Várható időjárás az ország területén hétfő estig:
Vasárnap estig az északnyugati tájakon többnyire erősen felhős lesz az ég, másutt a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek. Délig főként északnyugaton, délutántól egyre több helyen várható zápor, zivatar. Estétől északnyugat felől átmenetileg beborul az ég, és kiterjedt záporos, zivataros csapadékzóna vonul kelet felé, de zivatarok előtte is kialakulnak. Helyenként felhőszakadásra, jégesőre is számítani kell.
Hétfő napközben nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, egyre inkább gomolyfelhős, napos idő valószínű. Az északkeleti megyékben várhatóan csak délután szakadozik fel a zárt felhőzet. Reggel, kora délelőtt a Nyugat-Dunántúl kivételével még több helyen, délután inkább már csak északkeleten lehet eső, zápor, egy-egy zivatar, majd ott is megszűnik a kiterjedt csapadék.
Ezt követően már csak elvétve lehet futó zápor. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, ma a Dunántúlon, holnap északkeleten és zivatarok környezetében viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 22 és 28 fok között valószínű, de a tartósabban felhős északkeleti határvidéken ennél kissé hűvösebb sem kizárt.

Országos előrejelzés: kedd

Többnyire gyengén gomolyfelhős idő várható, csapadék nem valószínű. A Dunántúlon a déli, délkeleti szél helyenként megélénkül, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között várható.
Szerdai időjárás:

Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, délutántól helyenként zápor, zivatar kialakulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 38 fok között várható, délkeleten lesz a melegebb.

Alig várjuk a lehűléssel érkező csapadékot... – fotó: Shutterstock

Várható időjárás csütörtökre:

Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, majd késő délutántól északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. A déli óráktól elszórtan, késő délutántól északnyugat felől egyre többfelé várható zápor, zivatar. Nagyrészt élénk, helyenként erős déli, délkeleti szél várható, majd késő délutántól a szél északnyugat felől egyre nagyobb területen északira, északnyugatira fordul, és többfelé viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 24, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 38 fok között valószínű, délkeleten lesz a melegebb.

Pénteki előrejelzés:

Felhőátvonulásokra számíthatunk többórás napsütéssel. Elszórtan várható záporeső. Az északnyugati, északi szelet többfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 29 fok között valószínű, nyugaton lesz a hűvösebb.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatói az ADAMA Hungary Zrt. és az Auditker Kft.