Szombaton a többnyire napos idő mellett kevés fátyol-, északkeleten gomolyfelhő valószínű, csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 19, az Északi-középhegység völgyeiben néhol csak 9, 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között várható.

Vasárnap kezdetben országszerte derült lesz az ég, majd a déli óráktól a Dunántúl egy részén gomolyfelhő-képződés kezdődik, és megnövekszik a magasszintű felhőzet is. Késő délutántól, estétől a nyugati, északnyugati határvidéken helyenként zápor, zivatar is előfordulhat. Az ország többi részén kevés marad a felhő, csapadék nem lesz. Északnyugaton megélénkülhet a délkeleti szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az Agrováció Kft.

Indexkép: MTI/Czeglédi Zsolt