Hírek - Mezőgazdasági hírek, szakcikkek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Műtrágya kedvező áron, nagy választékban

  2012. szeptember 17., hétfő 14:41 Gazdaság

  Cégünk szántóföldi műtrágyák kiskereskedelmével foglalkozik. Célunk, hogy minden mezőgazdasági termelőhöz, az igényeinek leginkább megfelelő műtrágyát juttassuk el, a legkedvezőbb áron.

 • 2013 szeptemberében újra lesz OMÉK

  2012. szeptember 17., hétfő 09:32 Gazdaság

  2013. szeptember 18-án ismét megnyitja kapuit az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, a 76. OMÉK, Budapesten, a Hungexpo vásárközpontban. Az ország legnagyobb és leglátogatottabb élelmiszeripari és mezőgazdasági seregszemléje a 2011-ben megrendezett 75. jubileumi OMÉK minden várakozást felülmúló sikerét követően,...

 • Új váltómű-vizsgáló termet avattak fel a Landininél

  2012. szeptember 14., péntek 22:07 Gépészet

  A váltóművek, mint erőátviteli egységek rendkívül fontos szerepet töltenek be egy gépnél. Segítségükkel juttatjuk el a traktor motorjától a kerekekhez a haladáshoz, vonóerő-kifejtéshez szükséges nyomatékot. A Landini – ismerve ennek fontosságát – a fellépő hibák számának csökkentése és a gazdaságosabb üzemeltetés elérésének...

 • VM: egyszerűbbé válik az öntözésfejlesztés

  2012. szeptember 14., péntek 16:51 Gazdaság

  A kormány jóváhagyta az öntözés fejlesztéséhez szükséges jogszabály-módosításokat, így egyszerűbben és gyorsabban lehet megteremteni az öntözés feltételeit a mezőgazdaságban - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium pénteken az MTI-vel.

 • Bábolnai Gazdanapok kedvenc gépeinkkel: kistraktoroktól a molosszusokig (+Képek)

  2012. szeptember 13., csütörtök 16:08 Gépészet

  A Nemzetközi Bábolnai Gazdanapok gépkínálatát hatalmas választékban tekinthették meg a látogatók. Az újdonságokat a kerti gépektől a traktor- molosszusokig most helyszíni jelentésből ismerhetik meg olvasóink!

 • Sokéves átlagon az idei napraforgótermés

  2012. szeptember 13., csütörtök 14:04 Kertészet és szőlészet

  A szántóföldi növények 2012. évi hozamait az előző évi hasznos téli csapadék hiánya, valamint az ezévi vegetációs periódus rendkívül száraz időjárása együttesen alakította negatív irányba. Ez a csapadékhiány azonban kevésbé érintette napraforgó-termelés gazdaságosságát, amely elsősorban növényfaji sajátosságokkal, valamint az alkalmazott...

 • Megérkeztek az új Valtra N93 és N103 traktorok

  2012. szeptember 13., csütörtök 08:21 Gépészet

  Két új traktort és számos újdonságot mutatott be a Valtra szeptember elején Franciaországban az Innovagri Show keretében. Az eseményre az Agroinform is meghívást kapott a Valkon Kft. jóvoltából.

 • Vis maior bejelentéseket vár a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal

  2012. szeptember 12., szerda 17:26 Gazdaság

  A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) várja a 2012-es egységes kérelemhez kapcsolódóan benyújtható vis maior bejelentéseket, amelyeket a vis maior esemény bekövetkezésétől számított 15 napon belül, de legkésőbb a káreseménytől számított 6 hónapon belül kell benyújtani.

 • Nemzetközi fotópályázatot indít a Syngenta

  2012. szeptember 12., szerda 14:48 Gazdaság

  A korábban évente megrendezésre kerülő és most megújított verseny lehetőséget kínál arra, hogy hatásos képekkel világítsunk rá az aktuális globális kihívásokra. A versenyre profi és amatőr fotósok jelentkezését egyaránt várják világszerte. A pályázat győztesei összesen 65 ezer dollár értékben részesülnek díjazásban.

 • Három nap szakma, három nap szórakozás

  2012. szeptember 12., szerda 11:40 Gazdaság

  Immár hatodik alkalommal nyílik meg a Kaposvári Egyetem Pannon Lovasakadémiáján a Kaposvári Állattenyésztési Napok rendezvénye.

