Hírek - Mezőgazdasági hírek, szakcikkek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Párizsi SIMA 2011: A Deutz-Fahr Agrotron új „kicsinyei”

  2011. február 27., 09:23 Gépészet

  A Deutz-Fahr a párizsi SIMA 2011kiállításon mutatta be három új, 4-hengeres és fokozatmentes sebességváltóval felszerelt Agrotron traktorját.

 • Minőség, erő, kicsiben!

  2011. február 25., péntek 14:54 Gazdaság

  Az olasz BCS holding a PASQUALI, BCS és Ferrari traktorok gyártója 1943 óta foglalkozik mezőgazdasági gépek tervezésével és gyártásával. A PASQUALI traktorok fő jellemzői a rendkívül igényes kivitel, a kimagasló minőség, amely köszönhető a világszerte ismert LOMBARDINI és az amerikai licenc alapján gyártott VM motorok alkalmazásának is.

 • 2011 - ötödik évébe lép a siker

  2011. február 25., péntek 14:34 Szántóföld

  2007-ben amikor a Falcon gombaölő elérte a 2 millió hektárt és a Sekator gyomirtó az 1 millió hektárt Magyarországon a jubileum alkalmából egy technológiai csomag készült, ami a Jubileum csomag nevet kapta. A nagy sikerre tekintettel a csomag megmaradt a Bayer palettáján.

 • Közeleg a tejkvóta igénylés határideje!

  2011. február 25., péntek 12:07 Támogatások - pályázatok

  Március 16- ig lehet új tejtermelési kvótát igényelni. Ennek hiányában tilos olyan tejet előállítani, amelyet piacon, vagy tejfeldolgozónak értékesít a tehenészet.

 • Párizsi SIMA 2011 gépcsodái: AXION 900

  2011. február 25., péntek 08:55 Gépészet

  A SIMA Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításról Párizsból a legújabb traktorokat és gépeket mutatjuk be, naponta frissülő képekkel. Íme az első: CLAAS AXION 900

 • Sertéságazat: nagyobb összefogás kell!

  2011. február 21., hétfő 12:43 Állattenyésztés

  A dioxinbotrány megrázta a magyar és az európai sertéságazatot, és rámutatott a termelési feltételek javításának szükségességére; a vidékfejlesztési tárca állatjóléti támogatások beépítésével segíti az ágazat helyzetét.

 • Alkotmány védje a magyar termőföldet!

  2011. február 21., hétfő 12:06 Szántóföld

  Akár hűtlen kezelés is felvetődhet egy Heves megyében állami földet bérlő külföldi társaság szerződése ügyében. Az olasz cég a szántót hektáronként 100, a gyepet 50, az erdőt 0 forintért bérli – mondta Ángyán József a hódmezővásárhelyi gazdafórumon. Közlemény.

 • Legyen ott az Axiál Szakmai Napokon!

  2011. február 21., hétfő 09:55 Gépészet

  Az Axiál Szakmai Napokkal az alkatrész-és gépforgalmazó cég célja, hogy a rendezvényt 2010-től kezdődően minden év márciusában Baján rendezze meg, valamint az, hogy a mezőgazdasági és építőipari gépesítés témájára nyitott érdeklődők számára egyfajta ellenpólust hozzanak létre még a tavaszi munkák megkezdése előtt.

 • Magyar borok sikere Washingtonban

  2011. február 19., szombat 16:20 Kertészet és szőlészet

  A Magyar Turizmus Zrt. is részt vett a washingtoni Food and Wine Festival-on. A magyar pincészetek képviselői hatalmas sikert arattak kiváló boraikkal.

 • Francia genetika – európai minőség a napraforgó és kukorica vetőmagok kínálatában

  2011. február 17., csütörtök 14:55 Szántóföld

  A herbicid-toleráns napraforgók kínálatában az EURALIS erőteljes kínálattal rendelkezik. Az EURALIS legjobb hibridjei a termesztési, kórtani és profitelvárási kihívásnak megfelelve, a CLEARFIELD® gyomirtási rendszerrel kombinálva biztosítják a legmagasabb jövedelmet a gazdák számára.

