Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében kifejtette: hétfőn az éjszaka képződő párásság, köd megszűnése után a Dunántúlon több, másutt kevesebb napsütésre lehet számítani. Elsősorban a Tiszántúlon előfordulhat kisebb eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb 18 és 23 fok között valószínű.

Kedd hajnalban, reggel párás lesz a levegő, foltokban köd képződhet. Délelőttől a középső és a keleti országrészben több helyen várható eső, zápor, néhol zivatar is előfordulhat. A minimumhőmérséklet 7 és 13 fok között, a nappali maximumok várhatóan 15 és 21 fok között alakulnak. Szerdán időnként megerősödhet a szél, szintén több helyen várható eső, zápor. Nagyobb mennyiségű csapadék keleten valószínű. A leghidegebb órákban 7 és 13 fok között alakul a hőmérséklet, napközben 11-16 fokig melegedhet a levegő.

Csütörtök hajnalban főként nyugaton és délnyugaton párás lesz a levegő, foltokban köd képződhet. Északon, északkeleten lehetnek szórványosan záporok. A legalacsonyabb hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb 12 és 18 fok között alakul. Péntek hajnalban, reggel főként délnyugaton párás lesz a levegő és foltokban köd képződhet. Délutánig északon, északkeleten szórványosan zápor is előfordulhat, helyenként a szél is megerősödhet. A minimumhőmérséklet 4 és 10 fok között, a nappali maximumok 14 és 19 fok között alakulnak.

Szombat hajnalban főkényt nyugaton, délen lesz párás a levegő, foltokban köd is képződhet. Legfeljebb északkeleten lehet gyenge zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb 15 és 20 fok között lesz. Jövő vasárnap reggel is párás, ködös lehet az idő. Változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet, napközben 16-22 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.