Hírek - Mezőgazdasági hírek, szakcikkek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Madosz: közepesnél jobb dohánytermés várható az idén

  2013. augusztus 12., hétfő 18:25 Gazdaság

  A korábbi évekhez hasonló minőségű, jó közepes dohánytermés várható az idén - közölte a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetségének (Madosz) elnöke hétfőn az MTI-vel.

 • Avartűz miatt nem közlekednek a vonatok Gyál és Ócsa között

  2013. augusztus 12., hétfő 15:32 Gazdaság

  Szünetel a vasúti közlekedés a Budapest-Lajosmizse-Kecskemét vasútvonal Ócsa és Gyál közötti szakaszán hétfő délután - közölte a Mávinform az MTI-vel.

 • Aljnövényzet ég Nagyhegyes közelében

  2013. augusztus 12., hétfő 15:19 Gazdaság

  Egy erdős területen az aljnövényzet, a szomszédos szántón pedig avar kapott lángra hétfőn a Hajdú-Bihar megyei Nagyhegyes és Nádudvar között - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-t.

 • Csökken az üzemanyagok ára

  2013. augusztus 12., hétfő 15:10 Gazdaság

  Csökkenti bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és 2 forinttal a dízel literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásból hétfőn az MTI.

 • Északnyugaton, északon zápor, néhol zivatar is kialakulhat

  2013. augusztus 12., hétfő 14:58 Időjárás

  Milyen idő várható? Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

 • Gólyák a nagykanizsai csónakázó tónál

  2013. augusztus 12., hétfő 14:40 Gazdaság

  Gólyák élelmet keresnek a nagykanizsai csónakázó tónál augusztus 12-én.

 • Csávázószer nélküli vetőmagokat akarnak a méhészek

  2013. augusztus 12., hétfő 13:51 Állattenyésztés

  A hamarosan kezdődő repce vetési időszakhoz közeledve a méhészek csávázószermentes vetőmagokat szeretnének a gazdáknak, akik emiatt kisebb terméstől tartanak. „Meg kell tanulni egymás mellett élni” - mondja a méhész szövetség elnöke.

 • Lezárult a Dél-dunántúli régió idei legnagyobb értékű mellékút-felújítása

  2013. augusztus 12., hétfő 13:40 Gazdaság

  A Dél-dunántúli régió legnagyobb értékű mellékút-felújítása fejeződött be a Somogy megyei Kaposfő-Lábod összekötő út 15,2 kilométeres szakaszának átadásával - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel hétfőn.

 • Nyilvános hattyúgyűrűzés a Balatonon

  2013. augusztus 12., hétfő 13:20 Gazdaság

  A közönség bevonásával rendez ismét hattyúgyűrűzési programot a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a Balatonnál tizenegy helyszínen augusztus 15-én és 16-án.

 • Továbbra is kell az export bárány

  2013. augusztus 12., hétfő 11:44 Állattenyésztés

  Az AKI vágási statisztikája szerint 2013 első öt hónapjában élősúlyban kifejezve nem változott jelentősen a juhok vágása 2012 azonos időszakához viszonyítva. Itthon a könnyű bárány ára követte az uniós trendet, 2013 első hét hónapjában kevesebb mint 1%-al csökkent az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

 • Nőtt a hazai szarvasmarha-állomány

  2013. augusztus 12., hétfő 10:40 Állattenyésztés

  Az állattenyésztés fejlesztésével kapcsolatos kormányzati elképzelésekről, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara terveiről és a szarvasmarha-tenyésztésben megjelenő aflatoxin veszélyről is értekeztek Bonyhádon.

 • Kilencszáz szénabála ég Kaposszekcsőn

  2013. augusztus 11., 13:25 Gazdaság

  Kilencszáz szénabála gyulladt ki egy kaposszekcsői szarvasmarha-tenyésztő telepen vasárnap délelőtt - közölte a Tolna megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-vel.