 • Valtra traktor– 60 év tapasztalat, fiatalos lendület

  2011. február 17., csütörtök 14:48 Gépészet

  A finnországi Valtra januárban nagyszabású rendezvénysorozatot tartott a cég fennállásának 60. évfordulója alkalmából. A résztvevők előadásokat hallottak jövő kutatóktól.

 • Megújult az ügyfélbarát MVH

  2011. február 17., csütörtök 12:02 Gazdaság

  Elindult az MVH hírlevél szolgáltatása. A hatékonyabb tájékoztatás érdekében átalakult és bővült az ügyfélszolgálat is.

 • Kiváló minőség, kimagasló terméspotenciál!

  2011. február 16., szerda 13:58 Szántóföld

  A herbicid-toleráns napraforgók kínálatában az EURALIS erőteljes kínálattal rendelkezik. Az EURALIS legjobb hibridjei a termesztési, kórtani és profitelvárási kihívásnak megfelelve, a CLEARFIELD® gyomirtási rendszerrel kombinálva biztosítják a legmagasabb jövedelmet a gazdák számára.

 • Járványhelyzetekben is a csúcson a búzavédelemben

  2011. február 16., szerda 13:11 Szántóföld

  A szélsőségesen csapadékos 2010-es esztendő búzatábláinkon bőségesen szolgált növénykórtani szempontból veszélyesebbnél veszélyesebb helyzetekkel. A vörösrozsda és a foltbetegségek (pirenofórás és szeptóriás levélfoltosság) olyan mértékű kártétellel fenyegettek, amire még nem volt példa.

 • Mire jó a hamburgeradó?

  2011. február 16., szerda 11:26 Gazdaság

  A kormány tervezi, hogy hamburgeradót vet ki az egészségtelen élelmiszerekre. Az így befolyt összegből az egészségkasszát gyarapítanák.

 • Rendkívüli időjárás mellett is bevált kukorica gyomirtási megoldások

  2011. február 15., kedd 13:23 Időjárás

  Az elmúlt évben egy összehasonlító gyomirtási kísérletben vettünk részt. A Nufarm Hungária Kft. termékpalettáján szereplő, kukorica gyomirtására alkalmas készítmények közül a Zeagran 340 SE gyomirtó szer és a Zeagran Xpert gyomirtó szer kombináció hatását vizsgáltuk.

 • A bor sajnos elment, de a sörre vigyázzunk!

  2011. február 14., hétfő 13:41 Kertészet és szőlészet

  A 2010 év nem a szőlő és a bor éve volt, de jó sörgyártáshoz szükséges alapanyagot sem lesz egyszerű előállítani. A jó sörgyártás alapja többek között a jó minőségű maláta, azt csak az erre a célra alkalmas, megfelelő paraméterekkel rendelkező alapanyagból lehet kapni.

 • Az árpa tavaszi gyomszabályozásának lehetőségei

  2011. február 14., hétfő 13:30 Szántóföld

  Az árpa nagyon fontos és értékes gabonaféle. A termőterülete alapján világviszonylatban a negyedik helyen áll a gabonafélék között a termesztése, hazánkban a vetésterület nagysága szerint a gabonafélék között - a kukorica és az őszi búza után - a harmadik helyet foglalja el.

 • Kerti teendők márciusban

  2011. február 14., hétfő 13:20 Kertészet és szőlészet

  Általában – ha felengedett a fagyott talaj s rá lehet menni a még ősszel felásott területre – ebben a hónapban van a legtöbb teendő a házkörül s a kertben. A ház körül a tél okozta felfagyások kijavítgatása, ereszcsatornák kitisztítása ad munkát, s akinek van komposztálója, annak valószínűleg ott is akad tennivalója ennyi...

 • Affirm 095 SG - mérföldkő a hernyókártevők elleni küzdelemben!

  2011. február 14., hétfő 13:01 Kertészet és szőlészet

  Az Affirm 095 SG a kertészeti kultúrák lepkekártevői ellen kifejlesztett új, természetes eredetű hatóanyagot tartalmazó, kiváló hatékonyságú rovarölő szer.

 • Bemutatkozunk: Erős Pista is Párizsba utazik

  2011. február 11., péntek 13:15 Gazdaság

  47 magyar termelő 327 terméke mutatkozik be Párizsban a Nemzetközi Mezőgazdasági Kiállításon a magyar standon.

