Hírek - Mezőgazdasági hírek, szakcikkek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Letárcsáztuk az árakat - AMAZONE rövidtárcsa akció!

  2013. május 09., csütörtök 06:51 Gépészet

  Végezze a nyári tarlóhántást Amazone rövidtárcsával! Előszezoni akcióban most kedvezményes áron juthat Amazone Catros és Catros+ rövidtárcsához! Az eszköz ideális tarlóhántáshoz- és ápoláshoz, őszi illetve tavaszi magágykészítéshez egyaránt.

 • Invest Piknik - munka közben a Pöttinger gépek és a CASE IH traktorok

  2013. május 08., szerda 20:31 Gépészet

  Az Invest Pikniken valódi mezőgazdászoknak készített csemegéket kínáltak a szervezők: CASE IH traktorokat, Pöttinger munkagépeket láthattak munkavégzés közben az érdeklődők. Képes beszámolónkban megmutatjuk, hogyan ment a "Nagy Kaszálás" az Invest gépeivel.

 • Traktormajális Bokoron - Megszólal a Traktorrádió

  2013. május 08., szerda 19:10 Gazdaság

  Veterán Traktormajálist rendeznek szombaton a Nógrád megyei Bokor községben: a régi magyar traktorokat, Dutrákat és Hofherreket felvonultató rendezvényen idén első alkalommal a Traktorrádió közvetíti az eseményeket.

 • Fazekas: legyen újra háztáji gazdálkodás! (+Video)

  2013. május 08., szerda 19:02 Gazdaság

  A háztáji gazdálkodás újraindításáról beszélt a vidékfejlesztési miniszter szerdán Budapesten, miután a szaktárca vezetése egyeztetett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) ügyvezető elnökségével.

 • Külcsín vagy belbecs?

  2013. május 08., szerda 16:52 Gazdaság

  Sokat vitatott téma, mi a fontosabb: a vonzó külső vagy a megbízható tartalom? Véleményünk szerint az ideális kombináció az, ha az értékes tartalom szép csomagolást kap. A tökéletes pedig az, ha ezt a szépen becsomagolt, értékes tartalmat sűrűn be is mutatjuk, hogy észrevegyék azok, akiket szeretnénk vele megszólítani.

 • Új szolgáltatás szőlőtermesztőknek

  2013. május 08., szerda 15:44 Kertészet és szőlészet

  www.szoloelorejelzes.hu: Tizenhét borvidék meteorológiai állomásainak adatai egy helyen - szakmai tanácsokkal, videókkal.

 • Új szakmai oldal az almatermesztőknek

  2013. május 08., szerda 15:42 Kertészet és szőlészet

  www.almavedelem.hu: termékek, technológiák, szaktanácsok, termelői vélemények Kedvezményes csomagajánlatok, hírek és videók.

 • Hogyan segíthetünk belvizes tábláinkon, stresszes növényeinken?

  2013. május 08., szerda 15:37 Szántóföld

  Az elmúlt időszakban a művelhető területeink igen nagy része sokáig víz alatt állt, víznyomott volt, vagy legalábbis a talaj felső rétege huzamosan volt nedvességtől telített. A sok csapadék hatására a korábban kiszórt műtrágya mélyebbre mosódott, a betömörödött földben pang a talajélet. Az ilyen táblákon az elszenvedett kár halmozott,...

 • A vidéket képviseli az MNVH új elnöke

  2013. május 08., szerda 15:19 Gazdaság

  Fontos, hogy a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) elnökének életútja a vidékhez kötődjön – jelentette ki V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár az MNVH Tanácsának alsóörsi ülése előtt tartott sajtótájékoztatón, melyen bemutatkozott a szervezet új vezetője, Medgyassszay László.

 • Támogatást igényelhetnek a tejtermelők!

  2013. május 08., szerda 12:09 Támogatások - pályázatok

  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívja a tejtermelők figyelmét, hogy akik legalább egy hektár, egységes területalapú támogatásban részesülő termőfölddel rendelkeznek, nyilvántartott, igazolt tejtermelést folytatnak, és gazdaságilag sérülékeny vagy környezeti szempontból érzékeny területen folytatják tevékenységüket, igénybe vehetik az...

 • OTP: ezer milliárdos beruházási igény az állattenyésztésben

  2013. május 08., szerda 11:56 Állattenyésztés

  A következő hét évben mintegy ezer milliárd forint beruházásra lenne szükség az állattenyésztésben ahhoz, hogy európai színvonalra lehessen emelni a magyar sertés-, baromfi- és szarvasmarha-tenyésztést, valamint a tejágazatot.