 • Újabb H7N9-es megbetegedés Kínában

  2013. augusztus 11., 09:11 Gazdaság

  Újabb H7N9-es madárinfluenza megbetegedést regisztráltak Kína Kuangtung tartományában, ahol ez az első ilyen eset - közölték vasárnap az egészségügyi hatóságok.

 • Magyar-román kereskedelmi központ épült Csengersimánál

  2013. augusztus 11., 09:01 Gazdaság

  Magyar-román zöldség-gyümölcs kereskedelmi központ épült Csengersimánál; a határ menti mezőgazdasági termelőknek értékesítési lehetőséget teremtő létesítményt augusztus végén nyitják meg - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település közös önkormányzati hivatalának kirendeltség-vezetője az MTI-vel.

 • Debrecen az AXIÁL telephely-fejlesztési program legújabb helyszíne

  2013. augusztus 10., szombat 17:49 Gazdaság

  Újabb telephely építése kezdődött meg a kelet-magyarországi városban. A tervek szerint 2014 márciusától Debrecenben is megújult és korszerű szervizinfrastruktúrával valamint alkatrészellátással várja partnereit az Axiál Kft.

 • Syngenta Szőlő Növényvédelmi Nap - Egri Borvidék (+Videó!)

  2013. augusztus 10., szombat 09:52 Kertészet és szőlészet

  A Syngenta Kft. szőlő növényvédelmi szakmai napot tartott az Egri Borvidéken. A Dula pincészet termőterületén tartott szabadföldi bemutató után a Thummerer pincében, a kórokozói fenyegetettségekről hallhattak előadásokat a résztvevők.

 • Nébih: kezelhető az aflatoxin-probléma

  2013. augusztus 10., szombat 09:00 Gazdaság

  Kezelhető problémának nevezte az aflatoxin-szennyezettséget a Nemzeti élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság igazgatója pénteken Bonyhádon, a XVII. országos agrárfórumon.

 • Romániában több mint hétmillió tonna búza és rozs termett

  2013. augusztus 10., szombat 08:40 Szántóföld

  Több mint hétmillió tonna búza és rozs termett az idén Romániában, ez az elmúlt nyolc év legjobb termése – jelentette ki Daniel Constantin román mezőgazdasági miniszter pénteken.

 • Feldman Zsolt: nőtt a hazai szarvasmarha-állomány

  2013. augusztus 10., szombat 08:31 Állattenyésztés

  Nőtt a magyar szarvasmarha-állomány 2010 és 2013 között, a bővülés mögött a belső piac visszaszerzése és az ágazatot érintő támogatási rendszer áll - közölte az agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár pénteken Bonyhádon, a XVII. országos agrárfórumon.

 • Czerván: a kormány elé kerül a zöldség-gyümölcs ágazati stratégia

  2013. augusztus 09., péntek 21:41 Kertészet és szőlészet

  Hamarosan a kormány elé kerül a zöldség-gyümölcs ágazati stratégia, amelynek célja, hogy egymillió tonnával emelkedjen az ágazat éves kibocsátása – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára pénteken a Baranya megyei Szentlőrincen.

 • A BIOSILD a Sumi Agro kalászos csávázószere

  2013. augusztus 09., péntek 12:44 Szántóföld

  A Sumi Agro BIOSILD csávázószer neve évek óta a megbízhatóság, a gazdaságosság védjegyévé vált. Ez nem véletlen! Termékfejlesztésünk mindig fókuszált a csávázószerekre; a piaci igények folyamatos változásai között is minden esetben meg tudtunk újulni. Így lett a Biosild TOP egy kis dózisban alkalmazandó, kiváló fedőképességekkel...

 • Traktoros tiltakozások Horvátországban

  2013. augusztus 09., péntek 12:38 Gazdaélet

  Útlezárásokkal tiltakozik a horvát gazdák egy része az elmaradt támogatások kifizetését sürgetve.

 • TRAVIATA hibrid repce - Csúcshozam, stabil lábakon

  2013. augusztus 09., péntek 10:29 Szántóföld

  A gyorsan növekvő, nagyon jó fajsúllyal betakarítható Traviata nem véletlenül vált a repcetermesztők egyik kedvenc hibridjévé. Most ők mondják el róla a véleményüket.