 • Megtévesztő akciók

  2011. február 09., szerda 15:56 Gazdaság

  A fogyasztóvédelmi felügyelőség tapasztalatai szerint a boltok akcióinak 40%-a megtévesztő. Nem minden kedvezményes, ami annak látszik!

 • Francia genetika – európai minőség a napraforgó és kukorica vetőmagok kínálatában

  2011. február 09., szerda 13:37 Szántóföld

  A herbicid-toleráns napraforgók kínálatában az EURALIS erőteljes kínálattal rendelkezik. Az EURALIS legjobb hibridjei a termesztési, kórtani és profitelvárási kihívásnak megfelelve, a CLEARFIELD® gyomirtási rendszerrel kombinálva biztosítják a legmagasabb jövedelmet a gazdák számára.

 • Ismét kis kiszerelésben a Topsin!

  2011. február 09., szerda 11:22 Gazdaság

  A kiskertesek körében az egyik legismertebb gombaölőszer a Topsin, amely tavaly kikerült a szabad forgalmú kategóriából és nem volt elérhető kis csomagban a gazdaboltokban. Most az új formuláció, a Topsin WDG gombaölőszer könnyebben kezelhető granulátum formában, II. forgalmi kategóriába került (zöld könyves), így kis kiszerelésben is...

 • Kiváló minőség, kimagasló terméspotenciál!

  2011. február 09., szerda 10:39 Gazdaság

  Az ütőképes kukorica és napraforgó portfólió az EURALIS-tól 2011-re: francia genetika, európai minőség a napraforgó és kukorica vetőmagok kínálatában. Kiváló minőségű vetőmagok, kimagasló terméspotenciállal!

 • A vidék értékeit erősítenék

  2011. február 08., kedd 20:33 Gazdaság

  Az Európai Unió és Magyarország alapvető érdeke, hogy az agrártámogatások rendszere a vidék megerősödését szolgálja, ezért fel kell értékelni azokat a termékeket, amelyek a vidékhez kötődnek - mondta V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára pénteken Kecelen a III. Országos Agrárfórumon.

 • Február az őshonos állatok támogatásának hónapja

  2011. február 08., kedd 15:10 Állattenyésztés

  Február 28-ig nyújthatják be kérelmeiket a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták tenyésztői, támogatásuk kifizetésének igénylésére.

 • Krone alkatrész előrendelési akció 2011

  2011. február 08., kedd 11:18 Gépészet

  A valkon Kft. előrendelési ajánlatával a 2011-es szezonra történő felkészülést kívánja megkönnyíteni, elősegíteni. Az ajánlat teljes szolgáltatást kínál. Lehetőséget biztosítanak alkatrész kedvezményes előrendelésre, és szakszervizük által történő felújításra.

 • Mustang Forte - erősebb és gyorsabb a gyomirtásban

  2011. február 08., kedd 11:01 Szántóföld

  A Mustang Forte a gabonafélékben a magról kelő- és évelő kétszikű gyomok ellen felhasználható, nagy teljesítményű gyári kombináció, amely a versenytárs készítményeknél szélesebb gyomirtó spektrumú, gyorsabb hatású, és amely kombinált hatásmódja miatt megvéd a rezisztencia kialakulásától.

 • Magántárolással segítik a sertéságazatot

  2011. február 08., kedd 09:31 Állattenyésztés

  Február elsejétől igényelhető támogatás a magántároláshoz. A sertéshús ágazatban kialakult nehéz piaci helyzet enyhítésére az Európai Bizottság rendeletben hirdette meg a sertéshús magántárolási támogatását.

Növényvédő szer kereső

Terményárak

Magyarország: búza (durum nélkül) - termelés 2018 előzetes: 4,85 millió tonna (-4% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: durumbúza - termelés 2018 előzetes: 202 ezer tonna (+94% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: árpa - termelés 2018 előzetes: 1,09 millió tonna (-24% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: rozs - termelés 2018 előzetes: 103 ezer tonna (+26% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

Magyarország: tritikálé - termelés 2018 előzetes: 327 ezer tonna (-15% vs 2017) (AKI, 2018-08-27)

[bezárás x]