Kedd

Egy anticiklon határozza meg időjárásunkat. Kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett az ország egész területén sok napsütés várható. Elvétve alakulhatnak ki záporok, zivatarok főként az Északi-középhegységben, valamint az Alpokalján. A hőmérséklet meleg, nyári, 27 és 34 fok közötti maximumokkal.

Szerda

Marad a főként napsütéses idő, helyenként megerősödhet a gomolyfelhő-képződés és előfordulhat zápor, zivatar. Zivatarokra elsősorban az északi, az északkeleti és a nyugati megyékben számíthatunk. Az északnyugati, északi szél nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között várható.

Csütörtök

Továbbra is napos idő várható kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel. Helyenként záporok előfordulhatnak. Az északi szelet helyenként élénk lökések kísérik. A hajnali 13, 20 fokról délutánra 26 és 32 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Indexkép: pixabay.com