A sok napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők lesznek az égen. Napközben kis eséllyel az északkeleti országrészben, estétől nagyobb valószínűséggel az Észak-Dunántúlon alakulhat ki helyenként zápor, zivatar. A reggeli valamint a délutáni/késő délutáni órákban az északkeleti tájakon egy-egy zivatar kialakulását nem lehet teljességgel kizárni. Az esetlegesen kialakuló zivatarokat az átmeneti intenzív csapadék mellett viharos (60-80, esetleg 90 km/h feletti) széllökés, jégeső kísérheti – írja az OMSZ.

Szerda estétől már nagyobb eséllyel várhatóak zivatarok, amelyek leginkább a Dunántúl északi felén fordulhatnak elő, sőt, északnyugaton akár egy-egy hevesebb zivatar is kialakulhat. A zivatarok vonulásuk során északi, északkeleti megyéinket érinthetik a csütörtökre virradó éjszaka. A zivatarokhoz viharos szélroham (60-80, hevesebb zivatarnál >90 km/h), intenzív csapadék és jégeső társulhat.

Az észak-északnyugati tájak kivételével nagy területen 27, délkeleten 29 fok felett alakul a napi középhőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 38 fok között valószínű. Késő estére 19 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Indexkép: Biaczovszky Imre