 • Az esőért szólítanak fel imára Beninben

  2013. augusztus 09., péntek 10:22 Időjárás

  Az esőzésekért szólította fel imára országa népét a benini kormány, amely szerint a kevés csapadék károkat okozhat a mezőgazdaságnak.

 • Leégett egy gabonasiló Igricinél

  2013. augusztus 09., péntek 10:00 Szántóföld

  Leégett egy takarmánytároló péntek reggel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Igrici külterületén, személyi sérülés nem történt – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője az MTI-vel.

 • Hőség - Nébih: a kereskedelmi forgalomban kapható zöldség és gyümölcs kockázatmentesen fogyasztható

  2013. augusztus 08., csütörtök 20:06 Gazdaság

  A technológiai előírásokat betartó termelőktől származó, kereskedelmi forgalomban kapható zöldségek és gyümölcsök kockázatmentesen fogyaszthatóak a hetek óta tartó kánikulában is - jelentette ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóságának igazgatóhelyettese csütörtökön az...

 • Nagy a kiállítói érdeklődés a debreceni Farmer Expo iránt

  2013. augusztus 08., csütörtök 19:58 Gazdaság

  Kelet-Magyarország legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari vására, a debreceni Farmer Expo iránt az idén megmutatkozó nagy érdeklődés azt jelzi, hogy pozitív folyamatok indultak el az agráriumban - jelentette ki Vaszkó László, a kiállítást rendező V-Trade Kiállítások Kft. ügyvezetője csütörtökön Debrecenben, sajtótájékoztatón.

 • Mezőgazdasági Startmunka program Hajdúböszörményben

  2013. augusztus 08., csütörtök 19:39 Gazdaság

  Sikeres a Startmunka mintaprogram mezőgazdasági növénytermesztési programeleme Hajdúböszörményben: az idén a tavalyinál tízzel többen, hetvenen termesztenek szántóföldi növényeket 34,3 hektáron - közölte Fórizs László (Fidesz), a város alpolgármestere csütörtökön, amikor a maguk termelte növényekkel jutalmazták a legeredményesebb...

 • Augusztus 20. - Ötven tonna búza érkezhet a magyarok kenyeréhez

  2013. augusztus 08., csütörtök 19:32 Gazdaság

  A tavalyi mennyiség több mint kétszerese, mintegy ötven tonna búza érkezhet Baranyába a magyarok kenyere jótékonysági akció keretében - mondta el a kezdeményezés ötletgazdája egy pécsi sajtótájékoztatón csütörtökön.

 • Újabb 100 ezer hektár állami földterületet hirdetnek meg

  2013. augusztus 08., csütörtök 15:25 Gazdaság

  Újabb 100 ezer hektár állami föld kerül családi gazdaságokhoz haszonbérbe. A tíz nemzeti park vagyonkezelésében lévő terület pályázati előkészítését augusztusban indítják el – közölte Bitay Márton, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) állami földprogramért felelős államtitkára az ócsai tájvédelmi körzetben tartott csütörtöki...

Az AGROmashEXPO hírei

Növényvédő szer kereső

Terményárak

Ausztrália: búza - export 2018. július-december: 4,47 millió tonna (-40% vs 2017 azonos időszaka) (Grain Central, 2019-02-15)

EU-28: szójadara - termelés 2018/2019 előrejelzés: 12,6 millió tonna (+4% vs 2017/2018) (Oil World, 2019-02-15)

EU-28: szójabab - import 2018/2019 előrejelzés: 15,6 millió tonna (-1% vs 2017/2018) (Oil World, 2019-02-15)

Kazahsztán: búza - export 2018. szeptember-november: 1,53 millió tonna (+27% vs 2017 azonos időszaka) (UkrAgroConsult, 2019-02-15)

Kína: szójabab - import 2018/2019 előrejelzés: 87,5 millió tonna (-7% vs 2017/2018) (Oil World, 2019-02-15)

[bezárás x]