Szerda

Túlnyomóan derült, napos idő várható, csupán az ország északkeleti, keleti harmadán lehetnek gomolyfelhők, amelyekből egy-egy helyen zápor, zivatar kialakulhat átmeneti szélerősödés kíséretében. A délies szél az Alföldön olykor megélénkül, ugyanakkor a Kisalföldön eleinte az északnyugati szél lesz élénk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 38 fok között alakul. Késő este 23 és 29 fok várható – írja az OMSZ agrometeorologiai előrejelzése.

Csütörtök

A hajnali, kora reggeli órákban az ország északnyugati részén több lehet a felhő, oda záporok, zivatarok sodródhatnak be. Napközben a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütésre készülhetünk. Délutántól helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A délnyugati, déli szelet nagy területen élénk, zivatarban viharos lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 24, a maximum-hőmérséklet 34 és 39 fok között várható.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálod az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az Agrováció Kft.

Indexkép: Szóka István