Hétfőn a gomolyfelhők mellett sok lesz a napsütés. Helyenként zápor, zivatar kialakulhat, ennek az ország déli felén nagyobb az esélye. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, átmeneti szélerősödés zivatar környékén lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben lehet hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Kedden napos idő várható kevés gomolyfelhővel, délen helyenként zápor, zivatar kialakulhat. Az északi, északkeleti szél csak zivatar környezetében erősödhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között alakul.

Szerdán gomolyfelhős, napos idő várható néhol záporral, zivatarral. A keleti, északkeleti szél csak zivatar környezetében erősödhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között alakul.

levél

Kisebb esők elvétve előfordulhatnak – fotó: Shutterstock

Csütörtökön szintén gomolyfelhős, napos idő várható csapadék nélkül. A Dunántúlon a délkeleti, másutt az északkeleti szelet kísérik olykor élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Pénteken napos idő lesz, majd nyugat felől megnövekszik a felhőzet, s a Dunántúlon elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 11 és 16 fok között, északkeleten helyenként 11 fok alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat fő támogatója: ADAMA Hungary Zrt., további támogató: Auditker Kft.