 • Amalgerol – talajaink jövőjéért

  2013. május 08., szerda 11:34 Szántóföld

  Növénytermesztésünk legfőbb termelőeszköze a talaj. Minősége, állapota nagymértékben meghatározza a terméspotenciált. A napjainkra igen jellemző szélsőséges időjárás miatt azonban olykor az aszály, más esetben a belvíz okoz nehézséget a földeken.

 • Magyar Nemzet - Már 16 eljárás indult termőföld jogosulatlan megszerzése miatt

  2013. május 08., szerda 09:30 Gazdaság

  A nyomozó hatóságok a termőföld jogellenes megszerzésének gyanújával 16 büntetőeljárás keretében jártak el, jellemzően a Vidékfejlesztési Minisztérium bejelentései alapján 2012 január 1. és 2013 április 30. között - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya a Magyar Nemzettel.

 • Gyapjaslepke-kártételre számít Tamási környékén a helyi erdészet

  2013. május 08., szerda 08:46 Kertészet és szőlészet

  A fák leveleit letaroló gyapjaslepke újabb jelentős kártétele várható a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.-hez tartozó, Tamási környéki erdőkben - közölte a cég.

 • Szántóföldi öntözőrendszerek bemutatása (OCMIS csévélődobos öntözőgépek és SCOVA szivattyús aggregátok)

  2013. május 08., szerda 08:27 Gépészet

  Még jó ideig emlékezni fogunk a tavaly nyári tikkasztó hőségre, illetve az azzal járó aszályra. A szélsőséges körülmények között csak az öntözött növényi kultúrák tudták a nyereséges termésátlagokat, illetve értékesíthető minőséget biztosítani. Egyes jóslatok szerint az idén is hasonlókra számíthatunk. Így jobb a problémára idejében...

 • Génbankjaink gyarapítása nemzeti önállóságunk biztosítéka

  2013. május 07., kedd 22:13 Gazdaság

  A biológiai alapok védelme; a törzs- és fajtagyűjtemények, valamint a génbankok gyarapítása nemzeti függetlenségünk, önállóságunk biztosítékai - mondta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár a Ceglédi Gyümölcskutató Intézet története 1846-2012 című könyve bemutatóján, Cegléden.

 • Hajdú-Bét - Czerván György: hamarosan anyagi támogatást kaphatnak a károsultak (+Video)

  2013. május 07., kedd 21:59 Gazdaság

  Hamarosan anyagi támogatást kaphatnak a Hajdú-Bét Rt. és leányvállalata, a Novafarm Rt. károsultjai - közölte Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

 • Tíz százalékkal nagyobb területen termesztenek dinnyét 2013-ban

  2013. május 07., kedd 21:42 Kertészet és szőlészet

  Befejeződött a dinnye ültetése és vetése országszerte, 2013-ban a termelők tíz százalékkal nagyobb területen termelnek dinnyét, mint tavaly - tájékoztatta Simonka György, a magyar zöldség-gyümölcstermékek népszerűsítésével megbízott miniszteri biztos, a dél-békési térség fideszes országgyűlési képviselője az MTI-t kedden.

 • A Sato-Gép Kft. homlokrakodói az Alföldön is bemutatkoztak (+ Videó)

  2013. május 07., kedd 20:30 Gépészet

  Talajművelő gépekkel és a Stoll homlokrakodókkal mutatkozott be a Sato-Gép Kft. Hódmezővásárhelyen. A dunántúli cég számára fontos esemény volt az alföldi rendezvény, sok gazdálkodó ismerkedett a társaság prémium kategóriás munkagépeivel. Az Agroinform is ellátogatott a standra, amiről videó-összeállítást is készítettünk!

 • A C-Mobil Kereskedés kínálata: Kishaszonjárművek gazdálkodóknak (+ Videó)

  2013. május 07., kedd 19:46 Gépészet

  A C-Mobil Kereskedés három márka kishaszonjárműveit hozta el Hódmezővásárhelyre. Isuzu, Peugeot és Opel autókat láthattak az érdeklődők - sőt, a gazdálkodók tesztvezetéssel is próbára tehették a gépeket. Hogy miért volt érdemes ellátogatni a C-Mobil standjára, azt Videó- összeállításunkkal is megmutatjuk!

 • Claas Liner rendsodrók: Hatékony betakarítás, az utolsó szálig! (+ Videó)

  2013. május 07., kedd 19:24 Gépészet

  Az Axiál Kft. ismét a legkorszerűbb technológiát hozta el a szálastakarmány-betakarítás eszközeivel. A Claas Liner gépcsalád - a márkához hűen- egyedülálló megoldást kínál a gazdálkodóknak. Videó-tudósítással színesítve mutatjuk be, hogy miben más a Liner rendsodró!

