Országos előrejelzés: csütörtök estétől péntek reggelig

A legtöbb helyen kiderül az ég és késő estig a csapadék is mindenütt megszűnik. Általában gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 22 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél hűvösebb is lehet.

Előrejelzés: péntek reggeltől péntek éjfélig

A gyengén felhős égbolt mellett sok napsütés ígérkezik, csak a keleti megyékben képződhet több gomolyfelhő, és ott fordulhat elő néhol zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatar környezetében lehetnek viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között valószínű, az Alföldön lesz a legmelegebb.

Kutya-meleg a földeken – fotó: Druhapolcsik József

Agrometeorológia: A mérséklődő forróság a szemképződésre is jó hatással lesz

Szombatig fokozódik a kánikula, majd vasárnaptól záporos, zivataros idő jön és mérséklődik a forróság. A növények számára már igazán jól jön egy kiadós locsolás, mert a talajok gyorsan száradnak a jelenlegi hőségben. Az alacsonyabb maximum-hőmérséklet az őszi vetések szemképződésére is kedvező hatással lesz. A párásabb, de meleg idő azonban a gombás megbetegedések fokozódását okozhatja majd.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az ICL Specialty Fertilizers.