 • KSH: emelkedett a növényi termékek termelői ára

  2012. szeptember 12., szerda 10:01 Terménypiacok

  Júliusban a növényi termékek ára az év eleje óta tartó csökkenés után 5,3 százalékkal emelkedett, míg az élő állatok és állati termékek ára 9,3 százalékkal nőtt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közzétett adatai szerint. Összességében a mezőgazdasági termelői árak így 6,6 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához...

 • MASCHIO-GASPARDO forgóborona-vetőgép kombinációk 
az INTERAT-nál!

  2012. szeptember 12., szerda 09:58 Gépészet

  1 menetben dupla öröm! Magágy-előkészítés és vetés egy fázisban…* Amikor a, Minőségi pneumatikus és mechanikus GASPARDO gabonavetőgépek, és a MASCHIO forgóboronák egyszerre dolgoznak

 • Felborult a traktor, meghalt a vezetője

  2012. szeptember 11., kedd 22:49 Gazdaélet

  Meghalt egy 31 éves férfi, kiesett egy felborult traktorból kedden Szilaspogonyban – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

 • Huszárosabb megoldás, mint gondolná!

  2012. szeptember 11., kedd 15:21 Gazdaság

  PLEDGE - új megoldás az őszi kalászosokban a nagy széltippan ellen. Egyre erősödő, komoly probléma. Itt a megoldás!

 • A gyenge kukoricatermés is elég lehet a hazai igényekhez

  2012. szeptember 11., kedd 14:10 Szántóföld

  Az aszály ellenére a gyenge, 4 millió tonnára becsült kukoricatermés elegendő lehet az ország belső igényének kielégítésére - jelentette be Czerván György kedden Gödöllőn egy agrárfórumon.

 • Bemutatkozik az új Vogel-Noot ProfiDrill gabonavetőgép

  2012. szeptember 11., kedd 11:54 Gépészet

  A VOGEL-NOOT a Bábolnai Gazdanapok alkalmával mutatta be legújabb fejlesztését, a ProfiDrill névre keresztelt mechanikus gabonavetőgépét. Ezzel a típussal a pneumatikus MasterDrill gépcsalád egészült ki új taggal, amely új tag leginkább a kis és közepes gazdaságok részére ajánlható.

 • Az ország egyetlen lovas postása (Képek)

  2012. szeptember 11., kedd 09:59 Gazdaélet

  Az ország egyetlen lovas postása a Bács-Kiskun megyei község körüli kiterjedt tanyavilágban látja el kézbesítői feladatait.

 • Avant mini rakodó mezőgazdasági üzemeknek

  2012. szeptember 10., hétfő 18:02 Gépészet

  Az importőr Verbis Kft-vel együttműködve megkezdte az Axiál Kft. a finn Avant típusú univerzális mini rakodók forgalmazását, melyek hat különböző méret- és teljesítménykategóriában találhatók meg a gyártó kínálatában.

 • Hamarosan jön az új Case IH nagybálázó

  2012. szeptember 10., hétfő 17:48 Gépészet

  A Case IH bemutatja új LB szögletes nagybálázó termékcsaládját, amely nagyobb teljesítményt képvisel majd mint elődei. Az új Case IH LBxx4 sorozat bálázói 2013 tavaszától lesznek kaphatók.

 • Silókonferencia – forradalmi eredmény a tejtermelésben

  2012. szeptember 10., hétfő 17:07 Állattenyésztés

  A Limagrain és az Alltech szervezésében, a Kaposvári Egyetem egy jeles oktatójának részvételével Silókonferenciát tartottak 2012. augusztus 8-án, az Abacus hotelben, Herceghalomban.

 • A héten lejár a kárenyhítési hozzájárulás befizetési határideje

  2012. szeptember 10., hétfő 12:29 Gazdaság

  A kárenyhítési hozzájárulás befizetési határideje szeptember 15., eddig a 4,15 milliárd forint összegű befizetési kötelezettségnek mindössze 40 százaléka, azaz 1,7 milliárd forint érkezett be a kárenyhítési számlára - közölte a Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) hétfőn az MTI-vel.

 • Korai szüret Egerben - kevés, de kiváló a termés

  2012. szeptember 10., hétfő 08:53 Kertészet és szőlészet

  Kevés, de kiváló minőségű szőlő termett az idén az Egri borvidéken; a száraz-meleg időjárás miatt, a szokásos szeptember közepéhez képest, mintegy két héttel korábban kezdődött a szüret - tájékoztatta pénteken az MTI-t az Egri Hegyközségi Tanács hegybírája.

