazdaság

  Dübörögnek a motorok, gyülekeznek a versenytraktorok és egyre több a látogató Hajdúböszörményben! Idén második alkalommal nyitotta meg kapuit a Hajdúsági Expo rendezvénysorozat!

 • Ötven tonna jelöletlen dinnyét találtak az ellenőrök Balkányban

  2013. augusztus 16., péntek 13:36 Kertészet és szőlészet

  Több mint 50 tonna jelöletlen görögdinnyét vontak ki a forgalomból az ellenőrök egy görögdinnye-felvásárló telepen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balkányban - tájékoztatta Budai Gyula pénteken az MTI-t.

 • Hét orvhalászt fogtak el a tiszakerecsenyi holtágánál

  2013. augusztus 16., péntek 13:18 Gazdaság

  Hét orvhalászt fogtak el a rendőrök a tiszakerecsenyi holtágánál - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

 • Édesebbek, de „lisztesebbek” az almák a Föld melegedése miatt

  2013. augusztus 16., péntek 13:05 Gazdaság

  A Föld felmelegedésének következtében megváltozik az almák íze és szerkezete: egy japán tanulmány szerint bár érezhetően édesebbek, állaguk „lisztesebbé” is válik.

 • Pápai Hús - Az MFB-től vár megoldást az önkormányzat

  2013. augusztus 16., péntek 08:22 Gazdaság

  A Magyar Fejlesztési Bankhoz (MFB) fordulna Pápa város önkormányzata, hogy az mondjon le a Pápai Hús 1913 Kft. egyes vagyonelemei esetében a jelzálogjogáról - ismerteti a pénteki Világgazdaság.

 • Megmenthetők a Hajdú-Bét selejtezésre szánt dokumentumai

  2013. augusztus 16., péntek 06:56 Gazdaság

  Állami, illetve hatósági beavatkozás szükséges a 2003-ban csődbe ment Hajdú-Bét Rt. iratai selejtezésének megakadályozásához - írja a pénteki Magyar Nemzet.

 • Százkét új munkahely létesül Bélapátfalván

  2013. augusztus 15., csütörtök 20:40 Gazdaság

  Százkét új munkahelyet létesít a budapesti Fuvar Logisztik Kft. a bélapátfalvai ipari parkban épülő brikettáló üzemében, az erről szóló megállapodást Horváth László Heves megyei kormánymegbízott, a térség országgyűlési képviselője jelenlétében csütörtökön írta alá Bélapátfalván Fazekas G. Albert, a cég ügyvezetője.

 • A szárazság miatt kevesebb vizet kap a Hármas-Körös a Tiszából

  2013. augusztus 15., csütörtök 20:25 Gazdaság

  Az Országos Műszaki Irányító Törzs engedélyével, a Tisza-Körös-völgyi Együttműködő Vízgazdálkodási Rendszer (Tikevir) keretében az előírt, másodpercenkénti 16 köbméter helyett csupán 11 köbméter víz áramlik a Tiszából a Nagykunsági-főcsatorna keleti ágán keresztül a Hármas-Körösbe - közölte Horváth Béla, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi...

 • Kunszentmiklósra érkezik vidékfejlesztési program roadshow-ja

  2013. augusztus 15., csütörtök 20:05 Gazdaság

  A Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Programot bemutató országos roadshow Nagykanizsa és Szekszárd után Kunszentmiklóson folytatódik augusztus 24-én – tájékoztatták a szervezők csütörtökön az MTI-t.

 • Konténeres vízkezelő rendszert fejlesztett ki a nagykanizsai Hidrofilt Kft.

  2013. augusztus 15., csütörtök 19:43 Gazdaság

  Konténerbe telepített, ipari üzemek, intézmények vagy kisebb települések ellátására alkalmas mobil víztisztító egységet fejlesztettek ki uniós támogatással a nagykanizsai Hidrofilt Kft.-nél.