 • Az RMH önjáró etetőkocsik bemutatkoznak: Tejhozamnövekedés és kényelem a gazdának! (+ Videó)

  2013. május 07., kedd 18:15 Gépészet

  Miért éri meg az RMH önjáró etetőkocsik használata mellett dönteni? Az Axiál Kft. egy vezető márka mellett tette le a voksát, amely nem csupán tejhozam-növekedést produkál, de a kezelőnek nyújtott kényelmével is kiemelkedik kategóriájának gépei közül. Figyelem, az RMH etetőkocsi előnyeit most videó-összeállításban is megmutatjuk!

 • GfK: jó év volt a tavalyi a szörppiacon

  2013. május 07., kedd 15:35 Kertészet és szőlészet

  Az alkoholmentes hideg üdítőitalok szegmensének tavalyi nyertese - az ásványvíz mellett - a kedvező áron elérhető szörp volt: a szénsavas üdítőitalokkal, jeges teákkal és gyümölcslevekkel szemben ez volt az egyetlen olyan kategória, amelyből többet vásároltak az emberek 2012-ben mint egy évvel korábban - derül ki a GfK Hungária Piackutató...

 • A kukorica 90 százalékát elvetették Zala megyében

  2013. május 07., kedd 13:39 Szántóföld

  Napokon belül befejeződhet a tavaszi növények vetése Zala megyében, a kukorica 90 százaléka is földbe került már - mondta Fentős János, a Zala Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának osztályvezetője kedden az MTI-nek.

 • Már csak egy hétig adható be szankciók nélkül az Egységes kérelem

  2013. május 07., kedd 13:33 Támogatások - pályázatok

  Sokan a kedvező időjárás miatt elfoglaltak az aktuális mezőgazdasági munkákkal, azonban fontos odafigyelni arra is, hogy határidőn belül megtörténjen az egységes kérelmek beadása.

 • Az idén is 600 ezer hektár körül alakulhat a napraforgó vetésterülete Magyarországon

  2013. május 07., kedd 13:15 Szántóföld

  2012-ben a napraforgó tervezett vetésterülete 611 ezer hektár volt, ténylegesen viszont nagyobb területen, 617 ezer hektáron vetették el a növényt Magyarországon.

 • V. Németh Zsolt: 30 milliárd forint a Leader programra

  2013. május 07., kedd 13:08 Gazdaság

  Újabb, mintegy 30 milliárd forint áll rendelkezésre a Leader program, azaz a közösségvezérelt helyi fejlesztések támogatására - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • A hónap végéig lehet bevallani az élelmiszerlánc-felügyeleti díjakat

  2013. május 07., kedd 12:20 Gazdaság

  Április közepétől elérhető a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztosági Hivatal (NÉBIH) honlapján a 2013. évi élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallási felülete. Az élelmiszerlánc valamennyi szereplőjét érintő kötelezettségnek 2013. május 31-ig kell eleget tenni.

 • RAPOOL hibridrepcék – tökéletesség a részletekben is

  2013. május 07., kedd 09:51 Szántóföld

  A RAPOOL tovább tökéletesítette a hibridrepce nemesítését: Szigorúbb szelekció. Szigorúbb nemesítési szabályok. Merészebb célok. Kérlelhetetlen következetesség.

 • Módosította a parlament a hegyközségi törvényt

  2013. május 07., kedd 08:13 Gazdaság

  Módosította az Országgyűlés hétfőn a hegyközségekről szóló törvényt, mert az előterjesztők szerint az idén január 1-jén hatályba lépett jogszabály több olyan rendelkezést is tartalmazott, amely nehezíti az egyértelmű jogértelmezést.

Növényvédő szer kereső

Terményárak

Argentína: búza - termelés 2019 előrejelzés: 20,1 millió tonna (+9% vs 2018); mindenkori rekord (Argentín mezőgazdasági minisztérium , 2018-11-08)

Argentína: kukorica - termelés 2019 előrejelzés: 49,7 millió tonna (+55% vs 2018) (Argentín mezőgazdasági minisztérium, 2018-11-08)

Argentína: szójabab - termelés 2019 előrejelzés: 54,2 millió tonna (+44% vs 2018) (Argentín mezőgazdasági minisztérium, 2018-11-08)

Brazília: kukorica - termelés 2019 előrejelzés: 90,0-91,0 millió tonna (2018: 80,8 millió tonna) (CONAB, 2018-11-08)

Brazília: szójabab - termelés 2019 előrejelzés: 116,8-119,3 millió tonna (2018: 119,3 millió tonna) (CONAB, 2018-11-08)

[bezárás x]