 • Csak gépekkel foglalkozik majd az IKR Zrt.

  2012. szeptember 09., 12:45 Gépészet

  Szeptember végén várhatóan lezárul a bábolnai IKR Zrt. szétválása - mondta el az MTI-nek Szaxon Attila, a társaság vezérigazgatója szombaton.

 • Szeptember 10-ig lehet jelezni a GMO-s kártérítési igényeket

  2012. szeptember 07., péntek 13:01 Gazdaság

  A Magyar Agrárkamara felhívja az érintettek figyelmét, hogy a szeptember 5-én hatályba lépett 96/2012. (IX. 4.) VM rendelet értelmében a Vidékfejlesztési Minisztérium kártérítést nyújt a géntechnológiával módosított szervezettel szennyezett szaporítóanyag felhasználása miatt kárt szenvedett termelők részére.

 • Áfa-hírek a magyar mezőgazdaságban

  2012. szeptember 06., csütörtök 16:46 Gazdaság

  A MOSZ és a sertéstartók is tiltakoznak a fordított áfa bevezetése ellen a sertéságazatban, miközben az áfa-csökkentésről egyeztettek a terméktanácsok a szaktárcákkal. Áfa-hírek a magyar mezőgazdaságban.

 • A fejlődés nagykövetei Bábolnán: mezőgazdasági input anyagok a Gazdanapokon

  2012. szeptember 06., csütörtök 07:43 Gazdaság

  Számtalan vetőmag, növényvédőszer és műtrágya közül válogathatnak a Bábolnai Gazdanapok látogatói a színes standok forgatagában. Prémium gyártók legújabb fejlesztéseit mutatjuk be!

 • Mégis bevezetné a fordított áfát a kormány a sertéságazatban

  2012. szeptember 05., szerda 14:30 Állattenyésztés

  Bár a Vidékfejlesztési Minisztérium augusztus közepén bejelentette, hogy a sertéstartók észrevételeit figyelembe véve nem kezdeményezi a fordított áfa bevezetését a sertéságazatban, a tárca szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kormány kedden tárgyalt ennek lehetőségéről a szakértői hatástanulmányok vizsgálata után, és az...

 • Massey Ferguson használt- és bemutatógép kiárusítás

  2012. szeptember 05., szerda 12:10 Gépészet

  Most itt a lehetőség, hogy Massey Ferguson traktort, kombájnt vagy bálázót vásároljon új áránál jelentősen kedvezményesebben.

 • Pótkocsit és krumplit lopott, majd felborult a tolvaj

  2012. szeptember 05., szerda 08:02 Gazdaélet

  Egy traktort, és a pótkocsin 13 tonna krumplit lopott egy férfi Németországban, ám útközben elpotyogtatta zsákmánya jó részét, a pótkocsi pedig felborult.

 • Megújuló energiák – biogáz, alga

  2012. szeptember 04., kedd 20:44 Környezetvédelem

  Németországban az E.ON számos olyan programot indított be, mellyel a biogáz természetes gáz vezetésére szolgáló gázvezetékbe való betáplálását támogatta. Az EnAlgae (Energetic Algae) új EU-projektekben Északnyugat-Európában az algára alapozott biomassza-termelés előmozdításában 19 partner vesz részt – 14 millió eurós támogatás...

Az AGROmashEXPO hírei

Növényvédő szer kereső

Terményárak

EU-28: szójabab - import 2018. július-december: 5,2 millió tonna az Amerikai Egyesült Államokból (+112% vs 2017. július-december); 2018 második félévében az összes import szójabab 75%-a érkezett az USA-ból, és csupán 19%-a származott Brazíliából (All About Feed, 2019-01-11)

Brazília: kukorica - termelés 2018/2019 előrejelzés: 91,2 millió tonna (+13% vs 2017/2018); előző havi előrejelzés: 91,1 millió tonna (CONAB, 2019-01-10)

Brazília: szójabab - termelés 2019 előrejelzés: 118,8 millió tonna (±0% vs 2018); előző havi előrejelzés: 120,1 millió tonna (CONAB, 2019-01-10)

Malajzia: pálmaolaj - zárókészlet 2018. december 3,2 millió tonna (+7% vs 2017. december); mindenkori rekord (Bernama, 2019-01-10)

Argentína: búza - export 2018. december: 2,7 millió tonna (+88% vs 2017. december); három évtizedes rekord (Bolsa de Comercio de Rosario, 2019-01-08)

[bezárás x]