 • A mezőgazdasági árak alakulása Magyarországon, 2013. I. félév

  2013. augusztus 15., csütörtök 18:55 Gazdaság

  A mezőgazdasági termelői árak alakulása Magyarországon; Növényi és kertészeti termékek; élő állat és állati termékek; összesen; mezőgazdasági ráfordítások; agrárolló

 • Magyarok kenyere - Mintegy 100 tonna búza gyűlt össze

  2013. augusztus 15., csütörtök 15:11 Gazdaság

  Mintegy száz tonna búza gyűlt össze idén a Magyarok kenyere jótékonysági akció keretében - tudta meg a gabona őrlését végző szigetvári malom munkatársaitól az MTI csütörtökön.

 • Méhészetet és erdőt fenyegetett a tarlótűz Drégelypalánknál

  2013. augusztus 15., csütörtök 14:11 Állattenyésztés

  Négy hektár gabonatarló és öt hektár száraz fű égett le Drégelypalánk közelében, mire a lángokat kora délutánra megfékezték – közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csütörtökön az MTI-vel.

 • Tanyafejlesztésre 5 milliárd forint támogatást igényeltek

  2013. augusztus 15., csütörtök 14:02 Támogatások - pályázatok

  A Tanyafejlesztési Programra több mint 1000 pályázat érkezett be, a támogatási igény összesen mintegy 5 milliárd forintot tett ki - mondta Budai Gyula csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

 • Háromszáz adag hungarikum birkapörkölt a szürkemarha fesztiválon Badacsonyban

  2013. augusztus 15., csütörtök 13:38 Gazdaság

  Háromszáz adagot készítenek el a nemrégiben hungaricummá vált karcagi birkapörköltből a jubileumi, 10. Badacsonyi Szürkebarát és a Magyar Szürkemarha Ünnepen pénteken; a fesztivál vasárnapig tart gasztronómiai és szórakozató programokkal.

 • Gyapottok-bagolylepke, a paradicsom- és paprikakultúrák veszedelmes ellensége

  2013. augusztus 15., csütörtök 13:12 Gazdaság

  A paradicsom- és paprikakultúrák veszedelmes ellensége a gyapottok-bagolylepke. A minden évben tömegesen bevándorló lepkék éjszaka rakják le petéiket a paprika vagy paradicsom bogyóira, amikből a kikelő hernyók azonnal berágják magukat a termésbe. A 3,5-4 cm fesztávolságú lepkék elülső szárnyának alapszíne világos-okkerbarna. A jól repülő...

 • Kisvállalkozások regionális expója Nagydoboson

  2013. augusztus 15., csütörtök 11:58 Gazdaság

  Hagyományteremtő céllal regionális kisvállalkozói expót rendeznek augusztus 20-án Nagydoboson - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

 • Búsi Lajos: 70 milliárd forint Leader-fejlesztésekre

  2013. augusztus 15., csütörtök 11:44 Gazdaság

  A Leader-program keretében a jelenlegi európai uniós költségvetési időszakban 70 milliárd forint áll rendelkezésre, amire önkormányzatok, helyi civil és nonprofit szervezetek pályázhatnak - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) helyettes államtitkára csütörtökön Hajdúböszörményben.

Az AGROmashEXPO hírei

Növényvédő szer kereső

Terményárak

EU-28: szójabab - import 2018. július-december: 5,2 millió tonna az Amerikai Egyesült Államokból (+112% vs 2017. július-december); 2018 második félévében az összes import szójabab 75%-a érkezett az USA-ból, és csupán 19%-a származott Brazíliából (All About Feed, 2019-01-11)

Brazília: kukorica - termelés 2018/2019 előrejelzés: 91,2 millió tonna (+13% vs 2017/2018); előző havi előrejelzés: 91,1 millió tonna (CONAB, 2019-01-10)

Brazília: szójabab - termelés 2019 előrejelzés: 118,8 millió tonna (±0% vs 2018); előző havi előrejelzés: 120,1 millió tonna (CONAB, 2019-01-10)

Malajzia: pálmaolaj - zárókészlet 2018. december 3,2 millió tonna (+7% vs 2017. december); mindenkori rekord (Bernama, 2019-01-10)

Argentína: búza - export 2018. december: 2,7 millió tonna (+88% vs 2017. december); három évtizedes rekord (Bolsa de Comercio de Rosario, 2019-01-08)

[bezárás x]