A Syngenta több éves központi fejlesztése eredményeképpen jött létre az az agrármeteorológiai előrejelző rendszer, amely Európa szerte sok száz meteorológiai állomásra kapcsolódik, és nagy pontossággal képes előrejelezni a várható időjárást. A rendszer Magyarországon is több állomásról kap folyamatosan információt, így stabil alapot nyújt a hazai gazdálkodók számára a mezőgazdasági munkálatok rövid távú tervezéséhez.

A rendszer két alapfunkcióval rendelkezik: egy időjárás-előrejelző funkcióval, amely öt napra előre részletesen jelzi a legközelebbi mérőállomás által valószínűsített időjárást, illetve egy kijuttathatósági tanácsadóval, amelynek segítségével arról kaphatnak információt az érdeklődők, hogy melyik nap mely időszakában javasolt a permetezés az adott területen.
Az előrejelző szolgáltatás segítségével két módon lehet rákeresni egy adott helyszín vagy térség időjárási adataira: a helység nevének, vagy koordinátáinak megadásával. A rendszer az így meghatározott helyhez legközelebb eső meteorológiai állomás adatait kínálja fel megtekintésre.