Hétfői időjárás:

Többnyire derült, napos idő várható, csapadék nem lesz. A változó irányú szél jellemzően mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között alakul.

Kedden várható időjárás:

A gomoly- és fátyolfelhők mellett többnyire napos idő várható, csapadék nem valószínű. A délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 fok körül alakul.

Májusi égbolt – fotó: Járvás József

Szerdai előrejelzés:

Erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható több-kevesebb napsütéssel. Az ország északi felén kell több, délen kevesebb helyen kell záporra, zivatarra számítani. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél élénk, többfelé erős lesz, de zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Csütörtökön várható időjárás:

Változó felhőzetre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan - főként délen és keleten - várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél élénk, helyenként erős lesz, de zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul.

Pénteki időjárás:

Túlnyomóan napos idő várható, csapadék nem valószínű. A változó irányú szél helyenként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 29 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatói az ADAMA Hungary Zrt. és az Auditker Kft.